to witamy na pokładzie, co się stało? jeszcze tak niedawno naganiałeś na spadki.
12,5?kiedys tez jechałeś z 6 niby tylko do 10zeta. wydaje mi sie ze raczej poczekasz na sygnal techniczny a nie na 12,5.
zainwestuj troche wiekszy kapital bo jeśli dzis wszedles to mizernie, mimo wszystko mogles sie przyczynic to wygenerowania sygnalu kupna
Czyli niżej już nie będzie? No nie wiem, chyba że POLATACH ma tyle kasy, że sam odbierze wszystko od OFE i jeszcze reformę emerytalną uratuje. Zgadzamy się, że powinno być odbicie ze 20%, tylko z jakiego poziomu?
a jesli pokaże zysk pokrywajacy z nadmiarem stratę z poprzedniego kwartału to wróci na 16? wg mnie to graal już dostał baty z nawiązką na 5 kolejnych kwartałów straty.
równie dobrze może mieć super zysk i spadać, albo stratę i rosnąć. GCN - prognoza troche powyżej 100tys zysku(nie MLN) przy podobnej kapitalizacji i ... niedawno kosztowały podbnie do grl , dziś niedoszacowany wcześniej gcn kosztuje już prawie 30 a cena graal-a w drugą stronę.
Chciałem swoim postem jakoś zaakcentować, że na Graalu - wg mnie oczywiście - nie mają zastosowania wyliczenia, wskaźniki czy sygnały a zwykłe emocje. Jakby nawet było lepiej niż dobrze to kurs powędruje max do 13 zł bo zacznie się wysyp tych, którzy kupili Graala w widełkach 14-17.
A jak będzie krucho to cała ta grupa wyrzuci od razu bojąc się powtórki spadków sprzed kilku miesięcy.
Głupi post, ogólna jego wymowa jest taka: jak będzie źle to znaczy, że będzie źle, a jeśli dobrze to znaczy, że dobrze. Przecież każdy wie, że na giełdzie na krótką metę może się zdarzyć wszystko, nie wiem po co to w "akcentujesz". A wyliczenia i wskaźniki zawsze mają sens, tylko one mają sens, cała reszta do niczego nas nie doprowadzi, tak jak nie podprowadziła ciebie bo nie powiedziałeś czy będzie źle czy dobrze. Stwierdziłeś, że będzie albo tak bo tak czyli właściwie nie stwierdziłeś nic.
Głupi post, ogólna jego wymowa jest taka: jak będzie źle to znaczy, że będzie źle, a jeśli dobrze to znaczy, że dobrze. Przecież każdy wie, że na giełdzie na krótką metę może się zdarzyć wszystko, nie wiem po co to w "akcentujesz". A wyliczenia i wskaźniki zawsze mają sens, tylko one mają sens, cała reszta do niczego nas nie doprowadzi, tak jak nie podprowadziła ciebie bo nie powiedziałeś czy będzie źle czy dobrze. Stwierdziłeś, że będzie albo tak albo tak czyli właściwie nie stwierdziłeś nic.
Może i głupi a może za dużo przyglądam się sytuacji na Petrolu ostatnio.
Fakt, że to co napisałem będzie miało zastosowanie na krótką metę, ale dla ludzi mojego pokroju, którzy kupili na górce będzie to jednoznaczne z decyzją o sprzedaży i szukaniu alternatywy dla odrobienia strat.
A odnośnie mojego spojrzenia - ja nie mam pojęcia co będzie. Wykresy wykresami, ale emocji ludzkich nie da się ubrać w krzywe linie. A gdy są one wsparte pieniędzmi...
Jeżeli mam się pobawić, to sądzę, że będzie OK. III - tak słaby - kwartał miał - wg Zarządu - na celu przede wszystkim obniżenie kosztów własnych. Poprawiły się znacznie przychody, ale zysków nie było. Jeżeli im te schematy zadziałały + najlepsze zwykle wyniki w IVq + spore niedoszacowanie + 4 miliony za Agrofisha to wykresy będą mówić prawdę.