Kurs doszedl do 12.98zl i potem ktos specjalnie obsunol zeby za szybko nie wyskoczyl ponad 13zl bo popyt ruszyl ostro.Przyszly tydzien bedzie ciekawy.Gdzie te czasy z wig20... :)
Witam - więcej optymizmu - według mojej AT jeszcze w marcu 13, 45 - 13, 55 - poza tym mieszkam niedaleko strefy ekonomicznej w Wałbrzychu, gdzie znajduje się fabryka Cersanitu i już dawno nie widziałem tam takiego ruchu (a zaczło się to pod koniec 2010), cieżąrówki nie nadążają z kursami, według mnie przełoży się to na dobry wynik za IV Q - Sołowow przylatuje od czasu do czasu śmigłowcem - pozdrawiam Wierzących w CER, trzymajmy się - bo według mnie kurs jest sztucznie przygaszany na fixingach, komuś nie zależy na zbyt szybkim odlocie (może to i dobrze - niech spekula szaleje na Optimusie i Petrolinveście) - co sądzicie?
PS. sorki, ze przynudzam. Prawdę mówiąc zapoznaję sięz Ceskiem. Przeczytałem info kilka razy z której wynika że spółka Cersanitu kupi od spółki pana M. produkty do dalszej odsprzedaży (zerknąłem na www Ceska - w zakładce truktura organizacyjna). Rozumiem, że w wyniku pojawi się tylko marża na sprzedazy?
kupiłem w piątek pod koniec sesji chyba za 12,90 zł po tym jak kurs wystrzelił, dziś mamy 12,10 zł .... z informacją o kontrakcie, co tu było fałszywego - piątkowy wzrost, poniedziałkowy spadek czy informacja o kontrakcie?