• 2 wersje Autor: ~Monolit [57.66.78.*]
    1 Optymistyczna: Gosta sam odchodzi, zgodnie z planem i układem z Rubiconem odsuwa się w cień. Po emisji dostanie swój pakiet za konwersję długu i będzie miał 5% akcji. To by znaczyło, że Rubicon jednak ryzykuje i wchodzi do Reinholda. Tylko, że to jeszcze za szybko, żeby prezesa zmieniać...
    2 Pesymistyczna: Gosta ucieka albo jest wywalony, bo statek już nie do uratowania. Pewnie nie chce brać udziału w najbliższych wydarzeniach :-)

I jeszcze raz podkreślam - to Ci, co naganiają na wzrosty, będą się smażyć w piekle, bo oszukali inwestorów. Ja na razie się konsekwentnie nie mylę ;-)
  • Re: 2 wersje Autor: ~abc [194.150.102.*]
    kto manipuluje kursem jedną akcją?

oczywiście ktoś kto nie musi płacić prowizji za takie zabawy, kiedyś pisałeś że będziesz zbierał po 5 /6 zł i wydaje mi się że to konsekwentnie robisz ale mógłyś przynajmniej nie kręcić teraz że zmieniłeś zdanie
  • Re: 2 wersje Autor: ~Marek [83.24.77.*]
    Co tak Pan spuścił z tonu, dwie wersje, dotąd była tylko jedna - czyżby niedługo zmiana?
  • Re: 2 wersje Autor: ~Monolit [57.66.78.*]
    Eee, to kiedyś i po 7,50 chciałem zbierać, ale systematycznie wycena się obniżała. Wtedy mi jakieś "asy" pisały, żebym zapomniał, że tyle będzie.

Wycena - rzecz płynna. Kto gra na giełdzie, wie że trzeba być czujnym. Ja nie mogę obiecać, że dotknę tego gniota jak spadnie do 3 pln, dopóki nie wyczyści ugodowo roszczeń wobec Union Investment.

I standardowo przypominam starą zasadę forów: 90% piszących, to posiadacze danych akcji, czyli tryskają optymizmem i nie wierzą tym drugim. Tym samym wszystkim wydaje się, że skoro dziewięciu pisze, że są wzrosty i jeden, że spadki, to znaczy, że będą wzrosty :-)
  • Re: 2 wersje Autor: ~hmn [77.65.156.*]
    To że ktoś pisze o spadkach czy wzrostach nie znaczy od razu czy ma akcje lub nie ma, nikt nie wie co siedzi w głowach konkretnych inwestorów, jakie mają strategie, jedni pewnie głupsze reszta bardziej przemyślane. A co do kursu spółki to też różnie to bywa , czasem gnioty rosną mocno w góre albo spółki w świetnej kondycji lecą na pysk, giełda nie jest przewidywalna
  • Re: 2 wersje Autor: ~Monolit [91.213.253.*]
    No nie. Tutaj faktycznie jest prawidłowość. Udzielasz się na forum jeśli masz powód. W 90% przypadków tym powodem jest posiadanie danych akcji. Dużo ludzi zadaje na forach pytanie, aby się dowiedzieć coś o spółce, a odpowiedzi dostają praktycznie zawsze zachęcające do kupna. Weź wyrywkowo dowolną spółkę i przelicz pozytywne wpisy na forum to zobaczysz.
    to niby ty jesteś w tych 10% co nie mają akcji,,,,a jesteś tu chyba najaktywniejszy, co najmniej to DZIWNE
    Ja się niczym nie różnię od dziennikarza, który się dowiaduje, analizuje i opisuje. Potraktuj to jako "uzupełnienie Pulsu Biznesu" ;-)
    haha

Puls Biznesu to raczej się źle kojarzy, mogłeś napisać niezależne źródło opiniotwórcze ! xd
    Ja to może kiedyś kupię tego gniota, jak będzie nisko i sytuacja się wyklaruje, bo ma jedną dobrą cechę - niska płynność. Prędzej czy później ktoś taki podmiot pompnie ;-)
    Na razie jednak czekam. Sytuacja może się różnie rozwinąć, ale myślę, że 3 pln zobaczymy
  • Re: 2 wersje Autor: ~dan [78.8.229.*]
    może i zobaczymy, ale nie w tym kwartale :)
[x]
REINHOLD 0,00% 0,07 2025-09-17 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.