DGA zakończyło wdrażanie systemu obiegu dokumentów
wnp.pl - 18-01-2011 12:54
Spółka Figures należąca do grupy kapitałowej DGA S.A zakończyła z sukcesem wdrożenie naszego oprogramowania. Spółka ta obsługuje ponad 200 klientów w zakresie outsorcingu usług księgowych i kadrowo- płacowych - czytamy w komunikacie DGA.
Wdrożenie przeprowadziła firma eXant, producent oprogramowania iBuilder.
Wdrożenie trzech modułów funkcjonalnych: e-Documents, e-Management oraz e-HR, pozwoliło na uporządkowanie i automatyzacje przepływu informacji oraz dokumentów pomiędzy klientami, pracownikami kancelarii, a systemem finansowo - księgowym Epicor iScala. Kancelaria wprowadziła znaczne oszczędności czasu i pieniędzy swoich klientów, dając im nowoczesne rozwiązanie pozwalające na monitoring dokumentów, bieżące raportowanie i stały dostęp do danych finansowych z każdego miejsca na świecie.
tak sobie obserwuje obroty na innych spółkach i jedyna kwestia jaka trzyma mnie na tym papierze to fakt, że przy dobrej informacji i podobnym obrocie, poziom wzrostu jest nieograniczony... chociaz Pan prezes skutecznie bada naszą cierpliwość...
Nudziłem sie więc napisałem do p .prezesa
chyba sie nie obrazi jak przytocze jego
odpowiedż
Witam
Połowa roku minęła od czasu jak pisałem ten post
a tu dalej kicha indeksy śrubują nowe roczne szczyty
a Oneray dalej w letargu podobnie jak spółki w których ma udziały
najwyrażniej robienie drobnych inwestorów w konia jest ulubioną
zabawą na ul. Braniborskiej 44-52 a pisanie o tym że Surflandom zależy na jak
najwyższym kursie akcji to jak cios poniżej pasa
Naprawde miałem nadzieje że mam do czynienia z poważną instytucją
która poważnie traktuje zarówno dużych jak i tych mniejszych
niestety zawiodłem sie czego niestety chyba nie tylko ja doświadczyłem
Tu nawet animator zapomniał jakie ma zadanie był dobry jak surflandy
chciały
upchnąć akcje powyżej 0,33 i żeby zbić cene przed nową emisją
Mimo wszystko jestem zmuszony czekać na lepsze czasy i w końcu na
jakieś konkretne działania ze strony zarządu
pozdrawiam
Panie Andrzeju,
Bezpodstawne oskarżenia i insynuacje pod adresem zarządu spółki i
większościowych akcjonariuszy z pewnością nie są panaceum na
zwiększenie wyceny spółki na rynkach kapitałowych. Nie chcę kolejny
raz powielać swoich argumentów, dodam jedynie, że najczęściej w tego
rodzaju inwestycjach (jakim są innowacyjne spółki z obszaru IT,
internetu i rozwiązań mobilnych) cierpliwość i konsekwencja zazwyczaj
bywa nagradzana.
ANT Factory Portal w zakładzie produkcyjnym ESAB
6 stycznia 2011
Spółka ANT poinformowała o realizacji projektu wdrożenia ANT Factory Portal w zakładzie ESAB Polska Sp. z o.o. Zgodnie z założeniami wdrażane rozwiązanie pozwala na automatyczne monitorowanie produkcji proszku spawalniczego (kontrola receptur , badanie parametrów fizyko-chemicznych, nadzór nad zleceniami i wydajnością gniazd produkcyjnych) na poszczególnych liniach w zakładzie produkcyjnym, co przyniesie korzyści zarówno producentowi, jak i jego odbiorcom. Sto lat postępu i produkcji uczyniło firmę ESAB światowym liderem w dziedzinie spawania. Dzisiaj firma ESAB produkuje materiały i urządzenia spawalnicze obejmujące praktycznie wszystkie procesy spawania i cięcia, a także ich zastosowania.
