• Akcje Krosna Autor: ~Bogusio [195.225.70.*]
    Mam dwa pytania. Może ktoś mógłby odpowiedzieć. Z góry zaznaczam, że nie mam akcji Krosna.
    Interesuje mnie, czy dawni posiadacze akcji Krosna mają te akcje w dalszym ciągu na rachunku? Czy trzeba było coś zrobić, aby nie stracić tych akcji, po wycofaniu z giełdy?
    Jeśli chodzi o moje poglądy, to jestem prawie pewien, że w przyszłości Krosno będzie na giełdzie, a akcje będą warte. Trudno przewidzieć, jak bardzo warte.
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~luzak [217.98.39.*]
    Witam,
    u mnie nadal wiszą na rachunku po 0,07 PLN,
    nie mam tego dużo ale fajnie by było gdyby z 0,07 zrobiło się nagle 1,00.
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~Bogusio [195.225.70.*]
    Cze. Dziękuję za odpowiedź. Jestem przekonany, że nagle to się nie stanie 1,00. To raczej będzie powolny proces, chociaż wszystko jest możliwe. Jeśli chodzi o Krosno, to jestem optymistą i żałuję, że nie nabyłem w okolicach 10 gr.
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~qqqaaaqqq [83.23.240.*]
    na moim rachunku jest o.50 gr cena nominalna. a w biurach maklerskich sami nie wiedza co zrobic z akcjami .tez optymista.
    Ja byłem ciekaw, gdyż zgodnie z prawem, powinno nastąpić zniesienie dematerializacji akcji. A zatem nie powinno być akcji na rachunkach. Podobnie jest z akcjami Elektrimu. Akcje Elektrimu są na rachunkach, chociaż dematerializacja też powinna być zniesiona.
    Z tym trzeba być ostrożnym. Oto jak było na spółce Animex. W kilka dni po usunięciu Animexu z giełdy, akcjonariusze mieli obowiązek przedstawienia zaświadczenia o posiadaniu akcji. Ci, którzy nie przedstawili zaświadczenia, mieli sprzedane akcje po 15 gr.
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~Dobosz [46.112.234.*]
    To ciekawe co piszesz niby komu mieli przedstawić te dziwne zaświadczenia i niby kto bez zgody właściciela (upoważnienia) może sprzedać jego akcje. Przedstaw konkrety i dowody!
    Należało przedstawić zaświadczenia w siedzibie Amimexu. Spółka była przekształcana w z.o.o., czyli posiadacze akcji stawali się posiadaczami udziałów. Same akcje przestawały mieć jakąkolwiek moc prawną. To chyba stanowiło podstawę prawną do sprzedaży.
  • na giełdzie nie ma co liczyć na szczęście Autor: ~kamil843 [87.99.32.*]
    http://www.zlotemysli.pl/drogadoszczescia,1/prod/6306/gpw-i-gielda-papierow-wartosciowych-w-praktyce-marcin-krzywda.html
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~władza!!! [83.29.230.*]
    U mnie też są po 0.50 gr. Ciekaw jestem co z tego wyniknie,bo troszkę kasy wrąbałem w Krosno!
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~akcjonariusz_001 [77.236.2.*]
    U mnie na rachunku w mbanku są po 7gr na na PEKAO po 50gr. Też jestem ciekaw co z tego wyjdzie bo mam tego ponad 50 000. Ja kupiłem najtaniej jak było możliwe w ostatni dzień. Pozdr.... dla akcjonariuszy
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~grzes [151.198.115.*]

