Działalnośc spółki i jej rozszerzenie to jedno - ważna zmiana
Najbardziej mnie intryguje zapis w zmianach statutu który będzie uchwalany 16 lutego
Dotyczy on sposobu powoływania członków RN i Zarzadu
Wygląda ze tutaj wchodzi jeden duży podmiot który nie będzie się dzielił z nikim władzą
Do momentu posiadania x% udziałów powołuje RN I zarząd bez Walnego i robi to sam
Ma to zagwarantowane w statucie spółki ;-)
No cóż nie zmieniam zdania że Ibiza ( zaraza będzie zmiana nazwy na bardziej własciwą) jest już innym podmiotem gospodarczym
Zapewne obecne wyceny spóki wskaźniki i inne elementy które kazdy z nas bieże pod uwagę już są nieaktualne i proponuje się z tym pogodzić
Myślę ze nie powinniśmy podawać kto wchodzi- byc może i Państwo Środka ale tego nie wiemy i jest to nierzetelna informacja która wielu może wprowadzić w błąd.
A o wizerunek trzeba dbać i szanować innych i siebie
Pozostańmy przy wersji że wchodzi zew. kapitał bo co do tego mozna mieć pewność
Jaki- no cóż zobaczymy na dniach- zapewne w bardzo krótkim czasie będzie info rej podwyższenia kapitału ( ostatnia emisja po 5 gr) a jeżeli sąd da ciała przesuną termin najblizszego walnego- ale nie sądzę aby tak się stało
Po mojemu te 100mln akcji już sprzedane jednemu podmiotowi zostało - zresztą jest krótki komunikat o tym.
Teraz po rej on się ujawni i zrobi zmiany na walnym w RN i Zarządzie.
Co bedzie dalej- zapewne dziwne rzeczy będą się działy ale wszyscy będą zadowoleni.
Moje zdanie jest takie że obecna cena akcji okaże się bardzo duzą promocją lecz nie wielu się na nią załapie. Tak w życiu bywa i tez tego nie zmienimy.
Pisanie dalej o tym (kto- jaka cena akcji) to czysta spekulacja w którą nie warto się zagłębiać nie mając wiedzy. A ta wiedza jest ograniczona i tyle;-)
Udanego dnia życzę
Jestem pod wrażeniem spokoju na tym wątku- nie ma naganiaczy na wzrost a to dobrze świadczy - takie moje zdanie jest i wyłącznie moje
pewny, tylko spokój nas uratuje... (dlatego jest spokój)
jak chcesz ja moge zostać pierwszym naganiaczem zaklinaczem...
zaklinam cię
rośnij, rośnij ...