• powiedzcie mi kto oddaje po 1,41 jak będzie można po 1,54 w wezwaniu Autor: ~janusz61 [193.201.167.*]
    to jest chore co tutaj się dzieje!!!
  • Re: powiedzcie mi kto oddaje po 1,41 jak będzie można po 1,54 w wezwani Autor: ~Jadwinia lat 19 [83.26.236.*]
    januszku takiej spolki juz nie ma
    jest PBSfinanse

bylo tu pieknie :)
  • Re: powiedzcie mi kto oddaje po 1,41 jak będzie można po 1,54 w wezwani Autor: ~janusz61 [193.201.167.*]
    Jadwiniu słonko,toż wiem,ale jak wybierzesz PBS to sie pokazuje Beef
    pozdrawim
    PS mam nadzieje że 19 to nie rocznik :))
  • Re: powiedzcie mi kto oddaje po 1,41 jak będzie można po 1,54 w wezwani Autor: ~janusz61 [193.201.167.*]
    Jadwiniu coś głupio mi wyszedł ten żart -PRZEPRASZAM :)
  • Re: powiedzcie mi kto oddaje po 1,41 jak będzie można po 1,54 w wezwani Autor: ~mm [82.177.83.*]
    dobrze, że oddał bo właśnie od niego dokupiłem.
    Teraz już mogą jechać do góry.
  • Re: powiedzcie mi kto oddaje po 1,41 jak będzie można po 1,54 w wezwani Autor: ~marre [85.238.222.*]
    nie powiedziane ze wszyscy chetni sprzedadza w wezwaniu ;) bo moze byc redukcja jak za duzo bedzie chcialo opchnac...
    alep o takiej cenie jak dzis sam bym dokupil.... mimo ze mam ponad norme w portfelu
  • Re: powiedzcie mi kto oddaje po 1,41 jak będzie można po 1,54 w wezwani Autor: ~sadownik 30ha [79.188.17.*]
    tego właśnie Jasiu nie rozumiem...

...może spoko oddać z pocałowaniem rączki GA po 1,54 PLN... chyba, że:

- łobcokrajowiec... i gra nie czytając komunikatów,
    - krecik... ,
    - zaprzyjaźniony krecik zachęcający do oddania bankowi i blokujący ewentualne wzrosty...

taki scenariusz ostatnio analizowałem...

PBS ma 44% z groszami... (chce dograć do 49% z groszami)
    5% ma BS Brodnica
    łącznie obecnie mają ok. 49%, będą mieć ok. 54%
    na rynku pozostaje zatem ok. 51% akcji... :

i teraz warianty:

1) nie grają w jednej drużynie i wezwanie jest ukłonem w stronę ANr2, żeby oddał akcje,
    2) jest trzeci zawodnik i ma również ok.40% ale na "słupki", a w obiegu jest tylko od 10-20%, i wówczas trzeci może torpedować wsio co GA zdecyduje się grać... dlatego ten chce zebrać do 49% i grając z ANr2 mieć siłę
    3)GA chce zwinąć PBF z parkietu... a wezwanie ma być szansą dla małych na wyjście z papiera... następnym krokiem będzie wezwanie na 66,6 ...

ale to ostatnie jest mało prawdoopodobne

pozostają 2 pierwsze... i gdybologia: kto by miał kasę i wiedział o planach spółki (domyślał się coś) na tyle wcześnie, żeby zebrać 40% z "podłogi" i na tyle nisko żeby to się opłacało? nawet więcej... podciągnął w sierpniu do tego stopnia żeby zaryzykować sprzedaż i odkupienie... na niższych poziomach...

