huty łabędy, mamy stalownie oferta złomrexu odrzucona chyba ze względu na cenę sprawdźcie kto krąży koło tej huty i Stalowej W i nie wie jak ugryźć, kto kupi hute bez stalowni, a one mają znaczenie strategiczne, Pan powiedzmy X w zamian za obligacje oddłuży Złomrex i da na huty a potem ten dług zamienimy na akcje -dlatego skup.chętny jest węglokoks, ale on klęknie w konfrontacji z Panem X poczytajcie kto to był Graham i co pisał a zadłużenie nie jest problemem, kto dla Sztuczkowskiego jest mistrzem Swiata w domyśle z kim chciałby grać w jednym zespole. Wszystko jest w necie , myśleć
TEMAT DO DYSKUSJI NIE PLUĆ, AKCJE PARZĄ, NIE WIDZISZ PRZYSZŁOŚCI- SPRZEDAJ
OPUŚĆ FORUM, M E R Y T O R Y C Z N I E CHĘTNIE PODYSKUTUJĘ !!!!!
Mittal ogłosił wyniki za 2010 i zgrubsza 8.5 mld$ zysku Ebita = 85 mln ton stali = 100$ na tone stali .
w 2010 r. średnia cena stali
1. blachy - 2400zł
2. profile -2400zł
3.pręty 2000 zł
A dzisiaj odpowiednio - 2600 zł wzrost o 200 zł , profile + 200 zł i pręty + 300 zł
dalej zdolność Ferrostalu to itd , itp czyli na jednej tonie w tym roku zysk Ebita może byc okolo 500zł czy to Mało?
Mittal... ? ja nic nie wiem poszukajcie w niedzielę w necie tam jest już wszystko, to Wy spekulujecie, a tak prawdę mówiąc ,to nie wiem tylko jednego . Ile będzie wynosić cena akcji powiedzmy Cognora.
dla miastowych:
już nie pamiętam porcelana Wałbrzych, zakład upodlony z pełnymi magazynami - już chyba wycofany z giełdy , upodlony, zostaje z tymi pełnymi magazynami sprzedany ktoś to tanio kupuje czyści magazyny, ma gotówkę na zakład to nie są jaja to są fakty.
dla Tych ze wsi obok jest PGR upodlony, bankrut, co ma robić PGR sieje na wiosnę a wiedzą że pójdzie pod młotek.Ktoś to kupuje zbiera plony, płaci za PGR plonami.Tzasada nadal obowiązuje....
- po przejęciu 2 hut i walcowni od Złomrexu , Cognor będzie przerabiał ponad 1 mln stali,
- też zwróciłem uwagę, że obecna struktura to przygotowanie do wejścia kapitałowego do spółki podmiotu , który będzie mógł kupić akcje od Złomrexu (DAJĄCE KONTROLĘ) i nie prosić o zgodę UOKiK, której by pewnie nie dostał,
trochę to dziwne, ale myślicie że X chcący przejąć huty będzie żałował grosza za akcje od indywidualnych (tych akcji nie jest więcej jak 6-7 mln, a 1 mln może dokupić do 4 zeta nie licząc ukrytych zleceń)......to dla niego będzie wydatek jaki????? (nawet 50mln zeta to niewiele). Wszystko będzie zależeć od ceny za jaką odkupi od słupów Sztuczki i jego samego akcji a te będą drogie...jeżeli do tego dojdzie. Wg mnie to bondów na rynku zostało niewiele (podstawione instytucje już je w większości odkupiły) a wszystko może być już ugadane ale ....kiedy to nastąpi to ..........?????
Mam nadzieje że te moje przemyślenia się potwierdzą.
Pan X nie ma czasu na giełdę, z tym kto skupuje masz rację Pan powiedzmy X bierze cały pakiet większościowy od powiedzmy Pana S ale rozumowanie właściwe
POZDRAWIAM
CHCESZ PODYSKUTOWAĆ OK ALE TYLKO MERYTORYCZNIE BEZ PLUCIA MASZ AKCJE WĄTPISZ SPRZEDAJ ODRÓB STRATĘ OPUŚĆ FORUM !!!