chciałem sie was zapytać jakie prognozy przewidujecie odnośnie ceny akcji Broad Gate. Interesją mnie prognozy na najbliższe 2 tygodnie, 2 dwa miesiące i do połowy rolu czyli lipiec. Oczywiście prognozy powinny być potwierdzone jakimiś przemyśleniami lub analizą, nie interesują mnie odpowiedzi typu "Mega odpał przez 14 dni, a później jeszcze lepiej" koniec wypowiedzi.
Moja rzeczowa analiza podpowiada, ze poniedziałek-wtorek minimum cenowe i to sporo niższe niz dzisiejsze , a później wzrost, ale bez fajerwerków, wzrosty dopiero za ok 3 tygodnie.
Broad gate prognozuje bardzo ostrożnie wzrost obrotów w tym roku o 2.23 raza. Zyski zapewne pójdą podobnie, bo rozwiną detal,więc dużo wyższe marże. 3mln zysku - ponad 1pln na akcję jest bardzo prawdopodobne a rafineria nawet na 1/4 mocy nie będzie działać....
ta spólka, to nie taki znowu miód, przegrzała sie za szybko, i teraz jej chłodzenie nieco potrwa, jest obecnie wyceniona godziwie, a więc musi byc niedoceniona, wtedy będzie do kupna atrakcyjna, na jakim poziomie to niedocenienie, na znacznie nizszym, dopiero wielkie nowosci ja ozywia, a prognozy mozna sobie gdzies schować. Dla dobrego inwestora nie to co ładne się liczy, ale co na pewno da zarobic, od tej ceny , na niej nie da sie juz nic zarobić.
Masz racje fraktal, myślenie to filozofia, im wiecej myślenia tym wieksza filozofia, a tobie sie wydajes, ze jak kupiłes i mocno w garści trzymasz, to już masz wyłącznie rację, i inni za toba tez tak bardzo mocno wierza, jeszcze trzeba patrzeć na inne drobiazgi, bo sytuacja na giełdzie taka dynamiczna
Ty jesteś, ale super gościu. Tylko powiedz mi, gdzie jest ta cena godziwa, za super spółkę. To może też się ustawie. Bo wiesz po co mam przepłacać.
A ja Ci napisze, że zostaniesz na peronie. Wystarczy, ze podadzą jakiś dobre ifno i pociąg odjeżdża. A jak ciebie nie będzie w nim tym lepiej. A to, że infa będą to jestem pewien. Tylko nie wiem kiedy. Ale spółka się dynamicznie rozwija i może być tylko lepiej. Ale trzeba być cierpliwym.
Oczywiście, że część ludzi może sprzedawać i kurs jeszcze trochę uwalic. Ale na wiele bym nie liczył.
Zauważ, bo może Ci to umknęło omnibusie, że spółka działa od 2009 i od pierwszego roku ma zysk. 2009 to było 150tys zł, a za poprzedni rok ma być ponad 1mln (bez rafinerii). Więc powiedz mi, prędzej kurs spadnie na 2-3zł czy też wystrzeli w górę. Stawiam na to drugie, bo giełda wyprzedza przyszłość. I nie pisz debilnych tekstów, że na BG nie da się już nic zarobić. A która spółka z NC działając od 2009 ma zyski. Jest ich nie wiele i mają kapitalizację znacznie przewyższającą 20mln.
to ty wymieniasz jakies dziwne b. niskie ceny, ja ich nie podawałem, ale przyznac musisz , wszyscy tu, poza mną może , tylko i wyłącznie ją chwalą, a moment do wzrostu nadejdzie dopiero po pewnym zwatpienia, za czym pojdzie i cena, ja nie każę nikomu sprzedawać, broń Boże, mam tylko strategie taka , by czekac na lepszą cene, to tez się liczy w biznesie. debiutowała z pond 50 % przebiciem, urosła kolejne ok 75 % teraz wróciła i wszyscy sa okupieni, na co liczą, by ceny wróciły, i nie ja przeciez, tylko ONI musza cos osiagnąc w tym momencie, tzn wycisnąc z ludzi, a infa, kiedyś, kiedys napewno, nic nie jest na pewno i na pewno pozytywne. Jeszcze i tu na tej spółce się przekonasz. POpatrz jakie infa są na psw i co, kaplica. kostnica
PSW sobie akurat spokojnie rośnie. Mimo,że maksimum było niecałe 20% wyżej to jednak jesteśmy 50% powyżej minimum, które wypadło kilka miesięcy temu. Zresztą PSW powinno dojść do 1pln w niedługim czasie.
brd daj już spokój. Wykazałeś się już ignorancją w kwestii tej spółki. Jedyną rzecza, która w tej chiwli rzutuje na cenę jest pojawienie się 127tysięcy akcji bez lock-up. Pojawią się we wtorek i wtedy się okaże czy faktycznie sypią czy jednak jako udziałowcy długoterminowi nie sprzedadzą ani jednej akcji. Obstawiam drugą opcję. Przekonamy się we wtorek.
