Jan ? Odpowiedź prosta: Tumam ! Człowiek nie ma bladego pojęcia o finansach przedsiębiorstw, analizie fundamentalnej, przepływach finansowych, DCF - ach, wartości pieniadza w czasie, wskaźnikach finansowych, w tym wskaźnikach płynnośći, kapitale obrotowym i innych - nie wspomionając o wzorze Altmana. Powinien kupic sobie dobrą ksiażkę np. " Wskaźniki finansowe" Oficyny Ekonomicznej z Krakowa i głęboko, powtarzam głęboko przestudiować wzorcową spółkę jaką jest Impexmetal.
Janie ??? Jaką ty szkołę konczyłeś ??? Masz jakiś konkretny papier, dyplom - pochwal się !!! Aaaaaa ???
Nie karmić trolla, wystarczy poczytać jego "genialne" posty sprzed tygodnia i to opisuje jego sytuacje. Nie załapał się i myśli, że odkupi taniej.
Dobry znak dla impka jak się pojawiają ujadacze na forum.
Jesteś zbyt miałki intelektualnie, żeby wchodzić z Tobą w dyskusje a kłócić się nie zamierzam, bo sprowadzisz mnie do swojego poziomu czyt. idioty a później pokonasz doświadczeniem.
Chłopaki umówcie się i dajcie sobie po razie. Po co ta gadka szmatka? Każdy ma inne zdanie a rynek i tak wszystko zweryfikuje. Załóżcie się o zgrzewkę piwa plus koszt wysyłki
i koniec. Ja dorzucę moje 3 grosze i powiem tak. Wzrost będzie, ale mozolny, rozłożony na 6,7 miesięcy tak jak to było w początkowej fazie wzrostów. Teraz możliwy skok w okolice 6 PLN potem miesiąc, dwa kiszenia i dalsza wspinaczka. Nie ma żadnych podstaw żeby kurs teraz spadł o ile nie posypie się cały Wig, a wszyscy mówią, że to najlepszy 3 rok prezydencki i idziemy na minimum 3100 pkt. Pozdro
Spadki i korekta o których mówisz są w trakcie. Taniej już nie będzie, publikacja raportów i kilku informacji o których od dawna mówi się w spółce i powinno być dobrze ponad 6 za jakieś dwa-trzy miesiące. Jak chcesz to czekaj na swoje 4. Czwórkę to miałeś ale w sierpniu i wrześniu ubiegłego roku
Jak interesują kogoś 100% zyski w kilka sesji to zapraszam na Petrola albo KOV. Każdy podejmuje jakieś decyzje sam a dyskusja na forum powinna być merytoryczna żeby choćby tacy co zaczynają mogli się czegoś nauczyć. Takie psie ujadanie jest poprosu obrzydliwe i szkoda że takie debile to forum zaśmiecają. Do niedawna był tu spokój bo nic się nie działo. Jak się zazieleniło to zaraz banda debili zaczyna ujadać.
Bardzo możliwe, że kurs dołują pod wykup akcji. Też tak myślałem i odrazu wywaliłem po 5,00 żeby odkupić taniej. Na ile mi się to uda zobaczymy. Trzeba spokojnie podchodzić do IPX - na zimno i bez chciwości bo się można przejechać. Odczekam na innej spokojniejszej spólce która w międzyczasie coś urośnie (albo nie he he). Teraz się chyba pokisimy a przed wynikami znów lekki up o 30-40 gr a zaraz po down. i tak skokami do góryz kiszonką na dołkach
Wiem czym jest zysk operacyjny, amortyzacja, przepływy, pieniądz w czasie, potrafię zrobić analizę porównawczą i dalej nie wiem, dlaczego IPX zachowuje się tak słabo :(
Skoro sprzedaż Krakchemii w 2010 była o połowę wyższa niż w 2009 to wyniosła koło 370mln a to jest znacznie więcej niż poprzedni rekord 315mln. A wynik za IV kw powinien być koło 100mln.
Zakładając 1mln zysku da to koło 3,8mln o ok 1mln więcej niż rekordowe z 2007.
W styczniu dalszy wzrost sprzedazy - ceny w górę o ok 8%mdm i kilkanascie rdr więc wynik powyżej 1mln też możliwy a wtedy... roczny za 2011 sporo ponad 4mln.
Wniosek - kurs na koniec roku ok 7-8zł i 100% zysku na tej inwestycji.