• zmiana ceny wezwania Autor: ~tresor [91.150.201.*]
    Nie wiem czy już o tym wiecie

Zmiana ceny w wezwaniu do zapisywania się na sprzedaż akcji PBS FINANSE SA

10.02. Warszawa (PAP) - Zmiana ceny w wezwaniu do zapisywania się na sprzedaż akcji PBS FINANSE SA - komunikat

INFORMACJA O ZMIANIE CENY W OGŁOSZONYM W DNIU 31 STYCZNIA 2011 R.
    WEZWANIU DO ZAPISYWANIA SIĘ NA SPRZEDAŻ AKCJI SPÓŁKI PBS FINANSE S.A.

Niniejsza Informacja zostaje ogłoszona zgodnie z § 10 ust. 1 zd. 2 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie wzorów wezwań do zapisywania się na sprzedaż lub zamianę akcji spółki publicznej, szczegółowego sposobu ich ogłaszania oraz warunków nabywania akcji w wyniku tych wezwań (Dz. U. Nr 207, poz. 1729, z późn. zm.), zwanym dalej "Rozporządzeniem"

Zmianie ulega pkt 9 i 10 Wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji Spółki PBS Finanse S.A. ("Wezwanie")

Brzmienie pkt 9 w Wezwaniu ogłoszonym w dniu 31 stycznia 2011 r.

9. Cena, po której nabywane będą akcje objęte wezwaniem

Wzywający będzie nabywał Akcje objęte Wezwaniem po cenie 1,45 (jeden złoty czterdzieści pięć groszy) zł za jedną Akcję.

Brzmienie pkt 9 w niniejszej Informacji

9. Cena, po której nabywane będą akcje objęte wezwaniem

Wzywający będzie nabywał Akcje objęte Wezwaniem po cenie 1,54 (jeden złoty pięćdziesiąt cztery grosze) zł za jedną Akcję.

Brzmienie pkt 10 w Wezwaniu ogłoszonym w dniu 31 stycznia 2011 r.

10. Cena, od której, zgodnie z art. 79 ust. 1 i 2 ustawy, nie może być niższa cena określona w pkt 9, ze wskazaniem podstaw ustalenia tej ceny

Cena wskazana w pkt 9 niniejszego Wezwania, nie jest niższa niż minimalna cena określona zgodnie z przepisem art. 79 ust. 1 i 2 Ustawy.

Średnia cena rynkowa Akcji Spółki z okresu 6 miesięcy poprzedzających ogłoszenie Wezwania, w czasie których dokonywany był obrót Akcjami na rynku regulowanym wyniosła 1,44 (jeden złoty czterdzieści cztery grosze) zł.

Najwyższa cena zapłacona za Akcje w okresie 12 miesięcy przed ogłoszeniem Wezwania przez Wzywającego, wyniosła 0,52 (pięćdziesiąt dwa grosze) zł.

Wzywający nie jest stroną porozumienia, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt 5 Ustawy, mającego na celu nabycie Akcji Spółki w okresie 12 miesięcy poprzedzających ogłoszenie Wezwania.

Brzmienie pkt 10 w niniejszej Informacji

10. Cena, od której, zgodnie z art. 79 ust. 1 i 2 ustawy, nie może być niższa cena określona w pkt 9, ze wskazaniem podstaw ustalenia tej ceny

Cena wskazana w pkt 9 niniejszego Wezwania, nie jest niższa niż minimalna cena określona zgodnie z przepisem art. 79 ust. 1 i 2 Ustawy.

Średnia cena rynkowa Akcji Spółki z okresu 6 miesięcy poprzedzających ogłoszenie Wezwania, w czasie których dokonywany był obrót Akcjami na rynku regulowanym wyniosła 1,54 (jeden złoty pięćdziesiąt cztery grosze) zł.

Najwyższa cena zapłacona za Akcje w okresie 12 miesięcy przed ogłoszeniem Wezwania przez Wzywającego, wyniosła 0,52 (pięćdziesiąt dwa grosze) zł.

