To raczej bez znaczenia, ustawia duży spread. Tu jest nas mało ,wszyscy wiedzą.Poniżej wartości księgowej dużo nie zbierze. Za dużo akcji też nie ma,zbyt dużo utopił w przedziale 2,5- 2,6. Teraz za bardzo nie podskoczy. Nie robić żadnych ruchów,niech on rusza. Wirówki w dól też nie rzuci. Na spólkach górniczych robi się dobra perspektywa !!! Po prostu za nisko ustawił kurs,ale sam sobie nawarzył piwa. Poniżej 3zl tylko dobierać. Im dłużej będzie(będą) tak trzymać tym więcej utopi.
Przeliczyłem do 5zl jest ustawionych 70 k na sprzedaży.Tu napewno prawie wszystkie sternika( może 10k obcych) to jego weżmy 60k i ma jeszcze w zapasie ok 20k.Wg mnie to on może mieć max 80 tys akcji. Przy odrobinie popytu popłynie.Przypuszczam,że Moj w tym roku wypłaci dywidendę,ale zobaczymy po wynikach ???
Budujące jest to co piszecie. Tkwię w tej spółce już ponad rok ,uśredniłem do 2,80. Przy kursie 3,40 pisano , że prawdopodobnie może się tu pojawić nowy gruby gracz. Póki co to niewiele się tu dzieje.Czy mi się wydaje, że i tak karty rozdaje Fasing? Pozdrawiam.
Fasing rozdaje karty na WZ i to napewno. Tu kurs trzyma prawdopodobnie ktoś inny (spółdzielnia), tak dzieje się na wielu fundamentalnie dobrych spółkach.Tylko oni dużo akcji wtopili poniżej 3zł, a psychiki drobnicy nie dali rady zniszczyć i mają teraz problem.Siedzisz na dobrej spólce, rok czasu to nie jest wcale dużo.Tak jak obserwuję notowania,to tu dali szansę 2 razy do wyjścia.Raz przed 2laty to podciągnęli powyżej 4,5 zł i ostatnio jak równolegle z Fasingiem do 3,3zl - to były dwa momenty gdy oni dobierali jeszcze akcji.Na innych spółkach jeszcze mocniej szlifują psychikę.
I mają rację, tylko wyjść trzeba nie po tąpnięciu a na podbitce tak jak ja po prawie 3 latach trzymania tej padaki. Wyszedłem ze stratą ale już ją prawie odrobiłem na optimusie i wasko. Wam też to radzę i żałuję że zmarnowałem tu kupę czasu a nic się nie działo. Wielkie niedowartościowanie, wielkie perspektywy, niezrealizowane obietnice nieudolnego zarządu i nic więcej. Może kiedyś coś tu ruszy ale kto tego doczeka? Szkoda życia. Takie spółki powinni wycofywać z giełdy. Powodzenia.
To co ? Widzę, że znowu powrót na 2,50 się szykuje. Przez 2 tygodnie po wyjściu z tego szamba odbudowałem portfel z - 25% na +15% grając na 4 innych spółkach. Było nawet +30% ale na wasku mocno bujało i trzeba było się ewakuować z mniejszym zyskiem, ale chociaż coś się dzieje a tu co ? Padaczka jak zawsze, ta sama banda steruje co na Fasingu, widzieliście co tam dzisiaj ludziom zrobili za zjazd? A gorol czeka na 100 zł za fasing :))))))))) chyba za 100 lat. Takie pierdoły opowiada od paru lat, nic się jeszcze nie sprawdziło. Kto mądry ten wyszedł z moja w tym tygodniu na podbitce i jest wolnym człowiekiem jak ja, pozostałych znowu ładnie ubrali jak zawsze. Nadzieja umiera ostatnia. Mimo wszystko trzymajcie się bracia !