• ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: wasyl_o.matko [77.222.237.*]
    Drodzy Panowie cFk i shp oraz informacyjnie Pan Paluszko: przez dwie godziny szukałem tego linka na Onecie - był w biznesie regionalnym! A juz myslałm, że wyjde na mitomana.

7 luty 10:37 Biznes Regiony "Warszawa:nowe drapacze chmur"

http://biznes.onet.pl/Warszawa-nowe-drapacze-chmur,18490,4166624,1,news-detal

pod spodem:"Jest decyzja w sprawie wieżowca Libeskinda"

w niej : Czwartkowy wyrok NSA jest ostateczny - (jest zgoda na budowe, ale muszą załatwić nowe pozwolenia. Czwartek to 3 luty 2011. Pod spodem na forum jest ponad 400 (!) komentarzy, z których wynika, że ludzie ocztyali wiodomość tak jak ja.

Oczywiście, że istnieje mozliwość, że redaktor z ONETU wstawił starą wiadomość, ale jest to mało prawdopodobne.

Podałem wszystkie namiary na wiadomość, czasami prawidłowy link się nie otwiera, ale wówczas mozna szukac po dacie! (Błagam Panią "wygoloną" i "wiertło" by mi za chwile nie pisali, że "nie otwiera się". Ciekaw jestem czy ktoś z forum Orco poświęci 2 h na szukanie tekstu gdyby to ja o taka przysługę poprosił.

Pozdro przy stanie 31,80

Wasyl O.Matko
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~mirek73 [83.27.110.*]
    Dzięki.
    Chyba nikt już nie wątpliwości że żyjemy w "państwie prawa" , niemniej sądzę że Francuzi nie czytali tego komunikatu na Onecie a jeśli nawet czytali to raczej się nim nie przejęli i raczej to nie jest powód ostatniego oslabienia.
    Co do wiarygodności tego materiału powiem tak - więcej niz połowa tego co się drukuje to brednie wyssane z palca.
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~cFk [82.139.57.*]
    Chyba redaktorowi z onetu coś się pomyliło.

Wyrok NSA zapadł 24 czerwca 2010 r. - w czwartek.

Zresztą z artykułu wynika, że NSA nie zakazało budowy, ale jednocześnie Orco musi dostać dodatkowe pozwolenia - czyli sąd nie zakazał, ale pozwolenia też nie ma, więc jakim cudem budowa jest kontynuowana?:)

Jak dla mnie kaczka dziennikarka ale za odszukanie artykułu - respect!:)
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~shp [83.238.100.*]
    wasyl - mylisz się.

komentarzy, fakt ponad 400, a patrzyleś kiedy jest pierwszy ?

już Ci mówie : (zygmunt 24 cze 10, 15:05)

mam nadzieje, że teraz już wiesz, że to info b. stare i b. nieaktualne.

I Onet.pl powinien dostać po łapach, za to że nie publikuje na górze artykułu, daty jego publikacji, jak to ma miejsce na innych przyzwoitych stronach!

pzdr
    shp
  • (Re:Panowie cFk,shp) Autor: wasyl_o.matko [77.222.237.*]
    Uspokojony biegnę oddać się rozpasanej konsumcji. (na miarę akcjonariusza ORCO)

Pozdro. Wasyl O.Matko
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~abc [95.50.224.*]
    Pewnie część z was tam zaglądała, ale na wszelki wypadek podam link: http://www.zlota44blog.pl/
    Wygląda na to, że na tej stronce są w miarę aktualne infa, choć podlane nieco sosem propagandowym.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.27.110.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~aaa [81.210.22.*]
    google tłumaczy słabo ale cosik się da wywnioskować

Tłumaczenie (francuski > polski)
    (AP) - Orco Property Group ogłosiła, że podniosła 6.100.000 euro. grupa zakończyła prywatną emisję w formie podwyższenia kapitału zastrzeżone do funduszy zarządzanych przez AXA Investment Managers i Neptun Invest cenie 5,61 euro za akcję, co odpowiada wartości nominalnej plus premia w wysokości 1,51 euro na akcję, odnoszące się odpowiednio do 750.000 i 340.000 nowych akcji spółki. kapitału Orco będzie zatem 49.340.000 euro.

Jean-François Ott, prezes grupy, widzi podwyższenie kapitału "dowód zaufania do gospodarki i jej planu restrukturyzacji opracowany przez 18 miesięcy od inwestorów po niezaprzeczalny jakości Orco długo" ;.
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~Ni wu ja [87.205.245.*]
    Dnia 2011-02-10 o godz. 14:26 ~aaa napisał(a):
    > google tłumaczy słabo ale cosik się da wywnioskować

> Tłumaczenie (francuski > polski)
    (AP) - Orco
    > Property Group ogłosiła, że podniosła 6.100.000 euro. grupa
    > zakończyła prywatną emisję w formie podwyższenia kapitału
    > zastrzeżone do funduszy zarządzanych przez AXA Investment
    > Managers i Neptun Invest cenie 5,61 euro za akcję, co
    > odpowiada wartości nominalnej plus premia w wysokości 1,51
    > euro na akcję, odnoszące się odpowiednio do 750.000 i
    > 340.000 nowych akcji spółki. kapitału Orco będzie zatem
    > 49.340.000 euro.

