O piątku działa już mały żuraw (do 7 piętra). Jeśli faktycznie w polowie lutego mają dobudować nastepne, 16.te piętro, to nareszcie skończy się afera naciagaczy chcących kolejnego "odszkodowania" (bo jakby im wypłacono, to hałas ani odległość by im nie przeszkadzała) Ale czy rozpoczęcie budowy wpłynie na znaczną zwyżkę kursu? do ilu ? 31 zł? 33 zł.
Wasyl, parę mieisęcy temu wysmiales mnie w niewybredny sposób gdy wyszedlem przy 31 z ORCO, teraz marzysz o powrocie do tego poziomu. Pozostawiam to bez komentarza. W międzyczasie jeszcze kupowłem i sprzedawałem Orco, teraz czekam. Polecam PEPEES. Warto się przyjrzeć tej spólce i przeczytać tam moje komentarze.
Według mnie fundamentalnie to świetna inwestycja.
Pozdrawiam
Wiesławie PLN - zupełnie Cię nie pamietam. W niewybredny sposób? Najgorszy epitet jakiego uzyłem na tym Portalu to "baranek". Bylo cos jeszcze? Przypomnij mi?
Nadinpertretujesz też moją wycenę (naginasz - mówiąc kolokwialnie) Zapytałem czy wzrośnie tylko do 31 - 33 zł. Ale licze na znacznie więcej - tylko nie chciałm o tym pisać.
PPS ? nie znam - jest taka partia prowadzona przez brata Magdy Gessler, ale na szczęście nie notowana na GPW.
Nieważne co bylo. WEdług mnie PEPEES, społka z branży spożywczej (ziemniaczanej), to obecnie to jedna z najlepszych obecnie inwestycji. Znam więcej niz dobrze tę branżę i wyniki będą rewelacyjne już za IV kwartał, a jeszcze lepsze w I półroczu 2011 (blisko 2-krotny wzrost cen zbytu, przy podobnych kosztach produkcji). Orco na tym poziomie według mnie jeszcze się pokisi.
Kończą stawianie duuużego czerwonego. Jak tylko stanie można robić konstrukcje słupów, szalować i lecieć z kolejnym pięterkiem. - To mi się podoba :)
Ponadto jak patrzymy na wykreś z persp. długoterminowej to już niedługo koniec klina i czas na decyzję. Albo górą albo dołem. Dla mnie istotne jest już nawet nie to, czy w góre czy w dół, ale 'ŻE', będzie określony kierunek na najbliższe miesiące.!
jedyne co mnie zdziwilo przy calej Złotej44, to fakt, iż orco swego czasu mówiło o kredycie bankowym na realizację w wysokości 50/50, tj. 50%bank, 50% orco.
dzis na facebook wyczytalem jak P. Alicja z Orco mówi: 100% inwestycji realizowane jest przez instytucje finanoswe, dlatego też budowa Złotej nie wplywa na kurs Orco :(
To ja już nie wiem czyja ta złota jest... .być może orco ze względów biznesowych nie mogło zrezygnować z tej inwestycji, a tak naprawde budują to sobie banki i to one będą czerpały kaskę ze sprzedaży .... ehhhh.
To dobrze świadczy o orco jeżeli polski bank faktycznie dał im 100% kredytu na inwestycje - a wzrosty kursu? Będzie skup akcji to cena ich będzie godziwa: można je potrzymać do 200 zeta przynajmniej.