Można brać taniej niż inwestorzy czyli poniżej 3,1 bo "najbardziej zaufani" pracownicy firmy dostali akcje po 65 groszy a tych co akcje parzyły się wyskakali - teraz czas na podbitkę brać póki mamy szanse mieć akcje taniej po debiucie niż pierwotni z prywatnej emisji !
Ciekawe na ile "wyedukowani" i świadomi są ci pracownicy, na razie połowa z nich okazała się oszołomami. Myślę, że za dużo nie będzie sypania już, a spółka fundamentalnie złoto i poniżej ceny emisyjnej, ja dziś wziąłem i chętnie jutro dobiorę, zobaczymy po ile.
wyglada na to ze zostalo z 20kilo tanich akcji a pozniej juz jazda na 4zl...tam po drodze tez trochce akcji....ale albo dzis albo w przyszlym tygodniu inne poziomy.....debiut miod, az sie czlowiek zastanawia jak oni tak mogli zwlaszcza ze inwestorzy obejmowali te akcje po 3,1pln z redukcja!!!!!!
i do tego w poniedzialek widze wyniki za 4kw i do tego maja byc zrealizowane prognozy......zatem napisze jeszcze raz albo dzis albo w poniedzialek solidne odbicie up pod fundamenty......kierunek 8-10pln
porownanie bezpodstawne....tutaj ruszamy od zera up.....inne podejscie niz na reszcie balonow....i mam wrazenie ze dlugo w obroci bedzie tylko 102tys serii B......bo ci ktorzy brali z redkukcja po 3,10 ponizej 4 nie beda gonic towaru w rynek
wszystko jest w arkuszu....do tej pory poszlo z jakies 60tys papiera z serii B (102tys)....zatem zostalo 40tys w tym jakies 10-15tys na 3,10, 10tys na 3,4.....tutaj wyglada na to ze do 3,50 to jest mega promocja
To zwiekszy płynność akcji. Zarzad nie bedzie gryzl wargi, że zarobili poważni kluczowi (klucznicy?) pracownicy trzymajacy akcje, aż podrożeją do rzetelnej ceny-zatem do 2,85 zlotego. TAK WYCENILI PRACOWNICY ZNAJACY STAN SPÓŁKI.
Pogonić tych nierobów, zamiast pracować to żenią papier :))) A poważnie mówiąc to tylko się cieszyć, że dostali te 100 000 papiera, można kupić po przyjemnej cenie walor, taniej niż inwestorzy z pierwotnego. Dawno nie było takiego numeru, a spółka nie-wydmucha.
Przychody spolki wg szeregu waznosci i zyskownosci:
Baseny publiczne (ostatnia wiad parumilionowa o najw wodnym parku) , potem Georg Fisher potem Termo-Tech, Chemo-Went i roznace znaczenie dzialu baseny prywatne.
Wart rynku aquaparki to do 20 parkow co stanowi 20 mln zl...z tego ponad 60% to nasza firma ma obslugiwac i to od kilkunastu lat czyni.
Marże:
- baseny publiczne to 25- 39%
- baseny prywatne 45 do 50%
mecenas
Jedynybload ale juz za nami to danie akcji zalodze bez blokady chocby polrocznej. Ale Ci oddali te akcje w tydzien-poltora.
Teraz chwle sie pokisimy aż firma poda, odtajni kolejne kontrakty.
mecenas
Dobrze by wiedzieli gdzie ukazuja sie notowania ich firmy i dbali o "nieutajnianie" tego co oczywiste.
1000 basenow na tysiaclecie na drugie tysiaclecie. Mozna dac inne hasla ale tez podac jak idzie inwestycja w strefie nad liniami rur dla przemyslu chemicznego spozywczego i tez basenow itd. Brakuje man ikry w spólce-moze wpuscic do basenu ryby, a nawet delfiny czy tez zarloczne rekiny. W firmie tylko mlicza kase i zapomnieli, że są na giełdzie.
CZEKAMY NA 3,10 czyli