dopóki są tacy idioci jak ten co wywala teraz po 16 to kurs niestety nie będzie rósł a swoja droga trzeba mieć nasr.......w głowie żeby wywalać po tej cenie
Ciekawe dlaczego zrezygnwali z przekazania raportu za IV kwartał i będzie tylko roczny 20 III. I do tego czasu pewnie znowu szorowanie po dnie i/lub dołowania do 14PLN
Może ten IV jest dobry i zabardzo podbił by kurs ale przy takich obrotach jak teraz widać , że na spółce mało komu zależy. Gieła to niespodzianki.
Czy wy w ogóle wiecie co ta spółka wytwarza czy ma stałych odbiorców i i jak jest trend w branży ? Z tego co widzę to nikt nie jest świadom tych ważnych spraw a sama spółka mało się chwali osiągnięciami... jednym słowem współczuje.. a co do ceny to bał bym się w to wchodzić do 14 zł droga otwarta jak nie niżej.. zresztą i tak nie wiadomo czy tam się zatrzyma..
Dnia 2011-01-22 o godz. 14:42 ~graham napisał(a):
> Czy wy w ogóle wiecie co ta spółka wytwarza czy ma
> stałych odbiorców i i jak jest trend w branży ? Z tego co
> widzę to nikt nie jest świadom tych ważnych spraw a sama
> spółka mało się chwali osiągnięciami... jednym słowem
> współczuje.. a co do ceny to bał bym się w to wchodzić do
> 14 zł droga otwarta jak nie niżej.. zresztą i tak nie
> wiadomo czy tam się zatrzyma..
gościu może Ty nie masz pojęcia co Ropki robią a co do ceny chcialbyś żeby cena jeszcze spadła ale szans na to nie ma hehehe
Co za ludzie!!!!!!! 1/3 wartosci księgowej to im jest jeszcze za drogo:)))))) graham weź sobie zakup KGHM tam jest teraz tanio:))).... i kup sobie trochę książek o giełdzie, może coś się poduczysz, wyciągniesz wnioski i nie będziesz pisał już takich głupot .Swoją drogą to zapamiętaj sobie obecne ceny np. KGHM-u I Ropczyc, porównasz je za 2 lata i wtedy się dopiero dowiesz co było tanie a co drogie na dzień dzisiejszy.
Zobaczymy jutro czy wyleca z respect index czy nie.. swoja droga jak im to nie pomoglo to sam juz nie wiem :)) a graham ma racje odnosnie informacji ze spolki oczywiscie..
Kolejny baton po 16 :))
Pozdrawiam
Wczoraj poczytalem o respect index i zdzwilem sie strasznie ze RPC tam w ogole byly :)) jesli jutro by jakims cudem je tam zostawili wchodze spowrotem po tej cenie Panowie :) ryzyk fizyk heh jak nie to chyba poczekam jeszcze.. swoja droga ciekawe kiedy raport za IV kw2010... wiecie cos na ten temat.. ?
tu większość to tchórze mający ściśnięte jaja ze strachu za mało takich ludzi jak my ja jestem ustawiony co 50 gr w dół pozdrawiam inteligentny akcjonariat
Olo :) jak tam żeby nie skończyli jak gastel :)) bo wskaźnik c/wk też niski faktycznie ten wskaźnik jest bardzo mylący :) kiedy wyniki rpc podają wiesz może ?
Ale petrol dziś pokazał klase :) ciekawie kiedy rpc tak wywinduja :P:))
Dnia 2011-02-01 o godz. 19:35 ~Mati napisał(a):
> Olo :) jak tam żeby nie skończyli jak gastel :)) bo
> wskaźnik c/wk też niski faktycznie ten wskaźnik jest bardzo
> mylący :) kiedy wyniki rpc podają wiesz może ?
Swego czasu i na Amice i na Immoest też były wskaźniki C/WK poniżej 0,20 I jak się okazało mylące nie był tam wskaźnik C/WK. Mieliśmy tam doczynienia po prostu z głupotą inwestorów. Obie spółki od dołków urosły po 1500%.
następny "odważny wystawia się' jak Wy chcecie zarobić skoro cały czas sprzedajecie ze stratą jak kurs ma wzrosnąć skoro potencjalni kupujący widzą że można taniej kupić zero logiki u Was
Wlasnie , ktos bardzo po chamsku sprzedal 4 akcje . Takie sk...syny sa albo wyjatkowo zlosliwe, albo ktos bardzo cwany kreci w dol , to juz nie pierwszy raz ktos sprowadza ropczyce do parteru , moze ktos z gieldy by sie przyjrzal . Ale z drugiej strony to tylko znak ze wielu widzi potencjal tylko gnoje jak ten ostatni chca wydoic wszystko za darmo ,bo 16 -20 to nadal darmocha, mam nadzieje ze ludzie co maja ropki beda cwansi , bo ida duze duze zniwa juz wkrotce
Witam,
spółka jak pokaże w miarę przyzwoite wyniki da nam powody do satysfakcji.
Co do pośpiechu i skakania po spółkach to mamy przykład OIL. Wielu sprzedawało wczoraj w pośpiechu akcje innych spółek, żeby załapać się na OIL po 13 zł i co? I w kilka godzin nie mają 1/3 kapitału...
jak widzę takie zagranie jak to o 17 30 to tylko utwierdza mnie w przekonaniu że na tej spółce jest jednak dużo debili z jednej strony robią takie zagrania a z drugiej płaczą że nie zarabiają jednym słowem kochający inaczej !
jak ropki wykaza zysk to juz bedzie pozamiatane i ponizej 20zeta nie kupisz.... a te 4ry akcje to bardzo dobry ruch , leszczyna nie rzuci sie jutro na walor bo nie zauwazy wzrostu z dnia.... byle tak dalej.... ja nadal czekam na 14 ale chyba juz nic z tego:(
Może załóżmy fundusz skupmy 10% akcji i zwołamy walne :)) to by było dopiero prześwietlić całą spółkę kontrachentów marże itp. Jedyna droga żeby się dowiedzieć co jest tam grane i przejąć biznes za "grosze" tylko widzę, że skupić 400 000 tyś sztuk jakieś 6 miesięcy by trzebabyło i 8 mln złotych :)) noi podbić cenę pewnie na 30-40zł ;/ niestety chyba jesteśmy skazani na zbieranie :)... Zobaczcie sobie do 20zł jest jakieś 20-30 tysięcy w arkuszu wystawione na oko :)
Wiki ja też czekam na 14zł może się doczekamy tak na marginesie :))
jeszcze 20 jeszcze 10 jeszcze 3 hehehe ktoś się chyba bawi tymi kilkoma akcjami ale dzisiaj ktoś pokazał się po 15 60 ze zleceniem na ponad 5 tys akcji takich inwestorów nam potrzeba