Dnia 2011-02-02 o godz. 11:34 ~Johnny napisał(a):
> Ktoś se nagonił więc mógł sobie sprzedać po .54 - .56 !
> Gratulacje !
Jesli to było do mnie, to Ci odpowiem.
Jesli cynkiem nazywasz fakty to OK. Bo w postach podaje fakty . Czy któreś kwestionujesz ?
Każdy sam podejmuje decyzje o kupnie czy sprzedaży akcji. Ja kupiłem kierując sie bardzo dobra znajomością branży, uwarunkowań makroekonomicznych i sytuacji na rynku. Jeśli ceny towaru rosna 2-krotnie, a koszty pozostają na tym samym poziomie, to nie będzie wzrostu przychodów i zysku ??????
Traktuj to jako naganianie, jesli chcesz. Jak jesteś rozsądny to albo kupisz, albo nie sprzedasz w tej cenie akcji.
Przeczytałem o PPS na wątku jakiejś innej spółki, nie wiem kto tam sobie naganiał - w każdym razie wczesniej juz mi ten PPS chodził po głowie ze względu na dobre wskaźniki... ale żeby kupić i 7% wpierd*lu w jeden dzień za nic... tylko się cieszyć, szczęście to na każdym kroku....
Dnia 2011-02-02 o godz. 13:02 ~Johnny napisał(a):
> Przeczytałem o PPS na wątku jakiejś innej spółki, nie wiem
> kto tam sobie naganiał - w każdym razie wczesniej juz mi
> ten PPS chodził po głowie ze względu na dobre wskaźniki...
> ale żeby kupić i 7% wpierd*lu w jeden dzień za nic... tylko
> się cieszyć, szczęście to na każdym kroku....
Ja równiez kupiłem ale 28.01 - 11 tys akcji po 0,56zł, i dzisiaj jest juz po 0,50zł, a miało być pieknie, skrobia razy 2, wyniki kosmos, a to jest syf i tyle, lekko niech odbije kilka gr i wywalam, tu ruch stoi to jak ma rosnac, długo terminowo 2-3 lata nie czekam
Potrzymaj do Raportu, sprzedasz z zyskiem. Potrzymasz do wyników za I kwartał - sprzedasz z dużym zyskiem, potrzymasz rok - pewnei podwoisz kapitał. Też się zastanawiłem czy za wcześnie nie kupiłem - nie zawsze złapiesz dołek. To nie społka spekulacyjna na tydzień - na 3-6 miesiecy tak, równiez spekulacyjnie, a dłużej można spokojnie potrzymac przynajmniej rok.
No ja też dokładnie po 0.54 - mniej na szczęście - 3k, planowałem wziąć jeszcze z 0.53, 0.52 po 3k ale zaangażowałem się mocniej w co innego i nie dobrałem, nie mam do PPS nic, bo ciągle wydaje się być perspektywiczna i po wynikach powinno być nieźle... ale SIEDEM PROCENT ?! bez niczego ? To człowiek może się "zdenerwować".
Tak sie dzieje przy spółkach z małą płynnością, jeśli ktoś potrzebuje w trybie awaryjnym środków i chce wyjść z papiera, to sprzedaje powodujac spadek kursu. Swego czasu na Groclinie skorzystałem w ten sposób, a kurs w ciągu 1-2 dni wrócił do poziomu sprzed spadku. Tutaj będzie tak samo.
z tymi 3 zetami to lekka przesada ,ale około 2 zł bardzo realne.Najważniejsze, że kontraktacja na ziemniaki na ten sezon idzie pełną parą.Oj będzie się działo!!!!
2zeta to bedzie kosztowac jak oddadzą browar :) co niby ma tu tyle kosztować ? chcecie aby mial wycene z przed paru lat , a przeciez ladnych kilka baniek zostalo wyprowadzonych z firmy, zejdzcie na ziemie, jak doleci do 1zl to mozecie isc do kosciola, sam pojde . Lepiej niech ktoś mądry wrecie madrze powie co ze starymi pp, miloby bylo je wykorzystać jak juz bedzie pps po zecie chodzic. Podumowując wycene, dla mnie jedyny pozytywny aspekt wrostu cen skrobi to taki, ze skoro ten bizes robi sie znow opłacalny to moze łaskawie ktoś sie połasi na pakiet akcji pana G. przeciez niedawno chcial sie tego pozbyc, a kilka lat temu ze wschod i zachod interesowal sie naszą perełką, pewnie powrócą do tematu....i dlatego realny scenariusz dla mnie to powrot na 1zł
1 ZETA REALNE .PAPIER BYL PRAWIE 2 LATA W KONSOLIDACJI ,KTOS ZEBRAL I TERAZ CIAGNIE ,PLUS SYTUACJA FUNDAMEBNTALNA W BRANZY B.DOBRA W ODROZNEINIU OD 2009 R.
JA UWAZAM ZE GIEROWSKI TO B.DOBRY GRACZ I ON O SPRZEDAZY NIE MYSLAL ANI NIE MYSLI .RACZEJ JAK BY TANIO PRZEJAC SPOLKE (JAK KTOS NIE WIERZY TO PROSZE POCZYTAC O NIM ALE TO BEDA LATA 90 NP WALKA O MORLINY)
MAM PYTANIE DO ZIEMIANINA JAKO ZE Z POSTOW WYNIKA ZE ZNA SPOLEK LEPIEJ NIZ WIEKSZOSC Z NAS. CZY MOGLBYS NAPISAC CO SIE DZIEJE W FIRMIE NP CZY IDĄ JAKIES INWESTYCJE,CZY MAJA DUZO ROBOTY,MOZE COS OD PRACOWNIKOW PEPEESU ALE NIE W STYYLU SKROBIA PODROZALA O 100% BO TO JUZ WIEMY Z POSTOW OD WIESKA
nowy Prezes robi porządek z kadrami ,jeżeli chodzi o inwestycję to mówi się o biogazowni, z wykorzystaniem odpadu przy produkcji mączki ziemniaczanej tzw. wycierki i to moim zdaniem jest świetny pomysł.Coś jest na rzeczy bo do tej pory wciskali na siłe rolnikom tą wycierkę jako odpad(był obowiązek odbioru zawarty w kontraktacji),w umowach na ten rok nie ma o tym ani słowa.
pozdr.
Zakupiłem trochę kartofelka, ale obawiam się, że teraz spadnie - zawsze tak mam, ilekroć kupię, to zaraz korekta albo zmiana trendu. Mimo wszystko do wyników powinno być 0,80 gr, ale chyba jednak po jakieś drobnej korekcie na początku przyszłego tygodnia. Byle spekuła tu się nie dosiadła, bo to nigdy niczym dobrym sie nie kończy.