• Proszę o wytłumaczenie Autor: ~MAKK [77.91.0.*]
    Jakie nasuwają się wnioski po bardzo dużych obrotach w dniu 01 lutego przy cenie 0,28?
    Największe w historii tej spółki
  • Re: Proszę o wytłumaczenie Autor: ~jack [81.190.236.*]
    Wniosek jest taki(osobisty), po wprowadzeniu akcji z ostatniej emisji do obrotu wielu oddało jak to ma w zwyczaju zapominając o tym co firemka zarobiła w IV kw.

Na razie wiemy, że ktoś to skupił i nie oddaje- po obrotach. A czy kupił mądry czy głupi to się okaże w ciągu kilku tygodni.

Ja siedzę z papierem w ręku.
  • Re: Proszę o wytłumaczenie Autor: ~MAKK [77.91.0.*]
    Dzięki.
    Przy przewidywanym zysku za IV kwartał 10mln zł i ilości akcji 29mln obecna cena wydaje się śmieszna.
    Jestem początkującym inwestorem ale wydaje mi się że ta spółka ma potencjał wzrostu. Chyba kupie troche akcji
  • Re: Proszę o wytłumaczenie Autor: ~kkk [178.37.124.*]
    Wy tu się zastanawiacie czy kupować po tej cenie, a dla mnie ona musi wynosić 0,65gr czyli wzrosnąć o ponad 100% żeby dopiero odrobic stratę. Niestety dałem się wciągnąć w te parówkowe przekręty i płacę ogromną cenę. Oby to kiedyś wybiło bo nie będzie ciekawie. Dobrze, że chociąż mi się nie spieszy. Więc czekam...i płacę frycowe. Pzdr
  • Re: Proszę o wytłumaczenie Autor: ~lukas8i8 [188.146.194.*]
    w raporcie za 4 kwartał ma być 8 mln zysku ale to tylko zysk wirtualny w tej chwili juz tak dobrze nie jest ale kupno akcji do 30 gr to małe ryzyko straty a wieksze zysku a takie okazje trzeba wykozystać
  • Re: Proszę o wytłumaczenie Autor: ~mar [79.188.237.*]
    lukas co ty chrzanisz,jaki wirtualny zysk. Kasę mają w postaci żywej gotówki z inwestycji kapitałowych. Z chemosa,z maximusa,z ATS,i czegoś tam jeszcze. Bardziej obawiam się tylko walnego w połowie lutego,wtedy mogą podać info które niewiadomo jak wpłynie na kurs. Jakie by nie było myślę że jednak pozytywnie
    jeżeli nie będzie emisji to mamy odpał, jeżeli będzie emisja to odpał po dniu PP
    jakie 8mln zysku w IV kw?

przecież napisali, że to dotyczy prognozy na cały rok! i biorą z tamtego komunikatu 8.3mln brutto czyli ok 6,7 netto i tyle trzeba brać na cały rok.
  • Re: Proszę o wytłumaczenie Autor: ~lukas8i8 [91.203.96.*]
    Tak zysk za caly rok pokażą to w raporcie za 4 kwartał czesc zysku to zysk wirtualny wystarczy sprawdzic kurs ats jaki byl a jaki jest teraz
    a ze sprzedaży maximusa czy chemosa też masz zysk wirtualny? lepiej poczytaj jeszcze raz komunikaty. do tego zarejestrowana emisja w grudniu dołoży do WK 1.4mln.
  • Re: Proszę o wytłumaczenie Autor: ~jk [87.96.95.*]
    A jakie ma to znaczenie? Wiem, fantaści piszą o dywidendach, skupie akcji czy inwestycjach w elektrownie. Doświadczenie uczy jednak, że środki za jakiś czas zostaną przeznaczone np. na kupno akcji Elkop Energy od Fogut Limited po cenie wielokrotnie wyższej od nominalnej. Dziwne, że wiele osób nie zrozumiało, że Serdle zawodowo nie zajmują się transferowaniem pieniędzy do akcjonariuszy lecz działalnością zupełnie odwrotną, czyli zbieraniem pieniędzy z rynku, w czym osiągnęli zresztą mistrzostwo.
  • Re: Proszę o wytłumaczenie Autor: ~gbh [188.33.217.*]
    Zrobcie to dla siebie jak i swoich pieniedzy i nie wchodzcie w spolki p.Patrowicza bo zarobienie na jego spolkach graniczy z cudem.powaznie ,poziomy sa coraz nizsze i w ten sposob zmusza swoj akcjonariat do wejsc w kolejne emisje.dziala na zasadzie jak nie wchodzisz to sprzedaz z duza strata i ludzie wchodza liczac ze kiedys odbije.smutne
  • Re: Proszę o wytłumaczenie Autor: ~cała prawda [89.76.36.*]
    Dnia 2011-02-08 o godz. 09:31 ~gbh napisał(a):
    > Zrobcie to dla siebie jak i swoich pieniedzy i nie
    > wchodzcie w spolki p.Patrowicza bo zarobienie na jego
    > spolkach graniczy z cudem.powaznie ,poziomy sa coraz nizsze
    > i w ten sposob zmusza swoj akcjonariat do wejsc w kolejne
    > emisje.dziala na zasadzie jak nie wchodzisz to sprzedaz z
    > duza strata i ludzie wchodza liczac ze kiedys odbije.smutne

Smutna i prawdziwa jednoczesnie.... a wszystko w świetle prawa.... Ale ja nie kupie nowej emisji FONECO bo juz oddałem reszte papiera po 0,29 zważywszy, że wcześniej sprzedałem po odcięciu za 0,43 to wyszedlem na malutkim minusie. Trudno Serdlu ch...j ci du...ę. Elkopa Energy nikt normalny nie kupi no chyba że sprzedasz je Foneco z zysku za ChemosDwory... Ale wtedy to moim zdaniem akcjonariusze Foneco powinni złożyć doniesienie....
[x]
FONECO -11,11% 0,09 2013-12-05 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.