ciekawy jestem kto skupuje akcje MWTrade od kilku(nastu) dni. Poszla tego juz naprawde duza ilosc. Wie ktos moze, kiedy trzeba zawiadomic publike o posiadanych akcjach? Jezeli akcje skupywane sa przez kogosc z RN to chyba jest to kwestia kilu dni. W przypadku innego podmiotu - ilosc akcji musi przekroczyc 5% ? Jezeli tak, to ile dni moze uplynac zanim info zostanie upublicznione?
Sam się na chwilę wczoraj ustawiłem z koszykiem na 14.84 ale nic nie wpadło. Myślę że powinniśmy niedługo sie dowiedzieć kto tak skupuje.
Jeśli to prezes to byłaby fajna wiadomość dla spółki. Może też być jakiś fund tez nie miałbym nic przeciwko.
i jeszcze jedno...
ktos tu pytał, ile mają czasu tzw insajderzy na powiadomienie rynku o transakcjach. wie ktoś?? jest to jakoś ściśle określone przepisami?
ostatnio prezes Magellana poinformował rynek ze kupił akcje MAG w maju 2010, a info podał w styczniu 2011
Osobiscie, wydaje mi sie, ze to jest albo Quercus and inny, nowy fund. Troche duzo tego skupu jak na prywatna osobe.
Obojetnie jaki scenariusz, wyglada to dosyc pozytywnie...
Do pelni szczescia brakuje jeszcze tylko 'troche wiecej' aktywnosci w kwesti umow ze strony MW Trade... ;)