Oto ja Wielki Mistrz Zakonu Krzyrzacki zapowiedź wiosny i hossy na Orco, twój wygrany los na loterii, czterolistna koniczynka, dar losu.
Zainwestowałem cały swój majątek 1046 złotych w akcje Orco aby w przyszłości móc zakupić wymażony pentchaus w Złotej 44.
Wy tez sie nie zastanawiajcie sie. To jest ten czas. Od zera do bochatera. Kupujcie akcje i do przodu!
Do zobaczenia w Złotej 44 gdzie zapewne razem ze mną zamieszkacie.
P.S. Jeżeli chcecie mi pomóc w zakupie upragnionego pentchałs w Złotej 44 to kupcie se akcje Orco. Z góry dzienkuje.
Wielki Mistrz Zakonu Krzyrzacki
to chyba technicznie coś tam wprowadzają do obrotu te 2mln akcji....
tak mi sie wydaje, że to z tym związane.
w innym wypadku (gdyby, jakieś info miałoby kursem zakręcić), blokada byłaby nie tylko we francji, ale na każdej giełdzie na której notowane jest orco.
akcje do obrotu na euronext wprowadzili 28 .01 , dziś to chyba otoczka pod sprzedaż Lepitz , albo ogłoszenie decyzji w sprawie pozwu przez millenium , w grudniu 18tego zostały złożone wyjaśnienia odnośnie nowej emisji , sąd ma czas chyba do dwóch miesięcy na rozpatrzenie i orzeczenie.
ja też o żadnej emisji nie słyszałem ,
co do starych to dla potwierdz . komunikat ;
Orco Property Group S.A. – Admission to trading of
2,020,000 shares issued in April 2010 capital increases on
the regulated market of NYSE Euronext in Paris.
Press Release of 27 January 2011 - (11:30 CET); Regulatory Information (*)
Orco Property Group (the “Company”) announces that further to the approval of the Prospectus by the
Luxembourg Commission de Surveillance du Secteur Financier on 24 January 2011 and passporting
of the Prospectus with the French Autorité des marchés financiers on 25 January 2011 (please refer to
the Company’s press release published on 25 April 2011), NYSE Euronext Paris admitted the
2,020,000 ordinary shares of the Company issued in April 2010 to trading on the regulated market of
NYSE Euronext in Paris as of 28 January 2011.
Luxembourg, 27 January 2011
(*) (Law of 11 January 2008 and Regulation of the Grand-Duchy of 11 January 2008 relating to the
transparency obligations of issuers of securities)
a teraz sami pokazaliscie jak na rozny spodob mozna interpretowac komunikaty
akcje weszly do obrotu 28 stycznia i chyba tylko we Francji.... czyli wg mnie byly zawieszone i mozna nimi juz handlowac... nie ma innej opcji jak to ze kurs bedzie rosl
nie wiem czy nie to samo bylo na Belvedere i byloby super jakby od razy machlo na 100 zl.. mysle wszysycy byliby zadowoleni
mozna zwariowac od tych komunikatow
ale nie przejmuje sie bo sa one pozytywne nawet jesli dopatrujac sie jakis znakow zapytania
co do splaty zgadzam sie shp dokladnie tak to bylo wczoraj opisane
eh, rzeczywiście w komunikacie jest pomyłka, ale tu nie ma żadnych wątpliwości. Emisja akcji już nastąpiła w 2010 roku, ale dopiero w tym roku w styczniu zostało dopouszczone do obrotu pozostałe około 2 mln akcji.
Jak Wam się podoba dzisiejsza sesja w Polsce? Narazie + 6% w góre :)
Czasowe zawieszenie handlu z emisji obligacji ORCO VAR/11 [27.01.2011 10:50]
Based on the decision of Director General of the Prague Stock Exchange, trading with the bond issue ORCO VAR/11, ISIN CZ0000000195 will be temporarily suspended starting from 1st February 2011. Na podstawie decyzji Dyrektora Generalnego Praskiej Giełdzie Papierów Wartościowych, handlu z emisji obligacji ORCO VAR/11, CZ0000000195 ISIN zostanie tymczasowo zawieszone, począwszy od 1 lutego 2011 roku. The reason is reclassification of the plan of the issuer and change of the logic of debenture repayment and extension of repayment period up till 2020. Powodem jest zmiana klasyfikacji planu emitenta oraz zmiana logiki spłaty obligacji i wydłużenie okresu spłaty do roku 2020.
To nie jest powód zawieszenia notowań we Francji !
o obligacjach było już dawno wiadomo komunikat Orco ''03. January 2011
Announcement of Orco Property Group - Variable rate bonds 2005-2011 ISIN Code: CZ0000000195 (the "Bonds 2011") ''
Wczoraj podali komunikat o finalizacji Lepitz i to jest dobra wiadomość , tylko dlaczego już niedostępna ???
być może Ott specjalnie chce wzbudzić zainteresowanie akcjami , w końcu próbował to robić przez ostatnie miesiące ??
swoją drogą. zastanawiam sie dlaczego po tak dobrym dniu na forum orco taka cisza...
już wam odpowiadam (bo już sie nie zastanawiam) : otóż, każdy zaciska kciuki aby dziś francja dobrze poszła z rana... jak tak sie nie stanie to robimy klasyczną cofkę... i... i wtedy chyba wynik za 4Q2010, o zysku 400mln też nie pomoże! :(!
to już Ci tłumaczę.
Jak na orco nie ma tranzakcji kupna w takim dniu jak dziś dosłownie co 20-30 sek.- to kurs zaczyna się cofać, (co już było widać).
I nie chcę być złym prorokiem (bo sam w tym siedzę), ale doświadczenie podpowiada mi, że cofka będzie (niestety)
Znowu poustawiali batony na 8E---> i ciężko będzie to przeskoczyć . To jest ta jeb..... ana psychologiczna , techniczna bariera, po której pokonaniu lecimy jednym tchem na 8.34E,(kolejna bariera, - dość mocny opór), jak przejdziemy przez to, to już końca nie widać!
To teoria.
A praktyka : zobaczymy co nam dziś przyniesie dzień, boje się, że zapał zakupów ok 12:00 się zakonczy...