Rynek jest ślepy.
Hortico spółka ogrodniczo/rolniczo/handlowa o 1/3 zwiększa przychody, podwaja zysk netto do 2mln zł r/r, zawiązuje rezerwy, dwa Fundy ładują miliony po 2,4 zł za akcję.
A kurs akcji jest 2,51zł.
Jak tu będzie jak na Teliani to wtedy otworzycie oczy?!
ale wyrzucili, takie obroty,że aż strach!!!!!!
Przyjdzie marzec to wszyscy się potną, że nie kupili!!!!!!
Najprawdopodobniej będzie to najlepsza spółka w 2011 roku na NC
Pozdrawiam
I Ty to wiesz i ja to wiem, co najważniejsze to to,że nie liczni mają ten papier, a spekula dostała po łapkach. Gdyby w przyszłym tygodniu poszło info o zwiekszeniu zaangażowania (bo ktoś ten papier już wyzbierał) to będzie rakieta.
W marcu otwarcie nowej galerii we Wrocławiu i tu musi być pompka na otwarcie i szampan, i konfetii i baloniki.
Później wyniki za I-wszy kwartał i nierozliczony bonus z IV kwartału.
Zatem kurs musi wyjść z letargu, a rok 2011 może być tylko początkiem świetlanej przyszłości tej spółki.
Wynikami spółki jestem zaskoczony bardzo pozytywnie. Oby tylko ten zysk nie był wyżyłowany. Co do przyszłości - rynek ten nie jest skonsolidowany i tu rzeczywiście mozna miec nadzieje na spora ekspansję spółki. Nie wiem tylko czy galerie to najlepszy pomysł - tu jest spora sezonowac w detalu w hurcie jednak mniejsza.
Nie będzie moim zdanie to jakiś super rodzynek ta spółka ale ma duze szanse na stabilny rozwój i stabliny wzrost. Jestem obecny na pokładzie czyli troszke pozwolili zakupic ale rzeczywiście jak krew z nosa to idzie. Może na korekcie całego rynku drobnica sie wysypie?
Nie miejcie złudzeń żaden fundusz w to głębiej nie wejdzie ponieważ zakup 1% tych akcji to kurs w orbicie - płynnośc mała.
zawsze jak jest płynność mała to dobrze wróży na przyszłość, mało akcji duże wzrosty niskim nakładem. tutaj akcjonariat może zrobić wszystko bo to oni mają akcje, my szaraki ile mamy 100000 akcji?
Tylko zobacz, że wyniki za IV kwartał nie są w cenie kursu akcji. Fundusze tu są i to dwa poważne. Nie weszły po to by stracić, mają razem ponad 15% i to one będą zwiększać zaangażowanie, bo spółka ma perspektywy.
Pozdro
Czyżby już nie było komu oodawać półłdarmo akcyjek?
Szeroki się korekci a tu skoczków brak!
Nie spuszczą niżej niż 2,4 zł, bo po tyle przecież brali emisje.
Teraz mocno na północ czy może powoli ? Za bezpłynność są kary pieniężne. Animator z PKO BP niech weźmie się do pracy, bo to nie przystoi na taki bank z tradydjami, tak męczyć, tak się opiepszać.
No i co , nawet nie pierdnęli dzisiaj. Czyżby coś się szykowało, musi być jakieś info w końcu!!!
Może jutro albo pojutrze, muszę kupić bo nie spada, a to dobrze wróży dla spółki!!