Widzę że poziom stresu rośnie wprost proporcjonalnie do oczekiwań i wzrostu prawdopodbieństwa sukcesu i dużego zarobku hehe. Spokojnie, już nie długo cierpliwy będą mieli inny stres - kiedy wycofać zyski i na co wydać zarobione pieniążki :)
A tak poważnie, z punktu widzenia technicznego, poziom 8E z bardzo silnego oporu stał się teraz równie silną linią wsparcia, więc nie przewiduję spadku poniżej 8 E. A to, że na intraday-u teraz lekko zachwiało w dół nie oznacza cofnięcia trendu. Ja nie oczekiwałem, że w poniedziałek nagle będziemy mieli wzrost kilkudziesięcioprocentowy w ciągu 1 dnia. To byłby zbytni optymizm. Natomiast liczyłem na mocne przebicie 8E z dużymi obrotami i ustawienie nowego trendu wzrostowego - I TAK SIĘ STAŁO ! Chyba co do tego jesteśmy zgodni.
Mamy teraz okres, kiedy fundusze wybierają spółeczki do zakupu przed podaniem wyników (druga połowa lutego i pierwsza połowa marca). Tak więc, jest bardzo prawdopodbne, że jeszcze przed wynikami będzie spory wzrost na OPG, a po wynikach można się spodziewać mocnego wybicia ponad widełki w ciągu dnia. Do tego dochodzi skup za 55 mln euro, który jeszcze się nie zaczął.
Teraz jest czas na dokupywanie. Przy każdym poziomie znajdą się tacy, co chcą oddać papier z różnych przyczyn, ale ci co mogą sobie pozwolić na cierpliwość i ewentualny zakup, trzymając i dokupując OPG teraz mogą zapewnić sobie przyszłość w różowych barwach już w tym roku.