• do Wieśka -- czy mozesz podac linki do twoich analiz ja mam taki link Autor: ~Sw Mikołaj [77.114.203.*]
    http://www.bpcgp.com/gp/wapsfig.php?nologin=1

ceny ziemniakow teraz sa na poziomioe z lipca

wtedy mieli strate

to i teraz tez beda mieli

ale potwierdzam ceny skoczyly 33 %

zalozenie

kupili taniej od rolnikow - zakontraktowane ziemniaki

sprzedadza teraz wszystko przetworzone

marza 30 - 40 %

taki ruch cen jest takze w ostatnich latach tylko dynamika mniejsza o 10%

jak troche jeszcze spadnie (po tyle ile przes bral 0,48) to wezme spekulacyjnie

cos w tym jest co piszesz

ale nie spodziewam sie wielkich zyskow w IV kw

zeby strate pokryli to juz bedzie dobrze wtedy mozna sie spodziewac podbicia na 0,6 -0,8c/wk
  • Re: do Wieśka -- czy mozesz podac linki do twoich analiz ja mam taki lin Autor: ~Wiesiek_PLN [80.72.40.*]
    W ostatnim numerze z 2010 r. kwartalnika ZIEMNIAK POLSKI (4/2010) jest mój artykuł na temat perspektyw rynku skrobi ziemniaczanej w Polsce. Nie jest dostępny w wersji elektronicznej. Ale m.in PAP sie powoływała i powołuje na moje oceny i opinie dotyczące m.in produkcji ziemniaków i skrobi
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/W-tym-roku-producenci-skrobi-powinni-zarobic-2236969.html

Powiem tylko, że z obecnej perspektywy sytuacja wygląda zdecydowanie bardziej obiecująco niz 2-3 miesiące temu....

Ceny zbytu skrobi ziemniaczanj jw grudniu 2010 wzrosły do 3110 zł/tonę !!!! (1420 zł/tonę grudzień 2009). Średnia za cały IV kwartał 2010 to 2740 zł/tone (1420 zł/tonę IV kwartał 2009) Moje ostrożne przeiwdywania na I kwartał 2011 cena powyżej 3000 zł/tonę ( 1430
    zł/tonę w I kwartale 2010 r.). CEny surowców i produktów rolnych na rynkach światowych sa coraz bardziej windowane w górę

PEPEES to nie tylko skrobia ziemniaczana, ale w strukturze produkcji zdecydowanie dominuje.

[x]
PEPEES 0,00% 0,90 2025-09-26 09:24:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.