samymi obietnicami nie da się karmić inwestorów. Przypomnę, że w 2009 roku prognozowali zysk 2 mln a wyszło 200 tys. zł
W ostatnich miesiącach istotnie pojawia się wiele fajnych kontraktów ale nieznana jest nam rentowność i myślę, że na to głównie czekają inwestorzy, porządny zysk netto .
IV kw. 2009 r. było 4,5 mln i 165 tys. zł zysku netto
wiadomo, że przychody będą sporo lepsze ale co z zyskiem netto bo 10 % rentowności to taki poziom z sektora budowlanego a od firmy specjalistycznej inwestorzy liczą na trochę więcej.
w dół to za wiele spaść "to to" nie powinno a jeśli netto zarobią chociaz na poziomie 7% marży to będzie to trwały impuls - milionowe kontrakty nie spowodowały wzrostów co jest dość nienaturalnym zjawiskiem ale potwierdzona wynikami realizacja tych kontraktów to już chyba inna historia - nie sądzicie?
Raport bieżący
5/2011
2011-02-07 13:26:30
SECURITY SYSTEM INTEGRATION SPÓŁKA AKCYJNA
Podpisanie Listu Intencyjnego
Zarząd Emitenta Security System Integration S.A. informuje, iż w dniu 07.02.2011 r. został podpisany list intencyjny z warszawskim Deweloperem na wykonanie instalacji SAP, DSO, BMS na obiekcie biurowym w Warszawie.
Podpisanie umowy realizującej przedmiotowy list intencyjny przewidziany jest w pierwszym kwartale 2011 roku, o czym Emitent poinformuje w oddzielnym komunikacie.
Szacunkowa wartość za wykonanie zakresu ww. prac wynosi około 3.880.000 zł netto.
Termin zakończenia realizacji zadania inwestycyjnego planowany jest na dzień 30.08.2011 rok
Panowie ja jestem przekonany że będziemy powyżej 40 gr. na koniec 2011r. Większość dużych kontraktów ma początek realizacji w II kw. 2011r. co również wiąże się z fakturowaniem. Cierpliwości !
Virtual Vision. S.A. - przed kursem prawdziwy lot. W przygotowaniu jest produkcja dla kin w Europie. Pojawiają się zakupy w transakcjach pakietowych, a z zapowiedzi spółki wynika, że już od lutego 2011 rusza kampania medialna i dofinansowanie.
Wystarczy prześledzić komunikaty na stronie spółki.
Wybór nalezy do czytelnika :)