Swięta prawda, ja obstawiam pierwsza opcję, a jak będzie inaczej, cóż , na tym polega swiat, ze mozna się mylic, nie mam sztywnej i jedynej słusznej strategii, będę myslał na bieżąco - -- kurs, obroty itp. szydło wyjdzie z worka, a ignorancja jaką niby sie wykazałem , bez przesady.
Może przesadziłem: Ignorancją lub próbą zmanipulowania. Podając informację o planowanej nowej emisji- nie sprecyzowałeś,że jeśli już nastąpi to jedynie na konkretne przejęcie i niekoniecznie będzie to emisja akcji, ale być może obligacji. Tak, jak pisałem :daj Boże każdej spółce takie przejęcia jakie ma Broad Gate. Wiśniewski mimo młodego wieku ma rozległe znajomości na Wschodzie i każde przejęcie może okazać się ogromną wartością dodaną dla akcjonariuszy Broad Gate. Ukraina to zresztą w tej chwili Mekka wielu polskich inwestorów.
Powoli charakterek z ciebie wyłazi, a to tylko emocje i nerwy, bo nie idzie ci tak jak myślisz a i wątpic zaczynasz, czyli wszystko wg mojej filozofii, ucz sie człowieku na swoich błędach, a poczekaj jeszcze sporo latek, bo to długa nauka.
on mysli ze te pareset tys akcji ktore sa spadna do 0.20 gr i se kupi.Nie badz debil nikt nie odda spolki w obce lapy za ochlapy.i nie naganiaj na spadki . tak wlasciwie po co tu brd brdzisz .
Kiepscy jesteście inwestory, gracze i jak kto woli, widac że nic juz z siebie nie umiecie dać, ani kupić ani sprzedać, więc teraz zacznie sie kurs ustalać po naszemu, no i te chamskie odzywki są wam do twarzy,
Brd powiem Ci, że oczywiście może być sypanie. Ale co to jest 125 tys akcji. To może być wchłonięte w ciągu 1dnia. Pod warunkiem, że będzie sypanie. A chciałbym zauważyć, że na wykresie wyrysował się nam ładny krzyżyk. A wszyscy wiemy co on zwiastuje.
Chciałbym Ci powiedzieć jeszcze, że w next week będzie zbieranie akcji pod raport. A czy sypacze 125 tys akcji się podłączą to ich sprawa. Jedynie co mogą zrobić, to trochę opóźnić rajd na nowe szczyty. Pozdrawiam.
A miałem spółkę prawie od debiutu. Śr. była 4,98 i nie sprzedałem nawet na tym wyskoku, bo uznałem, ze to za mało. Teraz po korekcie dokupiłem i śr mam 5,20. Uważam, że za jakiś czas będziemy chodzić po cenie dwucyfrowej. Takie jest moje zdanie. A czy to będzie 10, czy 15zł. Tego nie wiem. Może być znacznie więcej.
Oczywiście na taki pakiecik chetni się znajdą, ale gdy idzie o wzrost - liczysz na mocne fakty - infa czy na czystą grę spekuły, która zechce zarobić, gdybym wiedział więcej, o planach firmy, to oczywiście tez wiedziałbym co będzie za kwartał np. a tak to jednak jest brodzenie w e mgle, nawet gdy akcji nie tak duzo na rynku. Cóż zobaczymy.
Sluchaj brd. Cos jest z Toba nie tak. Nie wiadomo o Ci chodzi. Cos z glowa ? Albo IQ < 50 Sam chyba brodzisz we mgle. Masz te akcje czy nie? Czy chcesz je odkupic po 10 gr. Jak masz problem z psychika to idz do lekarza i nie zasmiecaj tego forum swoimi wypocinami, bo az mi sie zbiera na wymioty.
idź do cyrku klowniejebany tam ustalisz wyrzut gnoju z klatki tygrysa pajacu poaptrz na zanikające obroty pedrylu i przetań juzskomleć o akcje kloszardziejebany
Brd odpowiadając na twoje pytanie. Stawiam głównie na plany spółki, w przyszłości. Tzn w 2011 mają być dwa przejęcie jedno na wschodzie drugie u Nas. Czy będą nie wiem. Wiesz jak to jest z planami i negocjacjami. Czasami na samej końcówce się je zrywa i nara. Ale liczę na to, ze plan wykonają i zrobią te dwa przejęcia.