... no dobra... ale to tylko taka sadownicza gdybologia:-)

a jak jest i jak będzie czas pokaże

Dlaczego GA miałby wycofac sp.z giełdy jeżeli moze być ona źródłem do pozyskania kapitału? tanio!
    Juz kiedyś przyszło mi do głowy że może to wezwanie jest robione pod GA2.
    Mam dosyć wysoką śr zakupu,w porównaniu z wami to jest kosmos i kilka lat świetlnych,myslałem o zarobku jak wszyscy ,ale żeby zarobić musza być nowi akcjonariusze którzy wierzą że warto kupić po wyższych cenach bo się opłaci a tu nie ma chętnych,nikt oprucz nas nie widzi [potencjału?
  • Re: powiedzcie mi kto oddaje po 1,41 jak będzie można po 1,54 w wezwani Autor: ~sadownik 30ha [79.188.17.*]
    w tym sęk Jasiu, że widać widzi i to "po byku"... dlatego trzba to ruszyć...

pistolety nie wejdą w firmę gdzie GA ich czapką nakryje przy lada zagraniu... pistolety wchodza przy FF 65 - 75%... tu skoczek nie naskacze... bo nikt mu dużo papiera nie da

tu poza GA i ANr2 siedzi jeden albo kilku takich co widzą możliwości...

pistolet wejdzie jak dostanie wabik... cos na czy może pograć... i czymś takim jest np. emisja z PP ( i coś o emisji już prezes wspominał)... po np. niezłym raporcie (rocznym lub kwartalnym... nieważne którym i kiedy)... ale tu GA musi mieć mocne plecy... pewność co do tego, że ma siłę... bo inaczej może się okazać, że będzie grał drugie skrzypce... w swojej orkiestrze... :-)

i stąd być może to wezwanie...

ale to znów kolejne moje gdybanie :-)
  • Re: powiedzcie mi kto oddaje po 1,41 jak będzie można po 1,54 w wezwani Autor: ~marre [85.238.222.*]
    no sadownik30ha nie koniecznie z pocalowaniem... zalezy ilu chetnych bedzie na oddanie... jak ostatnio na wezwaniu to no problem... jak wiecej niz chca to bedzie redukcja... ale dla mnie to rybka bo ja nie oddaje :D:D
    ...ale cena byc moze tez jest trzymana aby znalazlo sie te 2.6mln akcji do oddania :D
    od dzisiaj zapisy wiec kto chetny to smialo po 1,54 sie zglaszac :D
    oj, marre... nie ma chętnych na oddawanie...tak samo po 1,4 jak i 1,54 i 1,6, ba nawet po 1,8 i w tym wic...(potwierdzeniem obroty w minionych tygodniach)

dlatego m.in pisałem patrzcie na wolumen

i stąd klasyczny klincz...
    i dlatego wspomniałem o tym trzecim...

przy rozkładzie sił duzi (GA, Nr2) 40-50%, a reszta FF ruch jest... byle info i rośnie albo spada... ba... nie ma infa... a to rośnie albo spada... a tu nic... wolumen czy to wzrost czy spadek prawie taki sam... stopniowo wygasały obroty...

identycznie jest przy dużym FF i bardzo małym FF... taka wojenka pozycyjna...przy dużym FF nie ma kto pociągnąć (nieważne czy w prawo czy w lewo) i kurs stoi... a tu FF średni.. ale tak cusik mi się widzi, że w rzeczywistości bardzo mały

jak rozważy się rozkład taki gdzie duzi maja 80-90%, ba... gdzie dużych jest np. tylko 3... to ruchy na rynku dotyczą tylko 10-20% akcji... w tym wypadku 5 -10 mln szt... albo nawet mniej...

ostatnio wezwanie dotyczyło BEF...
    spółki mięsnej... gdzie FF był zupełnie inny... gdzie były koszty, a nie było zysków... gdzie drobni akcjonariusze już mieli dość bo akcje albo pikowały od kilku lat w dół, albo bujały się ok. 0,35 PLN...
    40-50% tych ludzi wyskoczyło przy 1 -1,4 PLN, pozostałe 30-40% z uśmiechem na ustach wywalało ok 1,6-1,8... zostali ci którzy weszli przy 0,35 - 0,75 PLN i ci około 1,2-1,4 + kilka % osób powyżej (te procenty oczywiście i wartości to tak trochę na pałę dałem... o przecinki kłócił się nie będę... ale sami wiecie... jak coś rośnie 100% - 200% to większa nerwowość u graczy niż jak spada 5%... bo się jeden z drugim boi stracić)

teraz wezwanie dotyczy PBF...
[x]
PBSFINANSE -4,84% 0,59 2025-11-07 15:24:00
2025-09-30
Wyniki finansowe
2025-09-25
Informacja o przetargu
2025-07-14
Obwieszczenie o przetargu.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe