• dobre perspektywy wzrostu Autor: ~Inwestor [87.205.138.*]
    Chyba trzeba się przyzwyczaić do dużych zmian kursu tej spółki, bo spółka jest po prostu mała. Wiadomo, że w 2010 zakończyła się restrukturyzacja oraz że szybko drożeją surowce chemiczne, a to się szybko nie zmieni ze względu na popyt Chin, Indii itp. Czynniki te sugerują, że trend pozostanie wzrostowy, ale powinny być okazje i do tańszych zakupów i do sprzedaży na górce. Ja w tej chwili nie widzę czynników fundamentalnych, które przemawiałyby za spadkiem kursu w średnim okresie.
    Tych co twierdzą, że kurs będzie spadał proszę, by przedstawiali rzeczowo swoje argumenty. Jeżeli ktoś pojawia się na tym forum to znaczy, że jest tą spółką zainteresowany.
    Jeżeli pisze, że Permedia to "trup" itp w tym stylu, to wyraża swoję pragnienie, by kurs akcji chwilowo spadł, by można je było taniej kupić. W sumie wygląda to (mówiąc delikatnie) bardzo naiwnie.
  • Re: dobre perspektywy wzrostu Autor: ~inwestoragresywny [87.192.101.*]
    Ja mysle ze spadnie.zobacz obroty i idzie w dol.
    obserwuje ta spolke 2 lata intensywnie i widze co sie dzieje.
    poki nie zaczna produkowac na bazie niklu jak to robili wczesniej to nie ma szans na wzrosty,a na to sie nie zanosi.
    ja czekam na 15-14 i wtedy moze cos kupie.i widze ze wiecej osob tak to widzi.
    ten wzrost jest jak ostatnio chwilowy.
    wzrost duze obroty i spadek tae duze obroty a pozniej marazm i po 20 tysi obrotow na papierze.
    pozdrawiam
  • Do inwestora agresywnego - Re: dobre perspektywy wzrostu Autor: ~Inwestor [87.205.134.*]
    Dzięki za konkretną odpowiedź. Na odpady niklu z KGHM nie ma co liczyć. Przerabia je teraz spółka zależna od KGHM. Jeżeli na koniec roku Permedia nie odpisze lini do produkcji siarczanu niklu w straty to znaczy, że mogą mieć jeszcze jakieś plany w tym zakresie - może jakiś import z Chin? Zobaczymy.
    Ja liczę na dalsze wzrosty cen w sektorze chemicznym. I kwartał 2011 będzie pierwszym kwartałem po restrukturyzacji i będzie można oszacować wyniki na cały rok 2011.
    Zwróć uwagę, że Permedia ogłosiła, że nie będzie publikować wyników za 2 kw 2011.
    W ogóle nie informują o perspektywach. Spekulacji i wahań kursu będzie bardzo dużo.
    Co do kursu: spadki kursu cały czas zatrzymują się się na dolnej linii trendu wzrostowego.
    Jak sie spojrzy na wykres świecowy tygodniowy (bez tych 2-3 dniowych szaleństw) to wszystko zaczyna wyglądać sensownie.
    Ja dzisiaj wyszedłem ze stratą z GTC, bo wyszedł (w 50%) główny akcjonariusz.
    W przypadku Bohemii dołaczył nowy inwestor tzn insiderzy widzą perspektywy. Pozdrowienia
  • Re: Do inwestora agresywnego - Re: dobre perspektywy wzrostu Autor: ~bartekk [87.192.101.*]
    Tak ale to inwestor weszedl w bochemie a nie w permedie wiec ta spolke dostal gratis.
    nie wiadomo co z nia zrobi jesli jej nie potrzebuje
    kiepsko to widze;)
    pozdrawiam
    ps.j aniestety siedze po uszy w permedii.teraz szkoda sprzedawac.
  • Re: Do inwestora agresywnego - Re: dobre perspektywy wzrostu Autor: ~ten [46.113.208.*]
    Ale Bohemie gratis Permedii nie dostała więc nie sądzę żeby łatwo się pozbyli.Zresztą produkuje dla "mamusi" a więc jest potrzebna.Druga sprawa to barwniki do tworzyw których produkcję rozwija a ceny ich rosną więc jest zapotrzebowanie.Cała chemia ma się dobrze i nie sądzę aby Permedia miał być wyjątkiem.Zresztą widać po kursie że pojawia się popyt w okolicach 17,xx ,już nie ponizej 15.Dość slaby jak na razie ale nie ma też sypiących jak było po poprzednich wzrostach.
  • Re: Do inwestora agresywnego - Re: dobre perspektywy wzrostu Autor: ~swiezak27 [95.49.40.*]
    Dokładnie,..widac ze ten najnizszy poziom przesunął sie z 15 na 17 z groszami czyli wyglada to tak ze poszło w gore naturalnie o ponad 20%, teraz wiekszosc czeka na wyniki za 1 kw. według mnie mnie beda potrzebowac troszeczke wiecej czasu zeby sie rozpedzic i prawda wyjdzie po wynikach za 3kw. moze cudów jak na Niklu nie bedzie,ale przedział minimum to 30,00-40,00
  • Re: Do inwestora agresywnego - Re: dobre perspektywy wzrostu Autor: ~swiezak27 [95.49.40.*]
    a wracajac do sprawy gratisów to chyba kolege obdarowywali nimi w Media Markt do którego juz go nie wpuszczaja::)))))))))))))
  • Re: Do inwestora agresywnego - Re: dobre perspektywy wzrostu Autor: ~rdc [84.201.217.*]
    Wyniki za IV kw.będą słabe co widać na przestrzeni ostatnich lat .Wysokość przychodów rocznych taka jak pod koniec lat 90 ale wynik był znacznie lepszy.Pozdrawiam optymist ów.
  • Re: Do inwestora agresywnego - Re: dobre perspektywy wzrostu Autor: ~maxymuss [78.24.72.*]
    sprzedaj i kup coś innego!!!! nie zaśmiecaj tutaj nic nie wiesz i o niczym nie masz pojęcia
  • Re: Do inwestora agresywnego - Re: dobre perspektywy wzrostu Autor: ~aka [46.134.65.*]
    heh kolejny ktory sprzedal w dolku i teraz placz, standard ....
    czekam na finalne info na temat wejscia w segment tworzyw sztucznych, co da SKOKOWY wzrost przychodow,a leszcz jak to leszcz sprzedal w dolku i placze.....
  • Re: Do inwestora agresywnego - Re: dobre perspektywy wzrostu Autor: ~admin [83.238.74.*]
    ta, jasne
[x]
PERMEDIA -15,34% 8,00 2013-12-12 11:00:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.