Opór na 6.40 zadziałał i to absolutnie nie powinno dziwić . Na cofnięciu od tego oporu słabe ręce oddadzą walor a silne odbiorą :) Tyle w temacie oporu :) Moim zdaniem nie ten opór jest celem zwyżki tylko poziom dużo wyżej położony :) :) :) :)
mnie ciągle martwi mały obrót dzienny ( poza ostatnimi sesjami ),
tak jak napisałeś papier przechodzi z rąk do rąk ale moim zdaniem na razie popyt jest na niskim poziomie, mam nadzieje że wynika to faktu iż do publikacji raportu pozostały jeszcze dwa tygodnie i potencjalni akcjonariusze skupują asekuracyjnie,
inną rzeczą jaka zwróciła moją uwagę to "wyciąganie" kursu podczas sesji, jak domniemywam w celu wykreślenia odpowiedniego wykresu AT ( co mnie wcale nie martwi ),
jako przykład podam zachowanie na dzisiejsze sesji - nie racjonalnym jest kupowanie z prawej PKC 10 K kiedy z lewej strony tylko pare groszowych zlecen, logicznie postępując należałoby złożyc dyspozycje kupna z lewej,
są to jedynie moje spostrzeżenia odnośnie ostatnich sesji,
jeżeli ktoś ma swoje opinie prosze pisac, chętnie sie z nimi zapoznam,
TYPUJEMY JUTRZEJSZE ZAMKNIĘCIE ? Jeżeli tak to obstawiam 6,25
Lolek- mówiłeś o impex metalu? no muszę przyznać że tam sytuacja podobna do naszego Protka :-) również i tą spółką można się zainteresować- dzięki za podpowiedź.POZDRAWIAM wszystkich którzy podobnie jak ja wierzyli i wierzą w naszego Protka :-) morał jest prosty- będą wzrosty :)
SPOKOJNIE i jeszcze raz spokojnie jest mały ff nie jest łatwo kupić większej ilośći po niskim kursie ,zobaczycie jaka będzie jazda [do góry] przed wynikami rzadko można spotkać spółkę która jest tak delikatnie mówiąc'' przygotowana ''do wzrostów .Brakuje mi jeszcze tylko pozytywnej rekomendacji.....ale i ;;ona;; nadejdzie!
new balance i dolar macie racje :) wszystko w swoim czasie- a new balace już długo tu widzę- gdy mówił że spółka wzrośnie wielu go krytykowało-gdzie teraz się podziali?/ głupio im bo sprzedali:-) ja tam podzielałem jego cierpliwość,bo to ważna cecha na giełdzie. pozdrawiam
moi drodzy, sytuacja jest b podobna do począutku 2007 r ja to doskonale pamiętam, wtedy po długiej konsolidacji wtedy jeszcze LZPS wyskoczył jak z procy, i tak naprawde jesli sytuacja się powtorzy to prawdziwy rajd zacznie sie po przebiciu 7 pln, oczywiscie duzo zalezy od wyników,Protek tak ma, przez długie lata nikt sie nim nie interesuje ale co jakis czas ma b moce 5 minut:) jutro jednak przewiduje mała korekte ok 1%, ale to normalne , mysle ze w ciagu tygodnia 7 z przodu, pozdrawiam Lutka bo widze ze chłop dlugo siedzi na papierze i wie o co chodzi:)
panie LZPsiku- jestem na gpw od kilku lat i nie z pierwszej łapanki.Masz racje- małe korekty w trendzie wzrostowym są rzeczą zupełnie naturalną.Pamiętam jak takie spółki jak pc gurd, skotan,elektrim, a szczególnie prawa poboru niektórych spółek były pożywką dla spekulantów jak i również hura optymizm jaki zapanował na spółkach budowlanych gdy to Polskę i Ukrainę wybrani na gospodarzy euro 2012.Późniejszy kryzys ,który wielu nam dał po kieszeni. Więc wcale nie jestem jakimś tam panikarzem ani też nadmiernym optymistą.Wiem też że najlepiej wychodzi się na akcjach traktując je jako inwestycje długoterminowe na wiele lat.;pozdrawiam.
Skoro Pan Lutek rzuca cyfrę to podejmuję się wyzwania i obstawiam 6.37 na zamknięcie.To taka mała zapowiedź i sygnał dla graczy ,że w następnym tyg. PRT będzie gotowy do połknięcia 6.40.
PS.
Dużo się tutaj mówi o ewentualnych wynikach za IV kw. ( odszkodowanie za pożar i wyrok sądowy dla Wojasa ).W końcowym rozliczeniu do firmy trafi 200 tys. euro ( pozostałe 280 tys. zostaje w firmie Abeba ), Wojas odwołał się od wyroku stwierdzając ,że nie został powiadomiony o posiedzeniu sądu....Sądzę ,że ta ostatnia sprawa to tylko taka krótka ucieczka od tego co jest nieuchronne.Wyniki i tak będą bardzo dobre ponieważ jesteśmy świadkami rozgrywki w "pokera" pomiędzy Prezesem a fuduszami.Prezes Piotr Skrzyński zapowiada dobre wyniki a fundusze mówią "sprawdzamy" ...