• MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA ZAKU Autor: ~Pytający!!! [83.220.116.*]
    Halo! Mam pytanko czy ma ktoś te konto,opłaca się to wogóle ! bo na stronie pisze że bank zwraca nawet 50 zł. Jeśli 50% to bardzo mało jeśli wziąść konto WBK wydajesz zarabiasz tam nie ma ograniczeń nawet jeśli kupie coś za 100 tys zł to bank mi zwraca 1 tys.zł. bo oddaje 1% płaconych kartą! A jak jest w milennium są jakieś ograniczenia 3% do dużo! A może ma ktoś inne konto które sobie chwali i też nie ma ograniczeń i daje więcej niż 1%! Piszcie musze coś wybrać tym bardziej że miesięczne zakupy będą od 10 tys zł - 100 tys.zł! chciałbym na tym troche zarobić! Piszcie!
    Pozdrawiam!!!!
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~dfhsdfhfgjhnsgjnsfgj [193.201.167.*]
    3 % to dużo
    fakt że MB zwraca tylko niektóre wydatki ( stacja paliw, supermarket, spożywcze sklepy )
    i max 50 zł miesięcznie czyli 600 zł rocznie

co do WBK to jakoś nie chce mi się wierzyć w ten brak ograniczeń ( 1% ze 100000 zł ) , kto niby odprowadza podatek od twoich dochodów , które płaci ci bank
    maksymalna kwota zwolniona z podatku to 760 zł na rok zwrotu

a jak chesz zarabiać to zainwestuj tą kasę a nie rozpier....... na zakupy

jak ja miałbym wydawać 100.000 miesięcznie to bym sobie załatwił rabat 20-30 % a nie szukał zwrotu na 1 %
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~Pytający!!! [83.220.116.*]
    Rabaty to ja już mam wliczone za każdym razem jak kupuje tylko chodzi oto żeby coś dodatkowo urwać np ten 1%! Z tego co wiem do wydajesz zarabiasz nie ma limitu a pozostałe banku jak tojota bank,alior bank,bank bph mają limity.!
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~Andrzej [178.180.52.*]
    BZWBK nie ma limitu. Osobiście płaciłem za samochód ich kartą jednorazowo 47tys. i zwrotu było prawie 500pln w następnym miesiącu (doszły inne transakcje). Z tego co się dowiadywałem na ich infolinii to jednorazowy limit transakcji kartą wynosi 50 tys. Innych limitów nie ma.
    Co do podatku to na razie nie grozi... "Nagroda" przyznawana jest po każdej transakcji a wypłacana raz w miesiącu. Tak więc kwoty wolnej od podatku dla nagród nie może przekroczyć.
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~mlody123 [109.243.180.*]
    w Millenium na Dobrym Koncie zwracaja 3 % ale max 50zł, wiem, bo dziś sobie założyłem tam konto. Dwa miesiące jest karencji, że płaci się 0zł za prowadzenie... Większych kruczków i haczyków nie znalazłem, natomiast trzeba zrezygnować z ubezpieczenia karty w momencie jej aktywowania - koszt ubezpieczenia to 2,99. Myślę, że +/- 1666 na stacjach i supermarketach spokojnie jest do obrócenia czyli zysk 5 dyszek miesięcznie. Założylem to konto na próbę, jak mnie wycykali za miesiąc już mnie tam nie będzie...
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~amore [83.27.70.*]
    konto raczej bez haczyków i bez kruczków, też założyłam, przeczytałam regulamin i wygląda całkiem ok :) póki co to najlepsza oferta na rynku bankowym, lepszej nie ma. Nawet jeśli jakieś inne banki mają prowadzenie konta za free i inne kwestie typu karty, bankomaty i przelewy za darmo to żaden nie zwraca aż 3% za wydatki na spożywkę i paliwo. Ja założyłam i polecam :)
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~Copo [81.219.15.*]
    Co do Millenium to proponuje omijać szerokim łukiem zawsze znajdą kruczek, żeby nie wypłacić i jeszcze wziąć, zagarniają wszystko - NIE POLECAM

ODRADZAM BANK MILLENIUM
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~~aa [212.160.130.*]
    Dnia 2011-02-19 o godz. 17:18 ~Copo napisał(a):
    > Co do Millenium to proponuje omijać szerokim łukiem zawsze
    > znajdą kruczek, żeby nie wypłacić i jeszcze wziąć,
    > zagarniają wszystko - NIE POLECAM

