jeżeli już chcesz naganiać to nabierz większej wprawy bo pachnie amatorszczyzną.
Nie zgadłem, a więc nie jesteś pajacem, ale giełdowym idiotą, tutaj zgadłem
Jak chcesz pokazywac na forum swoje marzenia to radziłbym zmienić forum na jakieś o tematyce towarzyskiej
Już myślałem gnido, że wyszedłeś ze spółki. Ja nie wyszedłem a nawet dokupiłem, choć przy tej płynności ryzykuję wiele.
14 lutego mamy raport. Mam nadzieję, że nie zaskoczą nas in minus.
Kiszonka jest poniekąd skutkiem tego, co się dzieje na całym NC. Dużo spółek debiutuje i to z potężnymi wzrostami. Mam wrażenie, że pod to idzie gra, takie spółki jak DFP na razie są na bocznym torze.
Nie zgadłeś , w sensie-użyłeś niewłaściwego zaimka wskazującego.
Używam trybu przypuszczającego bez podawania datyt, sugerując ,iż prawdopodobna jest sytuacja z 23 11 - wzrost z 0 66 do 0,83.
Taxus mnie trochę rozczarował. Debiut mieli jak powtórka z debiutu DFP. DFP debiutował przy kursie około 6 zł. Nie licząc splitu teraz kosztowałoby jakieś 1,40. Taxus debiutował po 1,30 i już kosztuje 74 gr.
Mina Prezesa z debiutu mówi sama za siebie. Inteligentnie nie wyszedł na tym zdjęciu.
http://stooq.pl/n/?b=404288
Dnia 2011-01-28 o godz. 12:20 ~Kubuś napisał(a):
> ~smok
Dzięki za cynk o stracie. Część akcji już wywaliłem,
> ale sporo jeszcze mi pozostało.
Sądzę że w granicach 66 gr
> powinno się zatrzymać.
piszesz o kursie akcji DFP Kubusiu, a czy możesz mi rozwinąć swoje rozumowanie, to znaczy chodzi mi o to czy dobrze zrozumiałeś wypowiedż smoka, bo o jaki cynk o stracie Ci chodzi Kubusiu, o stracie wirtualnej DFP na akcjach Taxus od ceny debiutu (pytanie po ile DFP obejmowało akcje Taxus), czy też może chodzi Ci o inną stratę, a jeżeli tak to może mnie oświecisz.
Będą jakieś 900 tys mieli "w plecy". To chyba coś znaczy!
Ktoś się zaczynał dobierać do 73 gr, a ja wtedy skozystałem z okazji i się wysypałem. Na razie czekam jak znowu podjedzie wyżej i wówczas pogonię resztę.
Żeby nie było nieporozumień. "W plecy" oznaczało jak pisze gnida, wirtualną "stratę" na papierze. Gdybyś sprawdził, za ile DFP objęło akcje Taxusa to wiedziałbyś czy ich portfel per saldo schudł czy wręcz odwrotnie.
Dnia 2011-01-28 o godz. 12:42 ~Kubuś napisał(a):
> Będą jakieś 900 tys mieli "w plecy". To
> chyba coś znaczy!
Ktoś się zaczynał dobierać do 73 gr, a ja
> wtedy skozystałem z okazji i się wysypałem. Na razie czekam
> jak znowu podjedzie wyżej i wówczas pogonię resztę.
Nic dziwnego, że kurs spada, skoro tu są tacy debile jak Kubuś, człowieku ty ponimajesz tylko po ruski. Ile straciłeś na tej inwestycji głąbie, pewnie brałeś po 80 groszy, skąd się biorą takie matoły.
Poszedł spory pakiet, czy to nie ty Kubuś, giełdowy idioto wysypałeś się do końca.
Dnia 2011-01-28 o godz. 12:42 ~Kubuś napisał(a):
> Będą jakieś 900 tys mieli "w plecy". To
> chyba coś znaczy!
Ktoś się zaczynał dobierać do 73 gr, a ja
> wtedy skozystałem z okazji i się wysypałem. Na razie czekam
> jak znowu podjedzie wyżej i wówczas pogonię resztę.
No naprawdę to była super okazja godna giełdowego idioty, a ile matole wysypałeś akcji te 2000 , masz jeszcze troche, czy to ty wywaliłeś, jeżeli tak to przynajmniej nie będziesz brużdził jak kurs urośnie.
Dnia 2011-01-28 o godz. 11:01 ~smok napisał(a):
> Taxus mnie trochę rozczarował. Debiut mieli jak powtórka z
> debiutu DFP. DFP debiutował przy kursie około 6 zł. Nie
> licząc splitu teraz kosztowałoby jakieś 1,40. Taxus
> debiutował po 1,30 i już kosztuje 74 gr.
Mina Prezesa z
> debiutu mówi sama za siebie. Inteligentnie nie wyszedł na
> tym zdjęciu.
http://stooq.pl/n/?b=404288
Na relacji video z debiutu Taxus , Prezes Jędrzejewski sprawiał wrażenie trochę zagubionego, ale może dlatego, że on taki niesmiały.
Samokrytycznie powiem ,ze jestem głęboko wstrząsnięty poziomem kompetencji, niektórych akcjonariszy tej spółki. Muszę się jednak poważnie zastanowić nad sensownością tej inwestycji.
Przecież spółka ma mieć conajmniej 1 mln. zł zysku, a nie jakąś stratę. Na jakiej podstawie inwestują tacy ludzie jak niejaki Kubuś, którzy widzą stratę, tylko jaką, to muszą być jacyś nowicjusze, którzy nie mają pojęcia dlaczego kupili dane akcje, lub dlaczego je sprzedają, przecież to takie żałosne
Jeden wysypie , a reszta zaraz stawia zlecenia na podaży w ten sposób uwalając kurs, tutaj chyba są sami nowicjusze, po co Ci ludzie zajmują się giełdą. Spółka po tym raporcie poprawi znacząco swoje wskażniki, teraz też realizuje większość swoich projektów , a oni sprzedają akcje, nie potrafię zrozumieć takiego podejścia. 1 mln. zł zysku przy aktywach 3,5 mln. zł przecież to bardzo dobry wynik. Daje nam to zysk 8,5 grosza na akcję.
Znowu trochę wpadło po 66 i 64.Cały czas czekam na info co zrobią z domem maklerskim
(liczę na to że może być to informacja przełomowa dla DFP i kursu akcji)
Jak na razie to "przełomem" może być przebicie dołem 66 gr , następny przystanek 57 gr ???
A w USA dziś na czerwono , jak "poprawią" po niedzieli i u nas może być większe bum w dół ....
DFP Doradztwo Finansowe SA wchodzi w skład grupy kapitałowej składającej się z trzech podmiotów:
* Podmiot dominujący w grupie kapitałowej - DFP Doradztwo Finansowe SA
* Podmiot zależny - Dom Maklerski DFP Sp. z o.o.
* Podmiot zależny - DFP Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych SA (planowane powołanie Spółki 2011 r.) ---- ciekawe!
No bez przesady. Wiele spółek tak działa w ramach jednej grupy. O ile stajnia Patrowicza słynie z tego, że działalności operacyjnej jest tam tyle, co kot napłakał, to DFP jednak świadczy usługi i to nie tylko wobec podmiotów przez siebie zakładanych.