• wywalac smiecia Autor: ~jan [79.190.182.*]
    zjazd na 3 zł tutaj długo zyskow nie zobaczycie
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~Neon [80.238.64.*]
    Tez tak mysle i dlatego wywaliłem
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~Broader [46.113.87.*]
    Ambitnie. 3pln a emisja po była po 3.5pln i wszystkie akcje zostały sprzedane z ponad 30% redukcją. A wszystko miało miejsce w październiku, na 2 miesiące przed przejęciem ukraińskiej rafinerii.

Wg mnie to jest duża premia do podstawowego biznesu. Te 3.5pln to była okazja, ale aktualnie 5pln(po przejęciu Fesenko) jest taką samą okazją inwestycyjną.-Wyceniam w tym obliczniu fakt posiadania rafinerii na 4.3mln zł mimo,że przy sprawnym zarządzaniu może być wyceniana na ponad 120mln. Trzeba jednak uwzględnić ryzyko biznesu na Ukrainie. Czy jednak szansę są na tak niskim poziomie, jak 1 do 20? Nie wydaje mi się.
    Ten Zarząd wie, co robi. A akcje po prostu trafiły w przypadkowe ręce i jeszcze trochę i kurs ruszy na właściwe tory- bez spekulacji i liczenia na zarobek 100% w 2 dni.
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~pawel [178.42.94.*]
    Wreszcie jakieś negatywne opinie. Po wczorajszych postach na temat tej spółki aż się bałem co będzie dzisiaj (jak wszyscy chwalą to przeważnie leci w dół). Teraz się trochę uspokoiłem. Więcej opinii na "nie" to wreszcie kurs ruszy na północ.
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~jan [79.190.182.*]
    jeszcze dzisiaj po 4.50 he,he.
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~pawel [178.42.94.*]
    Też bym chciał aby tak było. Trochę jeszcze bym dobrał. Czas pokaże ale jestem dobrej myśli, że coś wpadnie po takiej cenie.
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~będzie dobrze [83.19.102.*]
    3,5
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~xx [81.210.63.*]
    a mnie bardzo cieszy obrot calej sytuacji, niech nawet spada do 4 zl wystarczy paru powaznych inwestorow i zbiora wszystko co jest wystawione. I tak jak kolega wyzej pisal tez sie uspokoilem ze wszyscy zmienili zdanie na "nie" bo tak zawsze jest jak Huura wszyscy glosza zyski drobnica wybiera ale przy 4.5 sie troche oczysci.
    Napisze tylko tyle ze Ci ktorzy zostana nie pozaluja bo to jest INWESTYCJA a nie SPEKULACJA!

pozdro
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~as [188.147.178.*]
    Myśle że jeszcze dzisiaj będzie na zielono, świetna spóka:)
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~jan [79.190.182.*]
    tak 4-50,póżniej 3.5 tak trzymajcie 3 lata
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~as [188.147.178.*]
    jasne, czuj sie
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~Fraktal..... [83.26.206.*]
    I co grupa xxx,Broadery,ufo i inne inwestory niedzielne puchnie spółka a zaraz pęknie.Gdzie wsze 100 zł,1000%?
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~Fafik [217.153.146.*]
    Fraktal, czy ty przypadkiem nie masz akcji i nie czekasz na 70zl? No chyba, że wywaliłeś i teraz naganiasz na to by taniej dobrać. Ja chętnie dokupię po 3zł. Pozdrawiam.
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~er [83.5.53.*]
    Dnia 2011-05-26 o godz. 07:48 ~Fafik napisał(a):
    > Fraktal, czy ty przypadkiem nie masz akcji i nie czekasz na
    > 70zl? No chyba, że wywaliłeś i teraz naganiasz na to by
    > taniej dobrać. Ja chętnie dokupię po 3zł. Pozdrawiam.

Standard
    Sprzedał to spółka od razu śmieć.

A takie piękne bajki o wzrostach pisał przez ostatni miesiąc.

• Re: wywalac smiecia Autor: ~ufo [109.107.24.*]
    zacytuj prosze w ktorym miejscu napisalem ze spolka bedzie po 100 zl.
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~Broader [46.112.16.*]
    I mnie również proszę zacytować. :)
    Spadek na 10k o 1pln, Spadek na 25k o 2pln świadczy o "ogromnym" ff. Na tyle "ogromnym",że na krótkotrwałe spadki i późniejsze wzrosty mogą się załapać jedynie mnejsi "inwestorzy". Nie ma tu mowy o zakupie 50, 30 czy nawet 10 tysięcy akcji nie podnosząc kursu o 10-30%. Spekulanci są mile widziani,bo zapełwniają płynność, ale co to za spekulacja z zyskiem 500 czy 1000 pln? Wierzcie mi,szkoda czasu.
    Pozdrawiam
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~ops [62.21.16.*]
    Dokładnie Broader, można rzec, że ff jest mikroskopijny, co nie zmienia faktu, że troszkę drobnicy tutaj siedzi i się tratuje widząc brak popytu, bo nie sądze, że ktoś tutaj celowo zbija :-)))
    Mam wrażenie, że emisja została źle odebrana przez drobnice, a taka ilość i w takiej cenie jak oferują, tzn nie niższej od 7 zł mocno wpłynie na kapitały własne spółki, w/k znacznie nam się podniesie, a dodatkowo jeszcze efekt ten spotęguje konsolidacja i wtedy co niektórzy mogą być mocno zaskoczeni, a sama informacja powinna być sygnałem do wzrostów a nie spadków.
    Już nawet nie mówię o c/z jakie niskie będzie.
    Póki co obserwuję z uśmiechem poczynania naszych inwestorów, zobaczymy dokąd są wstanie zejść z ceną :-)))
    znaczy wskaźnik w/k nam mocno spadnie, a podniesie wartość kapitału własnego na akcję (to dla mniej kumatych) ;-)
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~xxx [81.210.63.*]
    Akcji wcale nie jest wiecej na arkuszu sprzedazy, lepiej zeby tutaj sie wysypali niz na wyzszych pulapach
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~kolo [77.253.35.*]
    obserwuj, obserwuj usmiech ci zrzednie niedlugo
    Mnie krótkoterminowe wachania wcale nie interesują, dla mnie liczy się się to, ile wypracuja zysku i jaka dywidenda bedzie za kilka latek, ten kto to przetrzyma będzie wygrany, a zrzednie mina owszem, tym co teraz wywalają, pewnie skakają z kwiatka na kwiatek, liczyli na odpał którego brak i teraz wywalają ze stratą by rzucic sie znów na coś innego i pewnie zaliczyc ponownie wtopę, takim działanie, to wiele nie zarobią, a raczej są dawcami kapitału :-)
  • Re: wywalac smiecia Autor: ~u2 [89.228.220.*]
    W tym roku przyjacielu już będziesz liczył kasę.Wspomnisz.
    Owszem może się tak zdarzyć w dwóch przypadkach
    kierunek ku bankructwu lub zbyt gwałtowne wzrosty powyżej set-%, inne opcje nie wchodzą w rachubę.
[x]
BROADGATE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.