Udało się utrzymać 5 z przodu, ale moim skromnym zdaniem to dopiero początek.
Na fixie było widać sondowanie akcjonariatu do pierwszego oporu na 5,19zł i zbyt wielu nie chce nawet na tym poziomie wysypywać. Możliwe, że do wyników będzie i 6 z przodu, choć to zależy już tylko wyłącznie od zamiarów głównego akcjonariusza, bo skup ma widełki do 8 zł i pytanie czy pozwolą się tak mocno wybić, czy będą dołować. Jeszcze kwestia Baterpolu powinna się na dniach się wyjaśnić, a wtedy sky is the limit.
A po co miałby zejść do 4,80? Żeby ci co w piątek sprzedali mogli taniej odkupić? Myślisz, że sternik IPX jest filantropem? Wątpię. Według mnie bardziej prawdopodobny wariant to odcięcie posiadaczy gotówki od akcji choć oczywiście mogę się mylić.
IPX podskoczył dość sporo. Ja stawiam na korektę i na szerokim i na IPX. To była przygry
wka pod dalsze wzrosty ale chyba będzie chwila oddechu. Ja sprzedałem po 5,00 i liczę że odkupię taniej. Jak dojdziedo korekty na rynku to trochę znów kiszonki. IPX skacze góra dół po 30 - 40 gr i to mi się podoba. Jak ktoś ma nosa to może drugie tyle zarobić na samych skokach kursu
To zobacz w jaki sposób Boryszew szedł w zeszłym roku z 2zł na 4,8zł i czy były znaczące korekty. Kto sprzedał z nadzieją odkupienia taniej musiał kupić dużo drożej. I to jest dobra taktyka jeśli chodzi o ciągnięcie kursu w górę. Pytanie czy takie są plany w przypadku IPX czy inne. Czas pokaże. Ja trzymam i nie kombinuję aby nie zostać z ręką w nocniku czyt. z gotówką na koncie. Ale czujność wskazana żeby z kolei nie zostać z akcjami. Inna sprawa że średnią zakupu mam 3,97zł.
Od prawie dwóch lat robię mniej więcej tak jak Piotrek. 30% akcji impexa przeznaczałem na sprzedaż na górce /lub tym co sam uważałem za górkę/. Zawsze udawało mi się odkupić 30-50 groszy niżej.
Ale teraz zostawiam całość na rachunku przynajmniej do wyników. Potem można będzie znowu zacząć się bawić. ;)