• Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~leser2005 [178.42.255.*]
    Witam,

chciałem sie was zapytać jakie prognozy przewidujecie odnośnie ceny akcji Broad Gate. Interesją mnie prognozy na najbliższe 2 tygodnie, 2 dwa miesiące i do połowy rolu czyli lipiec. Oczywiście prognozy powinny być potwierdzone jakimiś przemyśleniami lub analizą, nie interesują mnie odpowiedzi typu "Mega odpał przez 14 dni, a później jeszcze lepiej" koniec wypowiedzi.

Zapraszam do dyskusji

Pozdrawiam
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~maxymuss [78.24.72.*]
    do wróżki zadzwoń!!!!
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~ron [178.42.208.*]
    Może ktoś podać wk i cenę objęcia na pierwotnym. Dziękuję.
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~brd [79.189.155.*]
    Moja rzeczowa analiza podpowiada, ze poniedziałek-wtorek minimum cenowe i to sporo niższe niz dzisiejsze , a później wzrost, ale bez fajerwerków, wzrosty dopiero za ok 3 tygodnie.
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~leser2005 [195.128.228.*]
    Dzieki za odpowiedź. A czy mógłbyś podzielić się skad Twoje przypuszczenia, skąd takie wyniki.
    Jeżeli to tajemnica to rozumie i nie będę pytał.
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~maxymuss [78.24.72.*]
    Broad gate prognozuje bardzo ostrożnie wzrost obrotów w tym roku o 2.23 raza. Zyski zapewne pójdą podobnie, bo rozwiną detal,więc dużo wyższe marże. 3mln zysku - ponad 1pln na akcję jest bardzo prawdopodobne a rafineria nawet na 1/4 mocy nie będzie działać....
    ta spólka, to nie taki znowu miód, przegrzała sie za szybko, i teraz jej chłodzenie nieco potrwa, jest obecnie wyceniona godziwie, a więc musi byc niedoceniona, wtedy będzie do kupna atrakcyjna, na jakim poziomie to niedocenienie, na znacznie nizszym, dopiero wielkie nowosci ja ozywia, a prognozy mozna sobie gdzies schować. Dla dobrego inwestora nie to co ładne się liczy, ale co na pewno da zarobic, od tej ceny , na niej nie da sie juz nic zarobić.
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~dzięki [83.19.102.*]
    za analizę zaraz wywalam
  • Wiejski filozof - wyssal te madrosci z mlekiem matki Autor: ~Fraktal [147.252.214.*]
    jw
  • Re: Wiejski filozof - wyssal te madrosci z mlekiem matki Autor: ~brd [79.189.155.*]
    Masz racje fraktal, myślenie to filozofia, im wiecej myślenia tym wieksza filozofia, a tobie sie wydajes, ze jak kupiłes i mocno w garści trzymasz, to już masz wyłącznie rację, i inni za toba tez tak bardzo mocno wierza, jeszcze trzeba patrzeć na inne drobiazgi, bo sytuacja na giełdzie taka dynamiczna
  • Re: Wiejski filozof - wyssal te madrosci z mlekiem matki Autor: ~maxymuss [78.24.72.*]
    czemu nie sprzedajesz, cororaz więcej negatywów i zawiedzionych, znaczy się trzeba kupować!!!!
  • Re: Wiejski filozof - wyssal te madrosci z mlekiem matki Autor: ~brd [79.189.155.*]
    Prosta sprawa, czekam na dobra cenę i wtedy kupie, moze od razu kilka poziomów cenowych, nie bede się bawił w zbieranie po 100, 56 czy 28 akcji
  • Re: Wiejski filozof - wyssal te madrosci z mlekiem matki Autor: ~Fafik [79.162.189.*]
    Ty jesteś, ale super gościu. Tylko powiedz mi, gdzie jest ta cena godziwa, za super spółkę. To może też się ustawie. Bo wiesz po co mam przepłacać.
    A ja Ci napisze, że zostaniesz na peronie. Wystarczy, ze podadzą jakiś dobre ifno i pociąg odjeżdża. A jak ciebie nie będzie w nim tym lepiej. A to, że infa będą to jestem pewien. Tylko nie wiem kiedy. Ale spółka się dynamicznie rozwija i może być tylko lepiej. Ale trzeba być cierpliwym.
