W związku ze znaczącym wzrostem kursu akcji DGA S.A., Zarząd Spółki uprzejmie informuje, że nie miały miejsca żadne istotne zdarzenia, które uzasadniałaby tak dynamiczną zmianę notowań w ostatnich dniach.
Taaa...
Jak rosło do 10 to nie pisali że nie ma powodów bo prezio z karkiem chcieli sprzedać po jak najwyższej cenie.
Potem jak spadały to też się nie odzywali bo myśleli że jak głupie leszcze się wysypią to oni zbiorą za 1/5 wartości.
Teraz jak rośnie to od razu się rozdarli bo strach im zajrzał w oczy że mogą nie wrócić do wcześniejszego stanu posiadania i ktoś przejmie nad spółką kontrolę.
Takim zjawiskiem sztucznego sterowania powinien zająć się KNF ale oni oczywiście małych mają w d..... , potrafią tylko ścigać jakiegoś bidoka za jedną akcję na Wasco.
Osobiście straciłem zaufanie do zarządu tej spółki i jak mi się uda sprzedać bo zadowalającej cenie to nigdy więcej tej spółki nie tknę choćby nawet była ze złota. Pozdrawiam.
Spadek z 10 do 3 i poniżej to jest spadek powyżej 70% w krótkim czasie.
Zarząd szanującej się spółki w takiej sytuacji natychmiast zasypałby rynek informacjami uspokajającymi akcjonariat z odkupieniem akcji przez "pana prezesa" włącznie a tutaj nic.
Ewidentne bezczelne olewanie akcjonariatu.
Ciekawe kogo będzie "pan prezes" prosił o pieniążki jak będzie chciał wypuścić nową emisję pod inwestycję. Ja na pewno już na ten chłam nie wyłożę nawet grosika.
Mam inne zdanie na ten temat. znam te spółkę od 1991 r. zanim weszła na giełdę. Nigdy nie zawiodła swoich kontrahentów. Posiada bardzo duże doświadczenie i pomogła nie jednej DUŻEJ spółce z sukcesem w prywatyzacji . jestem pewna, że zaufanie jakie zdobyła u swoich klientów procentuje i będzie procentowało, co się przekłada na dalszy rozwój spółki i jej zyski.
P.S. nie jestem pracownikiem i nie naganiam, martwi minie że "akcjonariat" zachowuje się jak przeciętny kibol.
Rena nie porównuj firmy działającej poza GPW do spółki akcyjnej z głównego parkietu.
Stragan warzywny to też biznes ale to wcale nie oznacza że ten straganiarz nadaje się na GPW.
Emisja akcji zobowiązuje do dbania o akcjonariat i udzielania rzetelnych informacji o działalności spółki a nie jakieś "lewe" ruchy żeby napchać sobie kieszenie a potem niech się dzieje co chce.
To samo jest z brusterem. W spółce europejskiego formatu zarząd by stanął na głowie żeby ten projekt błyskawicznie wprowadzić na rynek i ciągnąć maksymalne zyski dla akcjonariuszy z jednoczesnym informowaniem na bieżąco o obecnym stanie projektu.
Powtarzam, tą sprawą powinien się zająć KNF i powinien wywalać z parkietu spółki których zarząd nie wypełnia swoich obowiązków.
A tak w ogóle to "panu prezesowi" serdecznie życzę żeby jego spółkę przejął ktoś kto będzie wiedział co z tym zrobić.
No cóż, trudno Ci nie przyznać racji i zapewne ją masz i to na tyle.Bo to jest właśnie biznes po polsku. Panowie prezesi opuścili zajęcia z Etyki w Biznesie, więc póki co, trzeba się dostosować do bazarowych salonów. Brzmi cynicznie? No cóż to jest życie a każdy chce żyć.
Pozdrawiam
Kutas jak sprzedawał, to twierdził, że kurs wraca do godziwej wyceny spólki. Ale jak sie potem zwaliło na 3 zł i odrobiło parę groszy, to już nie wie dlaczego rośnie! To jest włąsnie manipulacja Panie Prezes i za to KNF pownien Panu jaja urwać!!!
A to skur....ny teraz nie nastąpiły zadne istotne zmiany a jak istotne zmiany nastąpiły przed ostatnim takim wzrostem ? sprzedali po 10 zł i to były istotne zmiany aby zwalic kurs o 2/3..teraz kupic po 2.50 tak nas maja w dupie że nikt sie nie pofatygował aby wyjaśnic tak duży spadek .który pewnie ich zdaniem był uzasadniony ......trzeba było sie odkupić po jak najnizszej cenie ..nie zdązyło sie a teraz zaskoczenie .......nieuzasadniony wzrost a to Q.rwy
No, no...
A to się frustratów namnożyło.
A przecież to tylko redukcja, ...inwestory z Koziej Wólki..!
Prezio i owszem wyszedł nieco przed szereg,
ale to dlatego żeby go nikt nie podejrzewał o podejrzenie,
że jest podejrzenie o manipulację...
Fakt, cymbał z niego co nie miara.
Widać taki sam typ charakteru jak i u Was...
Jeszcze nie zjadł obiadu,
a już na sedesie siedzi...(na wszelki wypadek).
Tak mi się wydaje, że milczenie jest złotem,...
Więc chociaż kilka dni pomilczcie i przestańcie skamleć,
bo to już naprawdę jest żenujące...
Bucu :
trararar [188.33.102.*]
opanujcie sie [188.33.102.*]
rere [188.33.102.*]
bydlak [188.33.102.*]
hem [188.33.102.*]
czy co tam jeszcze wymyślisz : z mniej skomplikowanych przypadków schizofrenii można się wyleczyć - tyraczej nie masz na to szans.