Drodzy Panowie cFk i shp oraz informacyjnie Pan Paluszko: przez dwie godziny szukałem tego linka na Onecie - był w biznesie regionalnym! A juz myslałm, że wyjde na mitomana.
7 luty 10:37 Biznes Regiony "Warszawa:nowe drapacze chmur"
pod spodem:"Jest decyzja w sprawie wieżowca Libeskinda"
w niej : Czwartkowy wyrok NSA jest ostateczny - (jest zgoda na budowe, ale muszą załatwić nowe pozwolenia. Czwartek to 3 luty 2011. Pod spodem na forum jest ponad 400 (!) komentarzy, z których wynika, że ludzie ocztyali wiodomość tak jak ja.
Oczywiście, że istnieje mozliwość, że redaktor z ONETU wstawił starą wiadomość, ale jest to mało prawdopodobne.
Podałem wszystkie namiary na wiadomość, czasami prawidłowy link się nie otwiera, ale wówczas mozna szukac po dacie! (Błagam Panią "wygoloną" i "wiertło" by mi za chwile nie pisali, że "nie otwiera się". Ciekaw jestem czy ktoś z forum Orco poświęci 2 h na szukanie tekstu gdyby to ja o taka przysługę poprosił.
Dzięki.
Chyba nikt już nie wątpliwości że żyjemy w "państwie prawa" , niemniej sądzę że Francuzi nie czytali tego komunikatu na Onecie a jeśli nawet czytali to raczej się nim nie przejęli i raczej to nie jest powód ostatniego oslabienia.
Co do wiarygodności tego materiału powiem tak - więcej niz połowa tego co się drukuje to brednie wyssane z palca.
Zresztą z artykułu wynika, że NSA nie zakazało budowy, ale jednocześnie Orco musi dostać dodatkowe pozwolenia - czyli sąd nie zakazał, ale pozwolenia też nie ma, więc jakim cudem budowa jest kontynuowana?:)
Jak dla mnie kaczka dziennikarka ale za odszukanie artykułu - respect!:)
komentarzy, fakt ponad 400, a patrzyleś kiedy jest pierwszy ?
już Ci mówie : (zygmunt 24 cze 10, 15:05)
mam nadzieje, że teraz już wiesz, że to info b. stare i b. nieaktualne.
I Onet.pl powinien dostać po łapach, za to że nie publikuje na górze artykułu, daty jego publikacji, jak to ma miejsce na innych przyzwoitych stronach!
Pewnie część z was tam zaglądała, ale na wszelki wypadek podam link: http://www.zlota44blog.pl/
Wygląda na to, że na tej stronce są w miarę aktualne infa, choć podlane nieco sosem propagandowym.
google tłumaczy słabo ale cosik się da wywnioskować
Tłumaczenie (francuski > polski)
(AP) - Orco Property Group ogłosiła, że podniosła 6.100.000 euro. grupa zakończyła prywatną emisję w formie podwyższenia kapitału zastrzeżone do funduszy zarządzanych przez AXA Investment Managers i Neptun Invest cenie 5,61 euro za akcję, co odpowiada wartości nominalnej plus premia w wysokości 1,51 euro na akcję, odnoszące się odpowiednio do 750.000 i 340.000 nowych akcji spółki. kapitału Orco będzie zatem 49.340.000 euro.
Jean-François Ott, prezes grupy, widzi podwyższenie kapitału "dowód zaufania do gospodarki i jej planu restrukturyzacji opracowany przez 18 miesięcy od inwestorów po niezaprzeczalny jakości Orco długo" ;.
Dnia 2011-02-10 o godz. 14:26 ~aaa napisał(a):
> google tłumaczy słabo ale cosik się da wywnioskować
> Tłumaczenie (francuski > polski)
(AP) - Orco
> Property Group ogłosiła, że podniosła 6.100.000 euro. grupa
> zakończyła prywatną emisję w formie podwyższenia kapitału
> zastrzeżone do funduszy zarządzanych przez AXA Investment
> Managers i Neptun Invest cenie 5,61 euro za akcję, co
> odpowiada wartości nominalnej plus premia w wysokości 1,51
> euro na akcję, odnoszące się odpowiednio do 750.000 i
> 340.000 nowych akcji spółki. kapitału Orco będzie zatem
> 49.340.000 euro.
Jean-François Ott, prezes grupy, widzi
> podwyższenie kapitału "dowód zaufania do
> gospodarki i jej planu restrukturyzacji opracowany przez 18
> miesięcy od inwestorów po niezaprzeczalny jakości Orco
> długo" ;.
To jest info z kwietnia 2010 (podniesienie kapitału z 08/04/2010).
Prymitywna próba manipulacji lub totalna ignorancja z twojej strony.
Ech, co wy za bzdury wypisujecie?? Jakieś nieaktualne info z linkami i bredniami.
Na złotej dzieje się bardzo dużo. Głeneralny wykonawca ma teraz pełne ręce roboty z organizacją budowy, przecież dopiero co rozpoczął mu się kontrakt ! Rozpoczęto już prace żelbetowe, niebawem zobaczymy żurowawie i przybędą następne piętra. POZWOLENIE JEST WAŻNE! - i niech nikt tu nie wprowadza w błąd ludzi, bo to śmierdzi wiadomo czym... Ceny mieszkań nie spadły, każdy może zobaczyć pokazowy apartament i wydać parę milionów na mieszkanko. Sprzedaż trwa i ma się dobrze, pomimo wszystkich trudności. Po renegocjacjach umów, koszt budowy znacznie się obniżył. Inwestycja jest kontynuowana i będzie zyskowna. Orco nie ma w planach przerwania lub pozbycia się złotej 44. TO SĄ FAKTY, A NIE PLOTKI.
Mam nadzieję, że uspokoiłem co nie co... :)
pzdr. mr.money
Dnia 2011-02-10 o godz. 15:59 mr.money napisał(a):
> Ech, co wy za bzdury wypisujecie?? Jakieś nieaktualne info
> z linkami i bredniami.
Na złotej dzieje się bardzo dużo.
> Głeneralny wykonawca ma teraz pełne ręce roboty z
> organizacją budowy, przecież dopiero co rozpoczął mu się
> kontrakt ! Rozpoczęto już prace żelbetowe, niebawem
> zobaczymy żurowawie i przybędą następne piętra. POZWOLENIE
> JEST WAŻNE! - i niech nikt tu nie wprowadza w błąd ludzi,
> bo to śmierdzi wiadomo czym... Ceny mieszkań nie spadły,
> każdy może zobaczyć pokazowy apartament i wydać parę
> milionów na mieszkanko. Sprzedaż trwa i ma się dobrze,
> pomimo wszystkich trudności. Po renegocjacjach umów, koszt
> budowy znacznie się obniżył. Inwestycja jest kontynuowana i
> będzie zyskowna. Orco nie ma w planach przerwania lub
> pozbycia się złotej 44. TO SĄ FAKTY, A NIE PLOTKI.
Mam
> nadzieję, że uspokoiłem co nie co... :)
pzdr. mr.money
O Matko! - Ze znakiem zapytania(!!!) wspomniałm o wiadomości podanej przez renomowany ONET! Wystarczy spokojnie odpowiedzieć a nie strzelać z armat.
Ok - "jesteśmy uspokojeni" - a teraz może Pan rzucić się na ONET i ich pogonić.