• Idzie ku lepszemu... Autor: ~K! [217.153.67.*]
    Drodzy akcjonariusze, potwierdza się to co pisałem od 2 miesięcy wychodzimy z konsolidacji górą i zaczynamy wspinaczkę na wyższe poziomy.
    Pojawienie się naganiaczy pokroju "jana" na forum to ostatni element układanki, od poniedziałku łamiemy kolejne opory i 5 na stałe z przodu.
    Od 2 dni akcje przechodzą z ręki do ręki ustawionymi pakietami, słupy oddają i tyle. Wolumen skoczył z 100k do rekordowych obrotów w rachunku miesięcznym. Dzisiaj zlecenia ponad 20k kilkadziesiąt razy z ukrytego kupna.
    Moga być 2 scenariusze od poniedziałku wysoki obrót i skoki po kilkanaście procent up, albo powolne skupowanie z małym wzrostem a pompka od połowy tygodnia.
    Idzie ku lepszemu, wyniki za miesiąc, więc czasu na trzymanie kursu już nie ma.
    Moja rada zakopać akcje i czekać, a jak ktoś nerwowy to nie logować się przez następne 2 tygodnie.
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~Piotrek [78.8.104.*]
    Mam nadzieję że masz rację i opierasz się na prawdziwych argumentach. Martwi mnie tylko jedno. Czy od poniedziałku nie będzie jakiejś korekty , bo za oceanem wywalanko jest niezłe.
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~K! [217.153.67.*]
    Argument nie może być ani prawdziwy ani fałszywy, może być co najwyżej trafny lub nie :D
    Impexmetal często idzie "pod prąd" indeksu, a co do sytuacji na szerokim i w Usa, to już chyba szukanie argumentów do korekty, bo w stanach 16 bez mała sesji wzrostowych już było przeginaniem. Jak się zamieszki przeniosą do krajów OPEC to wtedy będzie trzeba zamykać pozycje.
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~Piotrek [87.105.113.*]
    To, że idzie pod prąd indeksu potwierdziło się w piątek. Ciekawe czy teraz też po ogłoszeniu wyników będzie zjazd jak ostatnio. Do impexa trzeba mieć jaja ze stali i to chyba wszyscy potwierdzą. Życzę wszystkim wytrwałym długo oczekiwanego wybicia.
    Dzisiaj powtórka z rozrywki, ustawiane zlecenia k/s na kilkanaście mln. Pierwsze takie zlecenia były w czwartek, więc jutro pewnie jakiś komunikat będzie, bardzo ciekaw jestem co to za kombinacje.
    Cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość, dzisiaj oddawane pakiety po 1k , 2k akcji więc drobnica zniecierpliwona małymi zarobkami chyba uciekała na petrola :)
    Małymi kroczkami do celu bez spektakularnych skoków.
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~Piotrek [78.8.100.*]
    Ale wywalanko było niezłe. Codziennie spadki po kilkanaście groszy w dół a potem powrót. Sraczka była niezła. :)
    Niecierpliwią się niektórzy kiszeniem kursu i nie wytrzymują, widząc, że wszystko mocno rośnie a impex powolutku.
    Sam takie myśli czasami mam, ale obiecałem sobie, że do wyników nie oddam i tyle. Czas pokaże kto miał racje.
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~Piotrek [195.93.134.*]
    Skakanie z jednej spółki na drugą uważam za bezsens. Więcej oddasz na prowizje niż to warte. Wybrać jedną dobrą spółkę z perspektywami i czekać ewentualnie trochę zredukować i wejść w jakiegoś pewniaka na krótko. Sam się o tym przekonałem na własnej skórze, bo zamiast zarabiać to w ten sposób dreptałem w miejscu a zarabiał makler nie ja
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: wienio-s [217.144.199.*]
    A wyniki kiedy?
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~K! [78.8.244.*]
    I. Skonsolidowane raporty kwartalne wraz z kwartalną informacją finansową:
    - za IV kwartał 2010 roku – 24 lutego 2011 roku,
    - za I kwartał 2011 roku – 11 maja 2011 roku,
    - za III kwartał 2011 roku – 8 listopada 2011 roku.

II. Skonsolidowany raport półroczny wraz z półrocznym skróconym sprawozdaniem finansowym za I półrocze 2011 – 23 sierpnia 2011 roku.

III. Jednostkowy i skonsolidowany raport roczny za rok 2010 zostaną przekazane do publicznej wiadomości w dniu – 15 kwietnia 2011 roku.
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~US [213.238.80.*]
    To jak prognozujecie zyski. Obstawiam 100-110 mln w tym roku. Tuż po prognozie kurs powinien na dobre ruszyć. Pytanie kiedy ogłoszą.
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~Maciej [79.188.73.*]
    Patrząc analogicznie co stało się w zeszłym roku obstawiam ruch w po wynikach w granice 6.50 i znów kiszenie przez rok..
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~K! [188.146.174.*]
    A niech się kisi na 6.50 :D zły zysk na rok?
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~Galaxy [87.206.125.*]
    Czy też macie takie wrażenie, że papier totalnie odleszczony? Brak głupich wpisów na forum typu "jeszcze dziś 5zł" czy "zaraz górne widły", mimo raczej wysokiego poziomu cenowego brak chętnych do realizacji zysków, jeszcze rok temu mielibyśmy 1mln akcji w normalnych a nie ustawionych jak ostatnio transakcjach.
    No to KOV pokazał siłę dzisiaj. Od jutra zwiększam zaangażowanie na Impexie. Dzisiaj była już próbka podejścia pod 4,7 związana chyba z informacją o Baterpolu. Pozdro dla akcjonariatu
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~maciej z szopienic [77.115.135.*]
    a co z tym baterpolem niby? jakiś link?
    Wszystko podaj na tacy jeszcze a Google od czego?
    http://www.wnp.pl/wiadomosci/131859.html
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~K! [78.8.142.*]
    Jak tam udało się przesiąść na impka z kov? Czy zostałeś na peronie?
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~US [213.238.90.*]
    K! tak jak pisałem wczoraj sprzedałem rano KOV i doładowałem za wszystko Impexa po 4,8-4,84. Jestem tu już drugi raz. Poprzednio ładowałem się po 2,5 a sprzedawałem po 3,80. Widzę, że na Impexie znów będzie ten sam schemat powtarzany tzn. wyleszczanie w trakcie sesji. Pozdro
    No panowie, teraz nie popuszczać ze szczęścia, bo to dopiero rozgrzewka. Trzymać akcje i nie zadowalać się zyskiem 10% :)
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~Impexfan [194.2.193.*]
    Mam ponad 80% i jeszcze nie jestem zadowolony, a Ty o jakichś 10% :)
    Nie mówie o starym akcjonariacie, bo też mam akcje kupione w 2009r. na rachunku, ale o nowym narybku :)
    Osobiście przeszedłem razem z firmą kryzys, restrukturyzacje i mam zamiar posiadać papier do godnego zarobku. I tym razem ja nie mówie o 10% czy nawet 80% :D
  • Re: Idzie ku lepszemu... Autor: ~K! [188.147.174.*]
    Teraz zostaje opór na 5,15 zł a później już długo długo nic, dopiero 5,92.
    Przy wariancie optymistycznym do wyników powinniśmy zobaczyć 6 z przodu na dłużej.
    Pozdrawiam.
[x]
IMPEXMET -0,24% 4,22 2019-08-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.