a ile kawalkow z ""TORTU"" kROSNO ZOSTALO JUZ WYKROJONE I SPRZEDANE PRZEZ SYNDYKA????
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~Bambo [184.105.146.*]
    Na stronie było ogłoszenie, że szuka firmy do wyceny majątku i już go nie ma więc pewnie znalazł i teraz wycenia. Jak wyceni to będzie ogłoszenie o licytacji. Ja mam na koncie w WBK po 0,50 i cały czas są.
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~mustangx1 [79.186.183.*]
    Witam posiadaczy akcji Krosna...mam na rachunku Pekao SA. po 50gr....Pozdrawiam wszystkich wytrwałych...może doczekamy się czegoś naszej wytrwałości...???
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~marco9691 [83.5.158.*]
    do tych co maja Korsno po .50 zl na rachunkach zmiencie domy maklerskie bo Was kreca, ostatnikurs Krosna to .07zl i po tyle powinny byc na rachunkach, zle to swiadczy o tych bankach, tragiczne co do powrotu na gielde, to licze na to ze komus bedzie na tym zalezalo aby miec mozliwosc wejscia na gpw bez dodatkowych zabiegow, ulozyc sie z wierzycielami i robic interesy nie tak jak poprzedni pseudo wlasciciel ktory wciaz chodzi i cieszysie wolnoscia, bezkarnosc doprowadzaniai dzialania na szkode spolki jest u nas w modzie i co gorsza uchodzi bezkarniew cwaniaczkom,
    nadzieja umiera ostatnia, zeby tak syndyk jeszcze wykazywal chec naprawy sytuacji na Krosnie i bral pod uwage jednoczesnie mozliwosc powrotu na parkiet
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~marco9691 [83.5.158.*]
    i jeszcze jedno syndykowi polecam film "Joe Black", niekoniecznie trzeba niszczyc mozna tez i tworzyc, wladze Pan masz, Zatem jeszcze dobra wola
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~skank [87.239.216.*]
    w pko bp na koncie sa po 0.00
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~ww [95.48.170.*]
    Czy ktoś z inwestorów którzy są posiadaczami akcji Krosna próbował odzysakć zainwestowane środki od syndyka lub innych instytucji zawiadujących w tym czasie majatkiem firmy KROSNO. Proszę odpisać może wspólnie stworzymy jakiś ruch który może zająć się tą sprawą w końcu zainwestowaliśmy tam jakieś pieniądze.Pozdrawiam i czekam na komentarze !
    Mam ponad 50k akcji krosna, chyba jak każdy chciałbym odzyskać pieniądze. Nie wiem za bardzo jak bo nie jestem za doświadczonym inwestorem ale z tego co się orientuje to pieniądze możemy tylko odzyskać jak spółka zostanie sprzedana i coś dla nas zostanie (w co wątpię chyba żeby ta likwidacja bardzo długo trwała nie tylko do 2012 tylko dłużej to może by co firma zarobiła) Innym rozwiązaniem jest układ z wierzycielami ale to musiał by się ktoś starać kto ma kilka procent akcji, choć podobno też nie ma szans, syndryk uparł się na likwidacje bo ponoć nie ma podstaw do układu(firma przynosi za małe zyski a dług ogromny)

Podkreślam nie znam się na tym za bardzo (z tego co wiem to sprawa tak wygląda) a co wy o tym sądzicie???
  • Re: Akcje Krosna Autor: jaro1973 [89.79.43.*]
    też mam akcje. symbolicznie, ale mam. na rachunku widnieją
    A w Krośnie Krosno działa...
    w sumie to nie ma co tego proponować - czekamy, bo i wyjść zbyt wiele nie ma.

Czy coś wiadomo??
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~skank [87.239.216.*]
    przylanczam sie do pytania
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~firma dziala:) [213.17.151.*]
    witam wszystkich
    moze lepiej jak sprzedadzą caly majątek huty ,kiedys kupilem spolke na 2 fixie ktora zeszla z GPW bo miala dlugi jak KHS, kupil ją fundusz dodrukowal akcje w zamian za dlugi z 2mln akcji zrobili 60 mln stal sie glownym udzialowcem spolki przeprowadzil przymusowy wykup tym co nie mieli 5%akcji dali 100%wiecej jak wartosc ksiegowa przelali na konto i po zawodachdzisiaj spolka zarabia(duze zyski generuje) ma sie b. dobrze ale na Gpw nie wrocila zastanawiam sie czy nie lepiej dla nas akcjonariuszy wtedy bylo gdyby sprzedali caly majatek i podzielili a bylo czym
    pozdrawiam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [85.28.133.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Akcje Krosna Autor: ~qqqaaaqqq [83.23.237.*]
    sesja terapeutyczna w Tworkach nie przyniosla rezultatu hutas szaleje .i bredzi . Proponuje wspomozenie farmakologiczne zamiast obrazania uczestnikow forum.. A tak na marginesie to co ty tu robisz. jak ta huta to dla ciebie nic.?
[x]
KROSNOOLD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.