• witam Autor: ~maro66 [94.40.27.*]
    Witam. Dziś zakupiłem 2200 po 5,92. Do bardziej zaangażowanych jakies przemyślenia???co do IV kwartału????
  • Re: witam Autor: ~Adam [79.185.50.*]
    Chłopie no to zamroziłes gotówke na lata, na tej spolce nic sie nied dzieje od 2 lat, jakies pojedyncze krotkotrwale wyskoki a potem zjazd na malym wolumenie, tu jest kiszonka ze az boli, zadnych newsow i ogloszen, nic, stagnacja ze az boli i kurczy sie portfel pomalutku.... zobaczysz sam zreszta... pozdrawiam
  • Re: witam Autor: ~Posiadacz [77.237.15.*]
    Nie przejmuj się tym co Adaś wygaduje on kisi znacznie więcej i to po wyższym kursie i mocno zaciska pośladki. To takie powszechne rozdwojenie jaźni inwestorów...sam czasem popadam w taką paranoję ala zaklinanie przyszłości tylko w drugą stronę. Mnie zastanawiają najniższe obroty w historii firmy od ponad miesiąca. To chyba cisza przed burzą i nie widzę specjalnie negatywnych przesłanek do spadków. Jest ten niespłacony na czas kredyt ale umówmy się to tylko kwestia ustalenia dobrych warunków. W każdym momencie firma mogła by go częściowo spłacić a na resztę zaciągnąć kredyt w innym banku.
    Jeżeli IVkw będzie podobny lub lepszy do poprzednich i firma zamknie rok netto na poziomie 4-5mln no to ciężko będzie większym tuzom przymykać oczy na firmę o C/Z<10 i C/WK<0,7 przy stabilnym wzroście i perspektywach.
    Zgodzę się że to może irytować jak tak kurs się kisi ale drobni sami są sobie winni. Nakupowali i teraz czekają jak matołki aż ktoś się przyłączy. Świeża drobnica lubi spółki z pierwszych stron i takie które nagle idą w górę. Tu potrzeba tylko odważnego wejścia jakiegoś fundu lub haśle o przejęciu przez konkurentów a wtedy każdy dzień to będzie walka z pazernością.
  • Re: witam Autor: ~maarc [159.50.249.*]
    To jest kredyt w ROR, więc tutaj nie ma mowy o spłacaniu. Mają ten kredyt od 2005 roku i co roku jest przedłużany. Potrzebują więcej czasu na dogadanie warunków (zapewne w związku z coraz lepszą kondycją firmy chcą korzystniejsze). Pewnie, że jak ING się uprze, to może nie przedłużyć, ale wtedy tak jak pisze poprzednik będą musieli zamienić to na kredyt długoterminowy (w ING lub w innym banku).
  • Re: witam Autor: ~Adam [79.185.55.*]
    Pytanie tylko na jakie wyniki czekamy, mega dobre, bardzo dobre, dobre, a moze zeby straty tylko nie bylo, ktora opcja ruszy kursem, a przynajmniej obrotem na papierze, sam kupowalem po roznych cenach, poki co srednio mam troszke straty, dzisiaj tez dokupilem troszke, i na tym koncze zakupy i czekam, a ile przyjdzie czekac zobaczymy, oby niedlugo, chociaz w ostatnim roku mozna bylo zarobic dwa zlote na sztuce, ale czy to duzo na tej spolce?... pozdrawiam i zycze zyskow
  • Re: witam Autor: ~maro66 [94.40.27.*]
    Witam po raz drugi :). Szczerze mówiąc (pisząc) raczej, kupiłem papier po wywiadzie Prezesa w TVNCNBC i nabrałem przeświadczenai, że bedzie mega dobrze....................Niech tylko wysypia sie Ci, którzy maja po 50-300 szt. jak najszybciej i bedzie ok.
  • Re: witam Autor: ~pietrek [66.185.195.*]
    Moge kupic 400 sztuk ale czy w razie czego bede mogl sie z tyloma akcjami ewakuowac
  • Re: witam Autor: ~marcin [83.142.222.*]
    400 szt to nie dużo, powinieneś dać radę. Ja mam 1000szt.
  • Re: witam Autor: ~marcin [83.142.222.*]
    Tylko kup PKC wtedy kurs wzrośnie o ponad 2%
  • Re: witam Autor: ~pietrek [66.185.195.*]
    dziekuje za rade ale potrzekam jeszcze ze 4 dni moze dostane premie jeszcze 200 zl i wtedy potezniej uderze
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.