• Cześć finansiści filantropi. Autor: ~bipka-pipka [77.113.36.*]
    Nie kupiliśmy oil-u to może podpowiedzmy sobie co kupić co tak urośnie. Oprócz PBS-u ma się rozumieć jako pewnik.
  • Re: Cześć finansiści filantropi. Autor: ~marre [85.238.222.*]
    tylko PBS Finanse :)))
  • Re: Cześć finansiści filantropi. Autor: ~sadownik 30ha [79.188.17.*]
    a czemu nie kupiliśmy OIL-u?

kupiliśmy... :-)

jak tylko wczoraj zniosło do 8,5... nie napiszę dokładnie co mnie urzekło... haha :-)
    dla równowagi mam KOV od 1,59... ktoś tu zalecał wzięcie pod lupę... też nie podam co zaważyło, że kupowałem... :-P

cały wic w magicznym słowie dywersyfikacja... :-)
  • Re: Cześć finansiści filantropi. Autor: ~marre [85.238.222.*]
    ja ruletki Oila nie ruszam ;) jak beda cos juz mieli to zdaze sie zalapac :)) KOV'a tez obserwowalem juz jakis czas ale nie ma kapusty.... :( nie wyrosla i nie dalo sie kupic
  • Re: Cześć finansiści filantropi. Autor: ~bachor [178.42.171.*]
    A już się bałem ,że utknąłeś w lasach na dalekiej północy. Ale jak jesteś to super Pozdr.
    ja nie siedzę w jednej...

OIL - o tyle, że gaz w płuczce, dodatkowo miłe dla oka wskaźniki C/WK, cena nominalna też, ilość akcji na rozsądnym poziomie, baaardzo wysoka cena debiutu...

KOV - to sam wiesz, dodatkowo dzisiejszy komunikat potwierdza... i co ciekawe... to niedawny debiutant... z niską ceną emisyjną... może być ładnie...

poza tym sentyment do branży... ;-P

CZP - porażający FF, obecnie firma z sektora energetycznego + ciekawy projekt KOMI, zaszłości w postaci braku rozstrzygnięć w sprawie z US... inwestycja "doświadczalna" rzekłbym... :-)

wszystkie w/w to stosunkowo niewielkie zaangażowanie ok. 5% portfela każda... wyjdzie to dobrze... nie wyjdzie też dobrze... wiesz ...dobrze sobie takie szczepki czasem powrzucać tu i tam... zawsze później można dokupić... a ewentualna strata nie boli

a PBF... hym... jedyne zagrożenie jakie tu może wystąpić to wezwanie na 66,6... bo tego nie przeskoczysz... tylko jaki sens ściągać spółkę z parkietu jak całkiem dobrze sobie poczyna???... emisja z PP to całkiem dobry pomysł... dopompuje świeżej krwi... :-) co poniektórym pozwoli pouśredniać, innym dobrać... jeszcze innym sprzedać...

pozdr

• Re: Cześć finansiści filantropi. Autor: ~bzybzy [77.254.140.*]
    sns - systematycznie do góry
  • Re: Cześć finansiści filantropi. Autor: bzybzy [77.254.140.*]
    SNS - systematycznie do góry bez stresowe zarabianie
    a w jakim systemie pan gra bzybzy?

bo też mam SNS od 0,45 PLN bodajże, albo nawet jeszcze niżej... i tak widze, że słabnie zapał... ostatnio i korekty częściej się zdażają... nawet myślę o sprzedaży

i nie wiem... czekać na wyniki czy zadowolić się obecną ceną? co pan sądzi bzybzy?

:-)
  • Re: Cześć finansiści filantropi. Autor: ~adam [85.222.3.*]
    wezcie po 100 szt podciagnimy dziada
    ni da rady... rynkowa cena wyższa niż na wezwaniu? :-)
[x]
PBSFINANSE -1,41% 0,70 2026-04-24 15:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.