• Co dalej z Beefem - poważne pytanie Autor: ~Oleg [153.19.218.*]
    Witam

Mam ten papier od początku mojej, średnio długiej kariery giełdowej. Wszedłem akurat na spadkach, lekko powyżej 2zł. Często miałem ochotę oddać, za bezcen, jednak przetrzymałem. Później nadszedł czas ponownych wzrostów i tutaj nieoceniona okazała się pomoc ogrodnika/sadownika - dzięki dotrzymałem papier do teraz. Myślałem, że może przebije się przez 2 zł i wreszcię odrobię straty, jednak nie.

Mam teraz pytanie - jak uważacie, co będzie dalej? Czy oddać z tą lekką już stratą (wezwanie), czy też może nadal czekać? Jak byście postąpili na moim miejscu?

Z góry dzięki za odpowiedzi
    Oleg
  • Re: Co dalej z Beefem - poważne pytanie Autor: ~haro [89.78.158.*]
    Trzeba oddać ! Wezme w pakiecie po 1,28.
  • Re: Co dalej z Beefem - poważne pytanie Autor: ~marre [85.238.222.*]
    ja bym trzymal... cierpliwosc to przydatna cecha.... sam GA w oswiadczeniu stwierdzil ze cena po ktorej chce skupic w wezwaniu nie odzwierciedla wartosci i potencjalu tej firmy wiec jezeli nie masz nic innego na oku to tylko cierpliwie zaczekac :D
  • Re: Co dalej z Beefem - poważne pytanie Autor: ~sadownik 30ha [79.188.17.*]
    szkoda tylko że w dołku nie uśredniałeś przy 0,35...
    teraz miałbyś czystą i jasną sytuację...

a tak zagwozdka :-)

tu nastąpiła tak duża wymiana akcjonariatu, że 1,4 PLN wydaje się naprawdę mocnym dnem... z którego może nastapić kolejne wybicie...
    jesli ktoś zakłada np gre pod kolejne raporty to nie ma się wg. mnie co łudzić... super wyniki w kilka miesięcy się nie pojawią... a grawitacja rzecz ziemska i kurs może pod jej wpływem nawet opadać
    teraz jak piszą w wezwaniu... bez czarowania, jak myślę... dobra okazja dla krótkoterminowych (tych co wchodzili w czerwcu-lipcu i sierpniu poniżej 1,4 PLN lub teraz przez ostatnie miesiące na 1,4 PLN)... bo prawdopodobny rysuje się horyzont... i kolejne miesiące bez rozstrzygnięć...

potencjał BSów jest ogromny... od kilku lat około 10% rynku usług finansowych...
    w tej sytuacji wejście na giełdę... poprzez przejęcie BEF i przekształcenie w PBF daje bardzo duże możliwości... 2 banki już są... pytanie czy jest lub będzie trzeci (spółdzielczy)... wtedy dzięki współpracy... poprzez np. wykorzystanie placówek bankowych banków spółdzielczych... pod działalność PBF... w kilka lat powstaje sieć placówek... a sieć klientów?.... hym.... ona buduje się sama... klient BS staje się automatycznie potencjalnym klientem PBF...

PBS - podkarpackie - 89 punktów (oddziały, filie, punkty i agencje)
    BS Brodnica - warm-maz., kujawsko-pomorskie i pomorskie - 27 filii w tym w Toruniu, Bydgoszczy, Grudziądzu, Elblągu, Gdyni i Stegnie
    dotychczasowe plany BEF... małopolskie i śląskie... ( a kto wie... może kolejnym infem będzie info, że witamy na pokładzie BS Wieliczka? i wtedy rodzi się dostęp do kolejnych 5 oddziałów i 6 filii?)

każdy sam musi podejmować decyzje...

tu jest tak:
    jak wszedłeś na 2 PLN... spadło do 0,35 PLN, a Ty siedziałeś... to posiedzisz pewnie i do 2 i jak Bóg da wyżej niż 2 (więc pytasz się i tak pro forma),

a jak będzie spadać... to zawsze można uśredniać i redukować, choćby cząstkowo...

jeśli by natomiast weszła emisja z PP, to na pewno zainteresowanych znajdzie... ot choćby w osobach tych co powyżej 0,65 PLN się bali... a powyżej 1,2 PLN żałowali, że nie weszli...

ale decydować niestety kolego musisz sam... i nie patrz tu na forum... lepiej w google :-)

pozdr
  • Re: Co dalej z Beefem - poważne pytanie Autor: ~mm [82.177.83.*]
    dokąd tak poleci?
    Nie rozumiem, jak można sprzedawać po tej cenie jak PBS oferuje cenę 1,54.
    Ci co sprzedają chyba o tym nie wiedzą.
  • Re: Co dalej z Beefem - poważne pytanie Autor: ~grazyna [217.98.103.*]
    wiedzą, juz sprzedają taniej nawet po 3 akcje, zeby tylko nie wzroslo
  • Re: Co dalej z Beefem - poważne pytanie Autor: ~miro [195.64.130.*]
    Wiedzą tylko robią swoje interesy a na razie ich interesem jest wkurzyć ludzi żeby oddali im taniej
[x]
PBSFINANSE -4,84% 0,59 2025-11-07 15:24:00
2025-09-30
Wyniki finansowe
2025-09-25
Informacja o przetargu
2025-07-14
Obwieszczenie o przetargu.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać