• Obroty...a... Autor: ~auc [62.87.214.*]
    od 31-12-2010 do dnia obecnego ktoś kupił i ktoś sprzedał po 0,07 ::::9671527

tj. prawie 10 mln akcji...
    albo sprzedaje jeden z ruchawów albo INVESTcon GROUP SA

jeden z powodów:

http://newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=ART&id=10783&id_tr=1

a wiec już niedługo może się pojawić ktoś ciekawy w spółce.........

są jeszcze inne powody..... ale mam nadzieje że ten pozytywny nie długo się potwierdzi....

inne pow Ody;
    - fikcyjny obrót pomiędzy sobą koszty to tylko prowizja by przykuć uwagę mniejszych graczy by myśleć że o ktoś kupuje to też kupię i w ten sposób opychają akcje
    - sprzedaż investu ponieważ Grant Thornton Frąckowiak teraz pozyskuje inwestorów
    -sprzedaż akcji prze ruchwe ze względu źe nikt nie chce wejść w spółkę nie da rady zrobić emisji by pozyskać pieniądze ani nikt nie chcą dać kredytu obrotowego (wcześniej podpisali umowę na około 1,8 mln w dwóch miejscowościach (światłowody...monitoring)......jak i również potrzebują na nowe otwarcie sklepów....
    i ten powód może się łączyć z tym że ktoś dziki temu nie długo się ujawni się w spółce...

takie drobne przemyślenia..... jedno jest pewne spółka to nie bankrut a wyniki zawsze za 4 kwartał były rewelacyjne .......do tego dodać trzeba że ona genruje zysk i nie jest firmą krzak.....
  • Re: Obroty...a... Autor: ~auc [62.87.214.*]
    jedno jest pewne jakby się ujawnił nowy akcjonariusz...(sądząc po obrotach i już długim kupowaniu ) to raczej tak będzie...........no to euforia wyciągnie kurs nawet pod 0,20 zł .......
    oczywiście może być też czarny scenariusz..........(mało prawdopodobny)
  • Re: Obroty...a... Autor: ~fearte [87.207.19.*]
    tutaj bedzie jak na victorii
  • Re: Obroty...a... Autor: ~buma [83.2.103.*]
    Podsumowujac na tej spolce nic sie nie dzieje
    Caly czas ktos tylko przewał 7 groszy jak poparzony na lewo i prawo

Ewidentnie ktos sprzedaje i drugi kupuje
    Tylko ilu jest kupujacych i ilu sprzedających

Ja obstawiam ze sa to 2 osoby powiazane ze sobą na 100000%%%
    Sledze tranzakcje jak glupi
    i wszystko na to wskazuje ze to PRZEWAŁ
  • Re: Obroty...a... Autor: ~fearte [87.207.19.*]
    napewno sa powiazani faktem posiadania akcji i handlu nimi
    a tak swoja droga aby ruszylo na wyzsze poziomy jeden musi sie wyspyac a drugi zebrac jak osiagnie odpowiedni poziom to pozwoli ruszyc
  • Re: Obroty...a... Autor: ~kola [95.49.216.*]
    6 , 8 czy 12?? trochę długo już kisi się na 7-8gr przy dość skromnych obrotach....
  • Re: Obroty...a... Autor: ~majk [178.42.247.*]
    zobaczcie ze ten przemial odbywa sie na historycznych minimach a gosc ktory wywala jak widac ponizej 7gr nie zamierza sypac. wydaje sie ze kupno na tych poziomach to okazja. potwierdza to fakt, ze przemielilo sie juz tutaj kilkanascie milionow akcji - nie sadze by drobni rzucili sie na papier i wszystko zbierali, wystarczy spojrzec na obroty jakie wczesniej tu bywaly. jest ktos kto wychodzi z akcji a na jego miejsce wchodzi ktos inny, tylko zastanawiam sie dlaczego nie doszlo do transakcji pakietowej, oszczedzili by sobie ( i nam) czasu.
  • Re: Obroty...a... Autor: ~bolo [95.51.7.*]
    pakietowe były 3 transze, razem 7mln szt a nie było infa o ujawnieniu się nowego akcjonariusza powyżej 5%, więc skupuje ktoś na 2-3 podstawione osoby lub podmioty, może być ciekawie.
  • Re: Obroty...a... Autor: ~Artefe [89.74.36.*]
    Ciekawe ile tak jeszcze będą zbierać
  • Re: Obroty...a... Autor: ~nikt [217.41.228.*]
    Ostatnio podebrałem 400 k ale nie wiem czy dobrze zrobiłem , mam wrażenie że oni jednak wyrzucają
  • Re: Obroty...a... Autor: oldno7drinker [62.111.242.*]
    "oni (...) wyrzucają"
    a my zbieramy...
  • Re: Obroty...a... Autor: ~mikpi [95.41.6.*]
    Zapowiada się długie kiszenie. Ale chyba warto :)
  • Re: Obroty...a... Autor: ~majk [95.49.202.*]
    nie sadze ze takie dlugie, wszystko wskazuje na to ze zbieramy na minimach. panowie na nizszych poziomach nikomu nie oplaca sie wywalac bo oznaczaloby to strate.
  • Re: Obroty...a... Autor: ~mikpi [95.41.6.*]
    To zależy ile jeszcze zostało do wywalenia po 7.
  • Re: Obroty...a... Autor: ~majk [178.42.241.*]
    poszlo juz wiecej niz sie spodziewalismy. podobna sytuacja byla na Inbooku zwalili kurs na 7gr. a teraz robia pompe. takie sinusoidy sa normalne, bedzie dobrze - czekam na 15gr.
  • Re: Obroty...a... Autor: ~artefe [89.74.36.*]
    Dużo też kupiło po 0,07 i wystawiło grosz wyżej już zasypali ponad 2,7mln akcji
  • Re: Obroty...a... Autor: ~oko [90.156.80.*]
    Z czego jakieś 1,5mln jest tylko po to żeby przytrzymać kurs. Jak będzie miało rosnąć to zniknie w ciągu kilku sekund.

To będzie ostatni sygnał do zakupów.

ja tam sobie powolutku skupuję.

W sumie można by zadziwić wielkich - położenie 2mln akcji po 0,07 na pewno da im do myślenia, a może przyspieszy wymianę. 2 mln akcji po 0,07 to raptem 140tys zł.
    Czyli nawet my możemy się umówić :) 50 osób kładzie w umówiony dzień po 3000 zł i jedziemy :)
  • Re: Obroty...a... Autor: ~majk [95.49.193.*]
    chyba chodzilo ci o 8gr., na gieldzie ciezko o taka wspolprace. moim zdaniem gdyby ktos dziabnal wiekszy pakiet po 8, np. ze 100tys. to bylby sygnal dla innych do kupna (dla wielu do wycofania swoich zlecen z S). zreszta tak bedzie wczesniej czy pozniej. szkoda ze poki co nie ma odwaznego.
  • Re: Obroty...a... Autor: ~mikpi [89.228.194.*]
    To nie o odwagę chodzi:) Po co ktoś ma kupować po 8 jak po siedem chętnie oddają?!
    Skończy się sypanie to i po 8 sięgną.
  • Re: Obroty...a... Autor: ~majk [95.49.193.*]
    tak, ale gdyby sypacz zobaczyl popyt moglby zawiesic swoje "dzialania" i poczekac na winde na kilkanascie groszy. na jego miejscu chcialbym sprzedac jak najwyzej a nie po prostu wyjsc z akcji.
  • Re: Obroty...a... Autor: ~bolek [95.51.7.*]
    tak, tyle że jak kasa mu potrzebna to wychodzi nie patrzy
  • Re: Obroty...a... Autor: ~auc [78.8.65.*]
    tak jak pisałem rurarz sprzedał znowu pakiecik po 0,10 i invest zmniejszył udział........

http://newconnect.pl/index.php?page=raporty_spolek_ESPI&ph_main_content_start=show&ph_main_content_id=31516

http://newconnect.pl/index.php?page=raporty_spolek_ESPI&ph_main_content_start=show&ph_main_content_id=31517

a wyniki 14 lutego więc ...... czekamy o zwiększeniu udziału w spółce przez inwestora (fundusz itp.)......chyba że się nie doczekamy .......ale wyniki będą dobre.....wiec ja myśle że będzie dobrze.......
    cały czas wspaniały obrót i jakoś za 0,06 nie oddają więc z ceną się dogadali.......cierpliwości,.......
    Grant Thornton Frąckowiak raczej coś załatwił........
  • Re: Obroty...a... Autor: ~auc [78.8.166.*]
    coś na potwierdzenie pozytywnego scenariusza:

http://notowania.pb.pl/pytania/PLARTFE00011
    "Czy spółka jeszcze prowadzi produkcje, nie pojawiają się żadne komunikaty. Jaki jest stan finansowy w spółce ?

Spółka ARTEFE opublikowała raport za 3 kwartały 2010r z którego wynika jednoznacznie, że kondycja finansowa Spółki jest niezagrożona, natomiast w październiku 2010 roku pojawiły się komunikaty o zawarciu 2 znaczących kontraktów, każdy na prawie 1 mln zł. Spółka w swej strategii nie informuje o zawieranych umowach i kontraktach poniżej 100 tys zł. Produkcja nadal prowadzona jest w Mielcu na terenie podstrefy ekonomicznej MARR."
  • Re: Obroty...a... Autor: ~majk [178.235.241.*]
    jestem z Mielca i potwierdzam ze wszystko zmierza w dobrym kierunku. mam ich na oku.
  • Re: Obroty...a... Autor: ~auc [87.105.237.*]
    no i co zraz dostaną zawału inni ............jak wzrośnie o 100%.......

http://gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=245022&_DocID=456830&_Site=ESPI&_CheckSum=1408692760
    tak jak pisałem że ktoś wchodzi............
    mało tego oni dali najprawdopodobniej ......0,10 zł za cześć akcji...
[x]
ARTEFE -50,00% 21,04 2016-11-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.