Jean-François Ott, prezes grupy, widzi
    > podwyższenie kapitału "dowód zaufania do
    > gospodarki i jej planu restrukturyzacji opracowany przez 18
    > miesięcy od inwestorów po niezaprzeczalny jakości Orco
    > długo" ;.

To jest info z kwietnia 2010 (podniesienie kapitału z 08/04/2010).
    Prymitywna próba manipulacji lub totalna ignorancja z twojej strony.
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~mirek73 [83.27.110.*]
    Jakis troll się we Francji ustawił z ukrytym S na 8,30 i nie puszcza nam papierka wyżej.
    No co za świństwo.
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: mr.money [178.182.46.*]
    Ech, co wy za bzdury wypisujecie?? Jakieś nieaktualne info z linkami i bredniami.

Na złotej dzieje się bardzo dużo. Głeneralny wykonawca ma teraz pełne ręce roboty z organizacją budowy, przecież dopiero co rozpoczął mu się kontrakt ! Rozpoczęto już prace żelbetowe, niebawem zobaczymy żurowawie i przybędą następne piętra. POZWOLENIE JEST WAŻNE! - i niech nikt tu nie wprowadza w błąd ludzi, bo to śmierdzi wiadomo czym... Ceny mieszkań nie spadły, każdy może zobaczyć pokazowy apartament i wydać parę milionów na mieszkanko. Sprzedaż trwa i ma się dobrze, pomimo wszystkich trudności. Po renegocjacjach umów, koszt budowy znacznie się obniżył. Inwestycja jest kontynuowana i będzie zyskowna. Orco nie ma w planach przerwania lub pozbycia się złotej 44. TO SĄ FAKTY, A NIE PLOTKI.

Mam nadzieję, że uspokoiłem co nie co... :)
    pzdr. mr.money

• Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: wasyl_o.matko [77.222.237.*]
    Dnia 2011-02-10 o godz. 15:59 mr.money napisał(a):
    > Ech, co wy za bzdury wypisujecie?? Jakieś nieaktualne info
    > z linkami i bredniami.

Na złotej dzieje się bardzo dużo.
    > Głeneralny wykonawca ma teraz pełne ręce roboty z
    > organizacją budowy, przecież dopiero co rozpoczął mu się
    > kontrakt ! Rozpoczęto już prace żelbetowe, niebawem
    > zobaczymy żurowawie i przybędą następne piętra. POZWOLENIE
    > JEST WAŻNE! - i niech nikt tu nie wprowadza w błąd ludzi,
    > bo to śmierdzi wiadomo czym... Ceny mieszkań nie spadły,
    > każdy może zobaczyć pokazowy apartament i wydać parę
    > milionów na mieszkanko. Sprzedaż trwa i ma się dobrze,
    > pomimo wszystkich trudności. Po renegocjacjach umów, koszt
    > budowy znacznie się obniżył. Inwestycja jest kontynuowana i
    > będzie zyskowna. Orco nie ma w planach przerwania lub
    > pozbycia się złotej 44. TO SĄ FAKTY, A NIE PLOTKI.

Mam
    > nadzieję, że uspokoiłem co nie co... :)
    pzdr. mr.money

O Matko! - Ze znakiem zapytania(!!!) wspomniałm o wiadomości podanej przez renomowany ONET! Wystarczy spokojnie odpowiedzieć a nie strzelać z armat.

Ok - "jesteśmy uspokojeni" - a teraz może Pan rzucić się na ONET i ich pogonić.

Wasyl O.Matko

• Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~dario [83.25.42.*]
    A na dodatek dodam ze generalny wykonawca złozył zapytanie u mojego znajomego

prosząc oferte na wykonanie wszystkich biegów schodowych (elementy prefabrykowane )
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~Rentier [78.8.65.*]
    8,44 E -...... no można powiedzieć, że tragedii nie ma. Czekamy na piątek.
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~dario [195.205.11.*]
    Na złotą cos nowego przywiezli .
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~mirek73 [178.235.105.*]
    Cierpliwości panowie! Niech się trochę pokonsoliduje powyżej 8 E a później w górę.
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~klubbe [46.112.191.*]
    no to puscilem na kocowce pkca chociaz raz obronilem kurs

kolejne 300 szt dobrane
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~shp [83.243.109.*]
    a tymczasem......

a tymczasem, pierwsza od dawna betoniarka na złotej 44!!!!!

musi być dobrze.

pzdr
    shp
  • Re: ORCO - Nowe pozwolenia budowlane??? (Re: cFk,shp) Autor: ~Rentier [78.8.65.*]
    8,50 E. Koncówka domknięta przez kupujących. Może być :)
[x]
ORCOGROUP 0,00% 4,70 2025-11-19 09:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.