ODRADZAM BANK MILLENIUM

Polecam Bank Millennium. Bez problemu i bardzo dobrze funkcjonuje bankowość internetowa (przede wszystkim jest czytelna), minusem są godziny sesji przychodzących (szkodaże nie ma przychodzącej około 18).
    Nie bardzo rozumiem co znaczy zgarniają wszystko? Co to znaczy wszystko? Mi wynagrodzenie przechodzi i nie zgarniają wszystkiego jedynie ubezp.
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~jajaja [83.10.208.*]
    mam pytanie, płatności w JAKICH sklepach są rozliczane z 3% rabatem? Czy jest to rossmann, lidl, c&a? Czy w moim osiedlowym markecie spożywczym?Nie ma tego w necie, a pan w banku nadął się i oświadczył, że mogę sobie sprawdzić, jak zobaczę wydruk z karty. O ile wcześniej założę konto ;)
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~Ratel [83.30.177.*]
    Pan w Banku mial racje. Kazda placowka handlowo-usługowa ma swoje oznaczenie , czym ma sie zajmowac, jaki ma charaketer. Wlasnie tym kieruje sie Bank Millennium, oznaczajac ze tylko sklepy spozywcze, supermarkety i stacje paliw. O Ile Lidl tak, o tyle Rossmann to raczej nie, bo to drogeria- ale glowy nie dam.

Najwazniejsze moim zdaniem sa te stacje paliw i supermarkety, bo tam kupisz i produkty z drogerii i produkty spozywcze
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~millennium [193.201.167.*]
    zwrot po kodach MCC przyznawanym dla różnych branż

dla spożywki i marketów
    5411 5441 5451 5462 5499 5331

dla stacji paliw
    5541 5542 5983

i tylko te podlegają zwrotowi 3 %
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~xx [83.24.239.*]
    Dnia 2011-02-21 o godz. 14:54 ~jajaja napisał(a):
    > mam pytanie, płatności w JAKICH sklepach są rozliczane z 3%
    > rabatem? Czy jest to rossmann, lidl, c&a? Czy w
    > moim osiedlowym markecie spożywczym?Nie ma tego w necie, a
    > pan w banku nadął się i oświadczył, że mogę sobie
    > sprawdzić, jak zobaczę wydruk z karty. O ile wcześniej
    > założę konto ;)

to jest ok
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~me [46.113.118.*]
    Kiedys myslalem ze mam 3 % zwrotu Toyota Banku i tez sie okazalo ze zwracaja jak sie zaplaci w odpowiednim terminalu a tego sprawdzic nie mozna, wiec nie ma co wierzyc w te ich zwroty. Ja wycofalem wszystkie srodki z Toyota banku po tym jak mnie zrobili w konia z tym zwrotami a palcilem karta zawziecie:)
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~Marios [178.183.189.*]
    No widzicie miły pan płacił kartą i zyskał 470 zł a jakby płacił gotówką to by nic nie dostał! Ja 2 dni temu także założyłem konto wydajesz i zarabiasz w wbk i czekam do tygodnia ma przyjść mi karta i będe płacił jak szalony! Jak ktoś kombinuje to zawsze będzie miał pieniążki żeby sobie odłożyć! Konto wydajesz i zarabiasz jest świetne poniewąz dostajemy 1% każej tranzakcji i nie ma limitu i podatku belki 19% nie płacimy! Przykładowo płące kartą drobne wydatki i mam na karcie kilka set zł a jak planuje kupić coś grubszego telewizor,laptop,auto to zasilam te konto i place karta i mam zwrot,czyli dodatkowa forsa dla mnie! Bo kase trzymam w eurobanku na 5% koncie oszczędnościowym a jak robie zakupy przelewam z euro banku do wbk i płace karta i tak się zarabia panie i panowie bo wiadomo że pieniądze nie mogą leżakować na zerowym%!
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~ado [84.10.50.*]
    Jeśli rzeczywiście zamierzasz trzymać tyle kasy na koncie i płacić kartą, to najlepsze będzie konto w Alior banku. lokata nocna plus zwrot 1% bez żadnych limitów dadzą Ci spore zyski z takiej kasy.
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~alek [149.156.209.*]
    mnie się wydaje, że Dobre Konto w Millenium znajduje się w czołówce ofert kont osobistych. Z resztą AnFin.pl przejrzał kruczki i nie wygląda to tak źle. na czymś bank musi zarabiać, ale jak się wie gdzie zdzierają można obejść ich pułapki
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~Pytający!!! [83.220.123.*]
    Witam wszystkich !