Wzywający nie jest stroną porozumienia, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt 5 Ustawy, mającego na celu nabycie Akcji Spółki w okresie 12 miesięcy poprzedzających ogłoszenie Wezwania.

W IMIENIU WZYWAJĄCEGO (NABYWAJĄCEGO)
    Pan Lesław Wojtas - Prezes Zarządu,
    Pan Wojciech Błaż - Wiceprezes Zarządu,

W IMIENIU PODMIOTU POŚREDNICZĄCEGO

Pan Jarosław Cisło - Członek Zarządu,
    Pan (-i) Józefa Oleszkiewicz - Prokurent.

kom mra
  • Re: zmiana ceny wezwania Autor: ~sadownik 30ha [79.188.17.*]
    czyżbyśmy ciuteczkę podchodzili? :-)

a na parkiecie nie ma ruchu... :-)
  • Re: zmiana ceny wezwania Autor: ~marre [85.238.222.*]
    no slupy nie daja rady do 1,45 zebrac :D wiec trzeba bylo podniesc...

jak dla mnie ladnie...
  • Re: zmiana ceny wezwania Autor: ~cage rage [195.117.170.*]
    ja oddam po 2,50
  • Re: zmiana ceny wezwania Autor: ~juzor74 [87.105.67.*]
    ja dalej trzymam mam po 1,12
  • Re: zmiana ceny wezwania Autor: ~ss [80.52.141.*]
    to macie fajnie, bo ja mam średnio po ok 3.00, echhh, już sam nie wiem ile to czasu trzymam
  • Re: zmiana ceny wezwania Autor: ~marre [85.238.222.*]
    trzymaj a sie doczekasz jeszcze zyskow ;) z tej inwestycji
  • Re: zmiana ceny wezwania Autor: ~grazyna [217.98.103.*]
    ktos chce z prededytacją zanizyc kurs, biorą wyzej, a ktos szybko stawia na sprzedaz duzo nizej, ewidentna manipulacja, ciekawe , czu ktos z posiadajacych tez ma takie zdanie
  • Re: zmiana ceny wezwania Autor: ~mm [82.177.83.*]

Jesteś nowy?
    Zarejestruj się

Strona główna - Pomoc
    Pon, 14 Lut 2011, 15:10 CET, NY 9:10, Londyn 14:10, Tokio 23:10, WIG20 -0.17%
    Symbol np: WIG znajdź symbol

NBP - banki spółdzielcze - sytuacja
    IAR - Biznes
    14 Lut 2011, 14:57

14.02.2011 (IAR) - Kryzys pokazał, że banki spółdzielcze prowadzą działalność opartą na dobrych, tradycyjnych zasadach - uważa prezes Narodowego Banku Polskiego Marek Belka. Podczas zorganizowanej w NBP konferencji "Podsumowanie roku 2010 i perspektywy rozwoju bankowości w Polsce", szef banku centralnego pochwalił banki spółdzielcze za unikanie ryzykownej inżynierii finansowej. Zamiast tego te instytucje prowadzą tradycyjną działalność, gdzie zarabianie pieniędzy oznacza ciężką pracę - dodał Belka.

Prezes zarządu Krajowego Związku Banków Spółdzielczych Jerzy Różyński uważa, że polska gospodarka bankom spółdzielczym sporo zawdzięcza. Jego zdaniem, znaczenie tych instytucji finansowych na rynku bankowym będzie rosło. Jerzy Różyński chciałby, aby docelowo udział banków spółdzielczych w rynku był co najmniej dwucyfrowy.

Prezes NBP Marek Belka uważa, że w tym roku sektor bankowy w Polsce, w tym banki spółdzielcze, będzie się rozwijał w sposób równomierny. Będzie to zasługą między innymi wysokiego wzrostu gospodarczego, który według prognoz NBP przekroczy w 2011 roku 4 procent.

Informacyjna Agencja Radiowa (IAR)/Arkadiusz Augustyniak/jg/łp
[x]
PBSFINANSE 0,00% 0,83 2026-05-07 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.