    Oczywiście, że część ludzi może sprzedawać i kurs jeszcze trochę uwalic. Ale na wiele bym nie liczył.
    Zauważ, bo może Ci to umknęło omnibusie, że spółka działa od 2009 i od pierwszego roku ma zysk. 2009 to było 150tys zł, a za poprzedni rok ma być ponad 1mln (bez rafinerii). Więc powiedz mi, prędzej kurs spadnie na 2-3zł czy też wystrzeli w górę. Stawiam na to drugie, bo giełda wyprzedza przyszłość. I nie pisz debilnych tekstów, że na BG nie da się już nic zarobić. A która spółka z NC działając od 2009 ma zyski. Jest ich nie wiele i mają kapitalizację znacznie przewyższającą 20mln.
    to ty wymieniasz jakies dziwne b. niskie ceny, ja ich nie podawałem, ale przyznac musisz , wszyscy tu, poza mną może , tylko i wyłącznie ją chwalą, a moment do wzrostu nadejdzie dopiero po pewnym zwatpienia, za czym pojdzie i cena, ja nie każę nikomu sprzedawać, broń Boże, mam tylko strategie taka , by czekac na lepszą cene, to tez się liczy w biznesie. debiutowała z pond 50 % przebiciem, urosła kolejne ok 75 % teraz wróciła i wszyscy sa okupieni, na co liczą, by ceny wróciły, i nie ja przeciez, tylko ONI musza cos osiagnąc w tym momencie, tzn wycisnąc z ludzi, a infa, kiedyś, kiedys napewno, nic nie jest na pewno i na pewno pozytywne. Jeszcze i tu na tej spółce się przekonasz. POpatrz jakie infa są na psw i co, kaplica. kostnica
  • Re: Wiejski filozof - wyssal te madrosci z mlekiem matki Autor: ~Broader [109.243.203.*]
    PSW sobie akurat spokojnie rośnie. Mimo,że maksimum było niecałe 20% wyżej to jednak jesteśmy 50% powyżej minimum, które wypadło kilka miesięcy temu. Zresztą PSW powinno dojść do 1pln w niedługim czasie.
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~Broader [109.243.203.*]
    brd daj już spokój. Wykazałeś się już ignorancją w kwestii tej spółki. Jedyną rzecza, która w tej chiwli rzutuje na cenę jest pojawienie się 127tysięcy akcji bez lock-up. Pojawią się we wtorek i wtedy się okaże czy faktycznie sypią czy jednak jako udziałowcy długoterminowi nie sprzedadzą ani jednej akcji. Obstawiam drugą opcję. Przekonamy się we wtorek.
    Swięta prawda, ja obstawiam pierwsza opcję, a jak będzie inaczej, cóż , na tym polega swiat, ze mozna się mylic, nie mam sztywnej i jedynej słusznej strategii, będę myslał na bieżąco - -- kurs, obroty itp. szydło wyjdzie z worka, a ignorancja jaką niby sie wykazałem , bez przesady.
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~Broader [109.243.203.*]
    Może przesadziłem: Ignorancją lub próbą zmanipulowania. Podając informację o planowanej nowej emisji- nie sprecyzowałeś,że jeśli już nastąpi to jedynie na konkretne przejęcie i niekoniecznie będzie to emisja akcji, ale być może obligacji. Tak, jak pisałem :daj Boże każdej spółce takie przejęcia jakie ma Broad Gate. Wiśniewski mimo młodego wieku ma rozległe znajomości na Wschodzie i każde przejęcie może okazać się ogromną wartością dodaną dla akcjonariuszy Broad Gate. Ukraina to zresztą w tej chwili Mekka wielu polskich inwestorów.
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~po co [95.40.184.*]
    z pedrylem gadacie bierz do dzioba i do budy pajacu
    Powoli charakterek z ciebie wyłazi, a to tylko emocje i nerwy, bo nie idzie ci tak jak myślisz a i wątpic zaczynasz, czyli wszystko wg mojej filozofii, ucz sie człowieku na swoich błędach, a poczekaj jeszcze sporo latek, bo to długa nauka.