Przez miesiąć myślałem czy te dobre konto ze zwrotem 3% mi się przyda i w końcu po miesiącu zdecydowałem się na te konto! Założyłem konto przed chwilą przez telefon i kurier ma być u mnie już w piątek z papierami na karte musze czekać do 14 dni babka powiedziała! Najpierw dzwoniłem i pytałem czy np kupując na stacji benzynowej karte dołąduwująca do tellefonu czy papierosy czy za to dostane zwrot 3% czy tylko za paliwo,usłyszałem za wszystko co się kupuje na stacji dostajemy zwrot 3% nawet w carrefour jęsli kupimy telefon,laptop,czy bóg co jeszcze to dostaniemy 3% zwrotu i to mi się bardzo podoba! Szkoda tylko że bank zwraca w miesiącu do 50 zł czyli rocznie do 600 zł! Aha ubezpiecznie karty debetowej nic nie kosztuje przez pierwszy miesiąc potem opłata 2.99 zł ale powiedziano mi że jak tylko dostane karte to mam zadzwonić do nich i powiedzieć że nie chce tego ubezpieczenia i za nic nie będe płacił jedynie wpływy na konto muszą być w miesiącu 1000 tys zł i zapłacić kartą chociaż raz i mamy dosłownie 0 zł. Dodatkowo bankomaty wszystkie darmowe jest pięknie i jeszcze zarobie! Super oferta i niech tak zostane to zostane na pewno na wiele wiele lat u nich! Myśle że nie długo zapewne zrobią opłate np za karte 3 -5 zł bo teraz jest wszystko za darmo i jest za dobrze żeby było pięknie chyba że się myle! Chcą przyciągnąć klientów jak najwięćej i potem mogą podnosić opłate lepiej żeby nie podnosili! Mam także karte płatniczą wbk wydajesz i zarabiasz zwrot 1% i dostaje zwrot wszystkich produktów i nie ma limitu np kupujesz auto za 50 tys zł i dostaniemy zwrot 500 zł za darmo! i będe jak nie tej zarabiać to na tamtej! będzie super zawsze w ciągu roku kilka stówek wpłynie na konto dodatkowo.Bo jakbyśmy płacili gotówką to nic nie będziemy mieli! POLECAM!!!!!!
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~xyz [87.205.13.*]
    Banki dlatego stosują tego typu zachęty gdyż od każej płatności kartą dana placówka płaci prowizję z czego część bierze pośrednik (czyli właśćiciel terminali) a część bank. Stąd też tego typu promocje:-)
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~Nomi [62.152.157.*]
    Jeśli millennium zostawi do końca roku te 3% to będzie mega sukces! Jedno jest pewne na pewno na długo nie zostanie bo za pięknie byłoby! Prędzej czy pużniej zmniejszą np na 2 lub 1$ zwrotu a wówczaś nie będzie się za bardzo opłacało! jak zmniejszą zwrot i coś wprowadzą jakieś opłaty automatycznie zamykam konto i więcej millennium moich oszczędności nie zobaczy na oczy obojętnie jaką by nie miał oferte!
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~Ratel [83.4.254.*]
    Dla wszystkich tych, ktorzy zastanawiaja sie co ma Millennium z tych 3 proc, odpowiadam:

- co miesiac obraca pieniedzmi, wplacanymi przez klientow (wymagane 1 tys zl lub ma 10 zl oplaty -karta plus konto)

- jak ktos juz wczesniej wspomnial, prowizja od platnosci karta, od wlascicieli terminali

- i chyba najwazniejsze, klientow ktorzy na stale wiaza sie z Bankiem, a wiec beda korzystac z innych produktow "swojego Banku" (lokaty, kredyty, inwestycje) a tym samym polecac znajomym Instytucje Finansowa

-majac wiekszy portfel klientow, Millennium stanie sie jeszcze mocniejszym graczem na rynku bankowym
  • Re: MILLENIUM " dobre konto " - " ZWRACA 3% WYDATKÓW ZA Autor: ~Zadowolony klient [62.152.157.*]
    Kto woli np dostawać zwrot 3% w millenium w spożywczych ,supermaketach i na stacji paliw i nie może przekroczyć 50 zł na miesiąc albo mieć 1% zwrotu w eurobanku i dotyczy wszystkich płatności i nawet on-line na alegro i można np kupić w jeden dzień samochud na 75 tys zł i dostaniemy max zwrot w ciagu roku czyli 750 zł i nie może przekroczyć tego bo bank zabierze nam te pieniądze trzeba pilnować tego! ale kto robi np zakupy tankuje paliwo i wydaje w ciagu roku 75 tys zł ja będe się cieszył jak dostane zwrot choćby te 3-4 stówki! Obecnie mam obie debetówki w tych bankach i płace raz tą i raz tamtą i zawsze troszke grosza wpadnie do kieszeni! ale bank nr jeden to był i jest włąsnie eurobank drugi millennium! I z eurobankime na pewno zostane na dłuzej jak tak dalej będzie za darmo!