1 Optymistyczna: Gosta sam odchodzi, zgodnie z planem i układem z Rubiconem odsuwa się w cień. Po emisji dostanie swój pakiet za konwersję długu i będzie miał 5% akcji. To by znaczyło, że Rubicon jednak ryzykuje i wchodzi do Reinholda. Tylko, że to jeszcze za szybko, żeby prezesa zmieniać...
2 Pesymistyczna: Gosta ucieka albo jest wywalony, bo statek już nie do uratowania. Pewnie nie chce brać udziału w najbliższych wydarzeniach :-)
I jeszcze raz podkreślam - to Ci, co naganiają na wzrosty, będą się smażyć w piekle, bo oszukali inwestorów. Ja na razie się konsekwentnie nie mylę ;-)
oczywiście ktoś kto nie musi płacić prowizji za takie zabawy, kiedyś pisałeś że będziesz zbierał po 5 /6 zł i wydaje mi się że to konsekwentnie robisz ale mógłyś przynajmniej nie kręcić teraz że zmieniłeś zdanie
Eee, to kiedyś i po 7,50 chciałem zbierać, ale systematycznie wycena się obniżała. Wtedy mi jakieś "asy" pisały, żebym zapomniał, że tyle będzie.
Wycena - rzecz płynna. Kto gra na giełdzie, wie że trzeba być czujnym. Ja nie mogę obiecać, że dotknę tego gniota jak spadnie do 3 pln, dopóki nie wyczyści ugodowo roszczeń wobec Union Investment.
I standardowo przypominam starą zasadę forów: 90% piszących, to posiadacze danych akcji, czyli tryskają optymizmem i nie wierzą tym drugim. Tym samym wszystkim wydaje się, że skoro dziewięciu pisze, że są wzrosty i jeden, że spadki, to znaczy, że będą wzrosty :-)
To że ktoś pisze o spadkach czy wzrostach nie znaczy od razu czy ma akcje lub nie ma, nikt nie wie co siedzi w głowach konkretnych inwestorów, jakie mają strategie, jedni pewnie głupsze reszta bardziej przemyślane. A co do kursu spółki to też różnie to bywa , czasem gnioty rosną mocno w góre albo spółki w świetnej kondycji lecą na pysk, giełda nie jest przewidywalna
No nie. Tutaj faktycznie jest prawidłowość. Udzielasz się na forum jeśli masz powód. W 90% przypadków tym powodem jest posiadanie danych akcji. Dużo ludzi zadaje na forach pytanie, aby się dowiedzieć coś o spółce, a odpowiedzi dostają praktycznie zawsze zachęcające do kupna. Weź wyrywkowo dowolną spółkę i przelicz pozytywne wpisy na forum to zobaczysz.
Ja to może kiedyś kupię tego gniota, jak będzie nisko i sytuacja się wyklaruje, bo ma jedną dobrą cechę - niska płynność. Prędzej czy później ktoś taki podmiot pompnie ;-)
Na razie jednak czekam. Sytuacja może się różnie rozwinąć, ale myślę, że 3 pln zobaczymy