Do tego w planach mają rozbudowę działu dystrybucji detalicznej. (trochę większe marże) oraz budowa marki Repsol na rynku polskim. A to trwa, żeby wejść do mentalności społeczeństwa.
I na koniec rzecz pewna. Tzn w 2011 będzie w przychodach i zyskach brana pod uwagę rafineria. Bo ją już kupili. Jaki dokładnie będzie z niej zysk nie wiem.
Tak samo nie wiem, kiedy dokładnie skończą się ewentualne negocjacje z przejęciami.
Oraz negocjują różne kontrakty handlowe.
A jeżeli spekuła się podłączy bez tych informacji to się nie pogniewam.
Różnica będzie taka, czy będą na dwucyfrówkę czekał dłużej, czy krócej.
Zobacz jak spekuła wyciągnęła Teliani. A wydaje mi się, że mają znacznie gorsze wyniki finansowe.
No chyba sie w koncu przyznales, ze masz te akcje, ale boisz sie i nie wiesz czy je wywalic czy nie. Na gieldzie kupuje sie przyszlosc spolki. Musisz sie zdecydowac, czy inwestowac fundamentalnie - dlugoterminowo czy spekulacyjnie - krotkoterminowo. Ideal to obie strategie w jednej. Mysle, ze Broad Gate moze byc tym idealem. Czas pokaze.
bez rafinerii zarobili 1 milion ponad 42 % niz zakładali z rafinerii ma być około pół miliona ale dolarów już widac że prognozy na 2011 będą przekroczone lekko licząc o 100-150 % a wy słuchacie tego pedryla nagania na spadki przy spadających obrotach przez przypadek wygadał się że ma akcje bierz do dzioba palańcie
No cóż, jestem "Palantem " jak chcecie, nie zawsze jest sie na górze, moze to sobie kiedyś przypomnicie, zwłaszcza "mądry", owszem, interesuje mnie tylko przyszłościowość in westycji w papiery, Fraktal masz rację w swoim myśleniu, i jesli już, to warto taką opcję poważnie rozwazyć, co, zdradze, bedę w najbliższych dniach czynił, czy to jednak gwarantuje sukces, a wiec i zarobek, tego nie możemy byc pewni, na swiecie różne rzeczy w ciagu krótkiego czasu sie wydarzaja - Egipt, może być Iran, moze krach jakis, ze trzeba do wszystkiego podchodzic z pewna pokora i sceptycznie. No , ale bez ryzyka.... a jakie inne papiery jeszcze macie pozytywnie na uwadze?
Po prostu trzeba miec swoja strategie - 'kregoslup', podparta zbieraniem informacji (zdjecie tego 'kurnika' z Ukrainy wstawilem ja) i analizy technicznej (na szczescie mam swoj wlasny algorytm, za duzo ludzi gapi sie w MCAD), a nie sluchac wszystkich idiotow na roznych forach. Mam pare spolek w swoim portfelu. Staram sie miec 30% - spekulacyjnie, 40% - fudamentalnie i 30% - gotowka do 'szybkich numerkow' na debiutach.
Myślę, ze nie da się zakwestionowac Twojej strategii, a co powiesz na mój porfel / : psw,euimplant, suntech, skotan, rafako, sadovaya, no i wziałem mały pakiecik petrola
Powiem tyle, ze myslimy i dzialamy podobnie. Z tym, ze ja siedzie fundamentalnie, a nie spekulacyjnie na Broad Gate, na ktorym zrobilem 'szybki numerek' na debiucie, a teraz odkupuje fundamentalnie.
A ja nie zdecydowałem sie na sprzedaż BG na debiucie. Zbyt dobra spółka. A mogło przecież iść dalej i zostałbym na peronie. Na spadku dobrałem.
A wracając do portfela Bgd.
Petrol bardzo ryzykowny papier - ustaw sobie stopa. Tu moze być jeszcze 10, ale i może być osuwanie się na podwójne dno lub co gorsza na nowe minimum.
PSW. Nie wiem po ile kupiłeś. Ale zima ma być ciepła i kurs może się osuwać tak do maja-lipiec. I wtedy trzeba kupować PSW. Spółka bardzo typowo sezonowa. Kupujesz w maj-czerwiec, sprzedajesz w grudzień styczeń. Jak dobrze wiesz węgiel najtańszy jest właśnie w maju.
Reszty spółek nie analizowałem