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~po co [95.40.184.*]
    idź umyj usta jak chcesz do dzioba nie po to ulicy rozdali ubrania , żeby z 5 zacząć jeśli w ogóle sypać no a teraz wat do łazienki i szoruj mordę
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~qqqaaaqqq [83.23.236.*]
    on mysli ze te pareset tys akcji ktore sa spadna do 0.20 gr i se kupi.Nie badz debil nikt nie odda spolki w obce lapy za ochlapy.i nie naganiaj na spadki . tak wlasciwie po co tu brd brdzisz .
    Kiepscy jesteście inwestory, gracze i jak kto woli, widac że nic juz z siebie nie umiecie dać, ani kupić ani sprzedać, więc teraz zacznie sie kurs ustalać po naszemu, no i te chamskie odzywki są wam do twarzy,
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~Fafik [79.163.79.*]
    Brd powiem Ci, że oczywiście może być sypanie. Ale co to jest 125 tys akcji. To może być wchłonięte w ciągu 1dnia. Pod warunkiem, że będzie sypanie. A chciałbym zauważyć, że na wykresie wyrysował się nam ładny krzyżyk. A wszyscy wiemy co on zwiastuje.
    Chciałbym Ci powiedzieć jeszcze, że w next week będzie zbieranie akcji pod raport. A czy sypacze 125 tys akcji się podłączą to ich sprawa. Jedynie co mogą zrobić, to trochę opóźnić rajd na nowe szczyty. Pozdrawiam.
    A miałem spółkę prawie od debiutu. Śr. była 4,98 i nie sprzedałem nawet na tym wyskoku, bo uznałem, ze to za mało. Teraz po korekcie dokupiłem i śr mam 5,20. Uważam, że za jakiś czas będziemy chodzić po cenie dwucyfrowej. Takie jest moje zdanie. A czy to będzie 10, czy 15zł. Tego nie wiem. Może być znacznie więcej.
    Oczywiście na taki pakiecik chetni się znajdą, ale gdy idzie o wzrost - liczysz na mocne fakty - infa czy na czystą grę spekuły, która zechce zarobić, gdybym wiedział więcej, o planach firmy, to oczywiście tez wiedziałbym co będzie za kwartał np. a tak to jednak jest brodzenie w e mgle, nawet gdy akcji nie tak duzo na rynku. Cóż zobaczymy.
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~Fraktal [89.100.154.*]
    Sluchaj brd. Cos jest z Toba nie tak. Nie wiadomo o Ci chodzi. Cos z glowa ? Albo IQ < 50 Sam chyba brodzisz we mgle. Masz te akcje czy nie? Czy chcesz je odkupic po 10 gr. Jak masz problem z psychika to idz do lekarza i nie zasmiecaj tego forum swoimi wypocinami, bo az mi sie zbiera na wymioty.
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~po waszemu [95.40.78.*]
    idź do cyrku klowniejebany tam ustalisz wyrzut gnoju z klatki tygrysa pajacu poaptrz na zanikające obroty pedrylu i przetań juzskomleć o akcje kloszardziejebany
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~Fafik [79.163.72.*]
    Brd odpowiadając na twoje pytanie. Stawiam głównie na plany spółki, w przyszłości. Tzn w 2011 mają być dwa przejęcie jedno na wschodzie drugie u Nas. Czy będą nie wiem. Wiesz jak to jest z planami i negocjacjami. Czasami na samej końcówce się je zrywa i nara. Ale liczę na to, ze plan wykonają i zrobią te dwa przejęcia.
    Do tego w planach mają rozbudowę działu dystrybucji detalicznej. (trochę większe marże) oraz budowa marki Repsol na rynku polskim. A to trwa, żeby wejść do mentalności społeczeństwa.
    I na koniec rzecz pewna. Tzn w 2011 będzie w przychodach i zyskach brana pod uwagę rafineria. Bo ją już kupili. Jaki dokładnie będzie z niej zysk nie wiem.
    Tak samo nie wiem, kiedy dokładnie skończą się ewentualne negocjacje z przejęciami.
    Oraz negocjują różne kontrakty handlowe.
    A jeżeli spekuła się podłączy bez tych informacji to się nie pogniewam.
