Zobaczcie na wskaźniki Hortico z NC
C/Z = 13,9
C/WK = 2,58
Spółka ma ponad 6 mln zł w gotówce.
Fundusze kupowały akcje po 2,4 zł wydały 4 mln zł:
Fundusze Zarządzane przez Ipopema TFI (łącznie z Alior SFIO) = 8,64%
BZ WBK Inwestycje sp. z o.o. = 6,71%
Nikt z większościowych akcjonariuszy od debiutu nie sprzedał żadnej akcji.
W marcu otwarcie nowej galerii we Wrocławiu
A kurs akcji to 2,48 najniżej od debiutu
Na szerokim rynku ze świecą szukac spółki z takimi wskaźnikami, a to przecież jest Newconnect!
A ja myśle, że to celowa zagrywka. Nie po to fundy ładowały kase, żeby stracić. Jak ktoś trzeci dojży Hortico to wtedy, będzie very interesting. Trzeba czekać.
Pozdro
Odnoszę wrażenie, że papier jest już wyzbierany. Animatorom rynku takie rozegranie było jak najbardziej na ręke. Podbili powyżej 4zł, nakarmili i zaczeli zbijać do dołu i odbierać taniej.
Za szybko doszli do 2,4 zł i obroty siadły. Nic więcej już nie mogą wycisnąc od drobnych, więc teraz sami powoli zaczną podbijać.
Średnio i długoterminowo spółka da z pewnością sporo zarobić.
Jak nie wiesz co robić, To rzuć Grubemu po 2,5 tam jet kupiec z ukrytym kupnem, najwyżej będziesz miał 6 groni straty. Tu day trading to nie ten adres FRANZ.
Koluniu to jest start up z potencjałem i 6 mln zł w gotówce w firmie, są dwa fundusze, które wyłożyły na początek 4 mln zł,
a najlepiej by Ci to Ania wytłumaczyła "Głupich nie sieją" , a to jest spółka ogrodniczo-rolnicza.
Agroma nie zarabia i dlatego rośnie.
Obudź się.
AGROMA nie tylko, że zarabia, ale jest firmą o wiele bardziej perspektywiczną.
Wogóle porównywanie AGROMY i Hortico, to jakieś nieporozumienie - nie porównuje się mercedesa i trabanta - tylko dlatego, że oba są niemieckie.
Pozdrawiam.
PS.
Wzrosty na AGROMIE dopiero przed nami. Duże wzrosty.
Oj, kolega redaktor nie wstrzelił się z tym porównaniem.
Jednak jakby to obrócić,
HOR wartość księgowa 10,8 mln zł, C/Z=14,3
AGM wartość księgowa 5,5 mln C/Z= 637
Na AGM Free Float 10 razy większy niż na HOR.
Na HOR są dwa poważne Fundusze inwestycyjne kupowały po 2,4 zł.
Agroma porosła w marcu 48% wiecej w stosunku porównawczym do Hortico.
Zatem HOR jest znacznie niedowartościowane i to brzydkie kaczątko jest tajemniczym perspektywicznym pięknym łabędziem.
W soim portwelu mam i łabędzia i kaczątko.
Czas pokaże na czym więcej się zyska.