Pani Jolu pewnie jak wielu spółkom na GPW RPC brakuje dobrego ładu korporacyjnego większej ilości informacji ze spółki... niestety nie wiadomo co się tam dzieje...
jest hossa na rynku stali-ostatnie złe wyniki spowodowane spólka zależną energomontaż Kraków,teraz będą kołem zamachowym,powtarza sie sytuacjia z chemią czekamy na wybicie z męczącej rocznej konsoli.Cel 50zł c/wk ok1.
Dnia 2011-01-21 o godz. 07:19 ~xtx napisał(a):
> jest hossa na rynku stali-ostatnie złe wyniki spowodowane
> spólka zależną energomontaż Kraków,teraz będą kołem
> zamachowym,powtarza sie sytuacjia z chemią czekamy na
> wybicie z męczącej rocznej konsoli.Cel 50zł c/wk ok1.
na chemi pierwszy był synthos, azoty drugie reszta w tym zagrożone upadłoscią Police następne,drazapol,stalprofil już mocno rosną Ropczyce polowe przychodów generują na handlu stalą i jeżel będzie hossa na tym rynku to Ropczyce z nawiązką odrobią dystans,moja teoria jest taka że na rynku jest mało kasy i dla tego rynek jest wąski i idą do góy spólki o lepszej opini wśród inwestorów na Ropczyce przyjdzie czas.
Dnia 2011-01-23 o godz. 11:18 ~robert. napisał(a):
> Dnia 2011-01-21 o godz. 07:19 ~xtx napisał(a):
>
> jest hossa na rynku stali-ostatnie złe wyniki spowodowane
> > spólka zależną energomontaż Kraków,teraz będą
> kołem
> zamachowym,powtarza sie sytuacjia z chemią
> czekamy na
> wybicie z męczącej rocznej konsoli.Cel
> 50zł c/wk ok1.
na chemi pierwszy był synthos, azoty drugie
> reszta w tym zagrożone upadłoscią Police
> następne,drazapol,stalprofil już mocno rosną Ropczyce
> polowe przychodów generują na handlu stalą i jeżel będzie
> hossa na tym rynku to Ropczyce z nawiązką odrobią
> dystans,moja teoria jest taka że na rynku jest mało kasy i
> dla tego rynek jest wąski i idą do góy spólki o lepszej
> opini wśród inwestorów na Ropczyce przyjdzie czas.
to wszystko prawda potrzebny jest czas
Dnia 2011-01-21 o godz. 20:00 ~Hektor napisał(a):
> Stalówa zaczyna byc grana zastal , drozapol...to i
> ropczyce powinny ruszyć , mam nadzieję ,ze już w
> poniedziałek:)
ja taką nadzieję mam już od roku , ale to jest polska giełda niestety bankruty rosną a dobre spółki są dołowane :(
Masz racje mati, wywalili tak jak myślałe:)))). Amikę po 3,5 zł czy KGHM-a po 20 zł też wywalali (idioci oczywiście) a dzisia kupuja 1000% wiżej i twierdzą że to niedrogo. Dzisiaj idioci wywalaja jedną z najtanszych spółek na giełdzie a za rok-dwa będa kupowac kilkaset% wyzej. I jeszcze z jednym masz racje mati, nie dla ciebie Ropczyce tak samo jek nie dla ciebie była Amica po 3,50 zł czy KGHM po 20 zł :))))
Mati o "gwoździach do trumny" to ja juz słyszałem niejednokrotnie (szczególnie po największych i najbardziej spektakularnych bankructwach na swiecie) i co się okazało - własnie wtedy trzeba było kupowac akcje na dłuzej, więc oszczędź sobie ten" gwoźdz do trumny" odnosnie ropczyc
i jeszcze jedno Mati - kup sobie najlepiej tylko i wyłącznie te 16 spółek z tego indexu i nic innego, bo tylko one będa szła nieprzerwalnie do góry, a cała reszta która się tam nie załapała będzie ciągle spadac:))))))