    Różnica będzie taka, czy będą na dwucyfrówkę czekał dłużej, czy krócej.
    Zobacz jak spekuła wyciągnęła Teliani. A wydaje mi się, że mają znacznie gorsze wyniki finansowe.
    Dziekuję za argumenty. Teoria piekna, a jaka będzie pratyka, to sie przekonany na własnej skórze.
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~qqqaaaqqq [77.89.82.*]
    jak mozesz sie przekonac jak nie masz jeszcze akcji.?na wlasnej skorze?
    No chyba sie w koncu przyznales, ze masz te akcje, ale boisz sie i nie wiesz czy je wywalic czy nie. Na gieldzie kupuje sie przyszlosc spolki. Musisz sie zdecydowac, czy inwestowac fundamentalnie - dlugoterminowo czy spekulacyjnie - krotkoterminowo. Ideal to obie strategie w jednej. Mysle, ze Broad Gate moze byc tym idealem. Czas pokaze.
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~mądry [77.114.176.*]
    bez rafinerii zarobili 1 milion ponad 42 % niz zakładali z rafinerii ma być około pół miliona ale dolarów już widac że prognozy na 2011 będą przekroczone lekko licząc o 100-150 % a wy słuchacie tego pedryla nagania na spadki przy spadających obrotach przez przypadek wygadał się że ma akcje bierz do dzioba palańcie
    No cóż, jestem "Palantem " jak chcecie, nie zawsze jest sie na górze, moze to sobie kiedyś przypomnicie, zwłaszcza "mądry", owszem, interesuje mnie tylko przyszłościowość in westycji w papiery, Fraktal masz rację w swoim myśleniu, i jesli już, to warto taką opcję poważnie rozwazyć, co, zdradze, bedę w najbliższych dniach czynił, czy to jednak gwarantuje sukces, a wiec i zarobek, tego nie możemy byc pewni, na swiecie różne rzeczy w ciagu krótkiego czasu sie wydarzaja - Egipt, może być Iran, moze krach jakis, ze trzeba do wszystkiego podchodzic z pewna pokora i sceptycznie. No , ale bez ryzyka.... a jakie inne papiery jeszcze macie pozytywnie na uwadze?
    Po prostu trzeba miec swoja strategie - 'kregoslup', podparta zbieraniem informacji (zdjecie tego 'kurnika' z Ukrainy wstawilem ja) i analizy technicznej (na szczescie mam swoj wlasny algorytm, za duzo ludzi gapi sie w MCAD), a nie sluchac wszystkich idiotow na roznych forach. Mam pare spolek w swoim portfelu. Staram sie miec 30% - spekulacyjnie, 40% - fudamentalnie i 30% - gotowka do 'szybkich numerkow' na debiutach.
    Myślę, ze nie da się zakwestionowac Twojej strategii, a co powiesz na mój porfel / : psw,euimplant, suntech, skotan, rafako, sadovaya, no i wziałem mały pakiecik petrola
    Powiem tyle, ze myslimy i dzialamy podobnie. Z tym, ze ja siedzie fundamentalnie, a nie spekulacyjnie na Broad Gate, na ktorym zrobilem 'szybki numerek' na debiucie, a teraz odkupuje fundamentalnie.
  • Re: Broad Gate - plan na najbliższy czas Autor: ~Fafik [217.153.146.*]
    A ja nie zdecydowałem sie na sprzedaż BG na debiucie. Zbyt dobra spółka. A mogło przecież iść dalej i zostałbym na peronie. Na spadku dobrałem.
    A wracając do portfela Bgd.
    Petrol bardzo ryzykowny papier - ustaw sobie stopa. Tu moze być jeszcze 10, ale i może być osuwanie się na podwójne dno lub co gorsza na nowe minimum.
    PSW. Nie wiem po ile kupiłeś. Ale zima ma być ciepła i kurs może się osuwać tak do maja-lipiec. I wtedy trzeba kupować PSW. Spółka bardzo typowo sezonowa. Kupujesz w maj-czerwiec, sprzedajesz w grudzień styczeń. Jak dobrze wiesz węgiel najtańszy jest właśnie w maju.
    Reszty spółek nie analizowałem
[x]
BROADGATE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.