hehe infa jak infa nic specjalnego, średnia zysku z inwestycji w stosunku do okresu kiszenia się zmniejsza z miesiąca na miesiąc, więc kurs jeśli ruszy to powinien się zatrzymać na konkretnym poziomie bo inaczej będzie śmiech .W tym czasie co ori się kisi inne warte uwagi spółki dają zarobić w o wiele krótszym czasie dlatego ori stawiam zawsze na ostatnim miejscu w moim koszyku. Kisi się i w końcu coś ukisi się jeśli prezesk nie będzie zamydlał oczu inwestorom , tylko zacznie działać :)
i jest i kolejna umowa...
Zarząd OneRay Investment S.A. ("ORI S.A.") informuje o otrzymanej od spółki portfelowej ANT Sp. z o.o. informacji o realizacji istotnego zamówienia na wdrożenie systemu rejestracji czasu pracy linii produkcyjnej (zrobotyzowane gniazda spawalnicze "Longherone") i innych istotnych zdarzeń związanych z jej eksploatacją w zakładach motoryzacyjnych DELFO Polska S.A. w Tychach. Wdrażany system bazuje na autorskim rozwiązaniu ANT Factory Portal.
Ze względu na klauzulę poufności spółka nie ujawnia wartości projektu.
Powstała w 1998 roku DELFO Polska S.A. specjalizuje się w produkcji wytłoczek, elementów spawanych i zgrzewanych, a także malowaniu proszkowym i kataforetycznym dla potrzeb przemysłu motoryzacyjnego. Jej głównym klientem na rynku polskim jest Fiat Auto Poland, a sprzedaż na rynki zagraniczne skierowana jest m.in. do takich klientów jak GM Opel, Saab, PSA, VW, Volvo Cars.
ANT Sp. z o.o. to dostawca innowacyjnych, zaawansowanych rozwiązań z dziedziny automatyki i systemów komputerowych. Oferowane przez firmę rozwiązania służą do monitoringu, rejestracji, raportowania i wizualizacji danych pozyskiwanych z aparatury kontrolno-pomiarowej, urządzeń, maszyn produkcyjnych, systemów i aplikacji.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu w brzmieniu określonym w Załączniku nr 1 do Uchwały Nr 733/2009 z dnia 18 grudnia 2009 roku.
eXant Software otworzył oddział w Gdyni
4 stycznia 2011
W związku z dynamicznym rozwojem eXant Software Polska sp. z o.o. firma otworzyła z dniem 3 stycznia 2011 oddział w Gdyni. Jest to trzecia placówka w Polsce po Warszawie i Wrocławiu. Aktualnie firma eXant aktywnie wdraża nową politykę sprzedażową budując silny kanał partnerski w naszym kraju.
Zarząd OneRay Investment S.A. ("ORI S.A.") informuje o otrzymanej od spółki portfelowej ANT Sp. z o.o. informacji o pozyskaniu istotnego zamówienia na wdrożenie autorskiego systemu monitoringu zużycia energii elektrycznej i sprężonego powietrza przez wybrane maszyny na linii produkcyjnej w bielskich zakładach Fiat Powertrain Technologies Poland.
Ze względu na klauzulę poufności spółka nie ujawnia wartości projektu.
Fiat Powertrain Technologies (FPT) jest spółką Grupy Fiat, która specjalizuje się w działalności badawczej, rozwojowej oraz w produkcji i sprzedaży silników. FPT jest jedną z najważniejszych spółek produkujących światowej klasy silnikowe zespoły napędowe, której wielkość produkcji rocznej osiągnęła w 2009r. poziom 2.6 mln silników i 2.4 mln skrzyń biegów i osi.
ANT Sp. z o.o. to dostawca innowacyjnych, zaawansowanych rozwiązań z dziedziny automatyki i systemów komputerowych.