Mam ten papier od początku mojej, średnio długiej kariery giełdowej. Wszedłem akurat na spadkach, lekko powyżej 2zł. Często miałem ochotę oddać, za bezcen, jednak przetrzymałem. Później nadszedł czas ponownych wzrostów i tutaj nieoceniona okazała się pomoc ogrodnika/sadownika - dzięki dotrzymałem papier do teraz. Myślałem, że może przebije się przez 2 zł i wreszcię odrobię straty, jednak nie.
Mam teraz pytanie - jak uważacie, co będzie dalej? Czy oddać z tą lekką już stratą (wezwanie), czy też może nadal czekać? Jak byście postąpili na moim miejscu?
ja bym trzymal... cierpliwosc to przydatna cecha.... sam GA w oswiadczeniu stwierdzil ze cena po ktorej chce skupic w wezwaniu nie odzwierciedla wartosci i potencjalu tej firmy wiec jezeli nie masz nic innego na oku to tylko cierpliwie zaczekac :D
szkoda tylko że w dołku nie uśredniałeś przy 0,35...
teraz miałbyś czystą i jasną sytuację...
a tak zagwozdka :-)
tu nastąpiła tak duża wymiana akcjonariatu, że 1,4 PLN wydaje się naprawdę mocnym dnem... z którego może nastapić kolejne wybicie...
jesli ktoś zakłada np gre pod kolejne raporty to nie ma się wg. mnie co łudzić... super wyniki w kilka miesięcy się nie pojawią... a grawitacja rzecz ziemska i kurs może pod jej wpływem nawet opadać
teraz jak piszą w wezwaniu... bez czarowania, jak myślę... dobra okazja dla krótkoterminowych (tych co wchodzili w czerwcu-lipcu i sierpniu poniżej 1,4 PLN lub teraz przez ostatnie miesiące na 1,4 PLN)... bo prawdopodobny rysuje się horyzont... i kolejne miesiące bez rozstrzygnięć...
potencjał BSów jest ogromny... od kilku lat około 10% rynku usług finansowych...
w tej sytuacji wejście na giełdę... poprzez przejęcie BEF i przekształcenie w PBF daje bardzo duże możliwości... 2 banki już są... pytanie czy jest lub będzie trzeci (spółdzielczy)... wtedy dzięki współpracy... poprzez np. wykorzystanie placówek bankowych banków spółdzielczych... pod działalność PBF... w kilka lat powstaje sieć placówek... a sieć klientów?.... hym.... ona buduje się sama... klient BS staje się automatycznie potencjalnym klientem PBF...
PBS - podkarpackie - 89 punktów (oddziały, filie, punkty i agencje)
BS Brodnica - warm-maz., kujawsko-pomorskie i pomorskie - 27 filii w tym w Toruniu, Bydgoszczy, Grudziądzu, Elblągu, Gdyni i Stegnie
dotychczasowe plany BEF... małopolskie i śląskie... ( a kto wie... może kolejnym infem będzie info, że witamy na pokładzie BS Wieliczka? i wtedy rodzi się dostęp do kolejnych 5 oddziałów i 6 filii?)
każdy sam musi podejmować decyzje...
tu jest tak:
jak wszedłeś na 2 PLN... spadło do 0,35 PLN, a Ty siedziałeś... to posiedzisz pewnie i do 2 i jak Bóg da wyżej niż 2 (więc pytasz się i tak pro forma),
a jak będzie spadać... to zawsze można uśredniać i redukować, choćby cząstkowo...
jeśli by natomiast weszła emisja z PP, to na pewno zainteresowanych znajdzie... ot choćby w osobach tych co powyżej 0,65 PLN się bali... a powyżej 1,2 PLN żałowali, że nie weszli...
ale decydować niestety kolego musisz sam... i nie patrz tu na forum... lepiej w google :-)