• Może się pomyliłem Autor: ~Jurek [178.36.234.*]
    Nie spodziewałem się, że PRD poradzi sobie na sesji tak dobrze. Możliwe, że się pomyliłem, jeżeli jutro będzie obrót to kupuję pakiecik mały.
  • Re: Może się pomyliłem Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    Tu trudno o analizę - mieszają między sobą Inwestor z tym na m zapraszając do zabawy tylko że łoni mają dużo taniego papiera a niektórzy tylko drogi. Gdybym mial walor wiadomo sruuuuu.
    No dobra jeśli jutro zrobicie 3 jkę to jestem ciotka klotka :)
    KOwal ty xzyuxxxy jutro masz sypać :( chłopcy cię ogolą :)
  • Re: Może się pomyliłem Autor: ~cadmenn [213.238.115.*]
    Czapku tracisz czas na bzdetne infa i okrzyki do jakiegos kowala, a może nie tracisz? Co Cie tu trzyma przecież wypstrykałes sie z papierów?
  • Re: Może się pomyliłem Autor: ~Jurek [178.36.234.*]
    Zlecenie sprzedaży po 2.56 haha... No i co wychodzicie po PCK?
  • Re: Może się pomyliłem Autor: ~inwestor [188.146.205.*]
    Dzisiejsze obroty to 1728 zł, jak Panowie chcecie kupic to musicie więcej zapłacic podstawowa zasada rynku gdzie jest niska podaż, a spółka jest mocno wyleszczona, zesztą za politykę informacyjną i zamierzone lub niezamierzone zwiększanie kosztów co przy rosnących przychodach skutkowało stratą dla zarządu powinna byc czerwona kartka
    Rosnące przychody bo Procadzik wessał Autorka. W układzie jednostkowym nie ma rośnięcia przychodów - w oprogramowaniu przychody ostro spadły do 3 mln (4,5 mln w zeszłym roku) pomimo wpomowania tam sporej kasy w postaci kredytów 50/50 (wystarczy spojrzeć ile jest na minus w przepływach pieniężnych operacyjnych - a było ostro na plus przynajmniej odkąd pamiętam). Możliwe że coś z księgowaniem tych kredycików 50/50 na przyszłe okresy tj (zaczeły się pod koniec czerwca 2010r) i w drugim pólroczu coś z tego będzie ale tego nie wiem. Usługi własne glównie portal archispace rosną ale jeszcze nie na tyle żeby pokryć ubytki w sprzedazy oprogramowania. Firemka pewnie jakoś przetrzyma ten okres ale kiedy będą kokosy chyba jeszcze trza poczekać musi aż portal będzie 2 razy taki
    Ale wyniki wynikami do nich daleko pewno cos tam Autor doda i będzie ciut lepiej niż rok remu choć sam zachodze w głowę że przy tych marżach z oprogramowania to cościk nie apsuje ale jak prezio tak gada trzeba mu wierzyć musi - sam jestem ciekaw ile się z tego da jeszcze wycisnąć może szkoda że już beze mnie :( pies go chciał że zieMNIak mnie uciekał a ja się tak podjarałem :(
  • Re: Może się pomyliłem Autor: ~Jurek [178.36.234.*]
    Przecierz mogą zwiększyć marże o te 3%. Problem z główy... Nie ma konkurencji dla PRD>

Oni powinni organizować targi nie w Polsce, a Berlinie, bo mają najniższe ceny.... Ot co taki paradoks....

Kurs jest za niski... mi to pasuje. Ja się tylko śmiałem, że jeżeli ktoś chciałby sprzedać to by obniżył kurs spółki dość znacznie.

>>>> 1 zlecenie i już lecimy w dół, a to tak źle wygląda....

Chciałem też potwierdzić to, że dobrze oceniłem kluczowość dzisiejszej sesji.... PRD wciąż słaby i trzeba poczekać.

Z takim akcjonariatem to cena 2.7 jest dla mnie za wysoka. Ja oczekuję naprawde śmieciowego kursu. Skoro nastroje są tak słabe, skoro nie ma wzrostu, to siłą rzeczy mogę oczekiwać spadków, a skoro mają być spadki...

... To po co się pakować.
  • Re: Może się pomyliłem Autor: ~ciułacz [89.230.85.*]
    sytuacja wygląda na to że ktos ciągnie na siłe kurs - no żeby chociaż na wykresie wyglądał na zmianę trendu. Ja typuję do wyników trend boczny w granicach 2,55-2,7 no chyba że w miedzyczasie wyskoczy jakiś kwiatek. Ciekawe czy merytoryk już wypstrykał cała kasę? Oczywiście Czapa wróci tylko się przyzna po czasie a papier ogólnie oceniany przez występujących na tym forum rozmówców hm umiarkowanie - zauważyliscie że nikt tu nie mówi o jakiś kosmicznych cenach ? 4 zeta, 3,7 zeta - skoro taka jest wycena części inwestorów to czego sie spodziewać? Może jakaś spółdzielnia?
    miłego weekendu wszystkim !!
  • Re: Może się pomyliłem Autor: ~Jurek [178.37.18.*]
    Zgadzam się... Tu potrzeba popytu... I to nie na jedną sesję, a na 7. To świetna spółka, warta 4-5zł... Może i więcej...

... ALe spółka jest tyle warta ile ktoś wstanie za nią zapłącić... Mamy tend boczny o jakim mówisz...

... Ja czekam okazje poniżej 2.5. Sam przyznajesz, że taka cena poniżej trendu byłaby bardzo dobra.
  • Re: Może się pomyliłem Autor: ~Jurek [178.37.18.*]
    Na dzień dzisiejszy moim zdaniem warto mieć akcje takich spółek jak CPS, Asseco, ewentualnie kopex jeżeli trochę spadnie. W zeszłym roku kasa popłynęła do KGHMu w tym roku sądzę, że odpłynie....

... Wróci do spółek technologicznych.... Takich jak AssecoPol, SGN. Dobra koniunktura to dobry okres dla tego typu spółek.

W dodatku uwarzam, że u mocni się złoty, co dodatkowo wpłynie pozytywnie na np. Procad, czy CPS, które zapłaci mniej za licencje. CPS trzymam ponieważ spółka jest nisko, połączyli się z Polsatem, a to żyła złota, kurs jest bardzo nisko vs czasy kiedy był po 18ście.

Uważam, że giełdę zabija teraz KGHM. KGHM chłonie każdą złotówkę jest jak jakaś prostytuka w czasie orgii.... obciąga każdemu... Kiedyś to się skończy i nadejdą ciężkie czasy (wszystko poleci w dół pewnie, bo kasa przejdzie w bardziej stabilne rzeczy)....

No i tu będzie może dobra nasza, bo ludzie zaczną się rozglądać za dobrymi spółkami jak PRD. Dobre fundamenty duży potencjał rynkowy... Potem jak gotówka wróci na giełdą to odjedziemy.

Ale do jasnej chole... spółka musi zacząć pokazywać dobre wyniki.
  • Re: Może się pomyliłem Autor: ~Chomik [193.34.3.*]
    jak dobrze się potoczy przy takim zasranym kusiku dociułam 5: % :). Pozdrowienia dla Czapajewo za gachowe i rzeczowe info.
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.