• Nie ciekawie Autor: ~fisz/ [188.33.13.*]
    ośrednie nabycie akcji Spółki
    Zarząd Fon Ecology S.A. z siedzibą w Płocku informuje, że w dniu 17.01.2011r. do spółki wpłynęło zawiadomienie akcjonariusza spółki Fartpol Holdings Limited z siedzibą w Larnace na Cyprze w trybie art. 69 ust. 1 pkt. 1 ) w zw. z art. 69a ust. 1 pkt. 3) ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych z dnia 29 lipca 2005 r. (Dz.U. Nr 184, poz. 1539 z poźn. zm.) o pośrednim nabyciu akcji Emitenta.
    W wyniku uzyskania przez Fartpol Holdings Limited statusu podmiotu dominującego w rozumieniu art. 4 pkt. 14 ustawy o ofercie wobec spółki Fon S.A. w Płocku będącej jednocześnie podmiotem dominującym wobec Emitenta, Fartpol Holdings Limited pośrednio nabył 14.704.828 akcji Emitenta co stanowi 50,70% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz pośrednio uprawnia do oddania 14.704.828 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.
    Akcjonariusz Fartpol Holdings Limited poinformował, że pośrednie nabycie akcji Emitenta nastąpiło w wyniku dokonania zamiany obligacji posiadanych przez Fartpol Holdings Limited na akcje spółki Fon S.A. w dniu 10.12.2010r. Na skutek czynności zamiany obligacji na akcje Fartpol Holdings Limited nabyła 71.300.000 akcji spółki Fon S.A. w Płocku która to ilość stanowi 65,99% udziału w kapitale zakładowym Fon S.A. w Płocku oraz uprawnia Zamawiającą do oddania 71.300.000 głosów na Walnym Zgromadzeniu Fon S.A. w Płocku.
    Fartpol Holdings Limited poinformował, że przed nabyciem akcji spółki Fon S.A. w Płocku nie posiadała ani pośrednio ani bezpośrednio żadnych akcji Emitenta.
    Ponadto Fartpol Holdings Limited poinformowało, że w ciągu najbliższych 12 miesięcy nie wyklucza bezpośredniego oraz pośredniego zmniejszenia lub zwiększenia swojego zaangażowania w Spółce.
    Ponadto Fartpol Holdings Limited poinformowało że inne podmioty od niej zależne wyjątkiem Fon S.A. w Płocku posiadającej 14.704.828 akcji Spółki, co stanowi 50,70% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz pośrednio uprawnia do oddania 14.704.828 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, nie posiadają akcji Emitenta oraz, że Zawiadamiająca nie zawierała żadnych porozumień ani umów których przedmiotem było by przekazanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu.
    Podstawa Prawna:
    Art. 70 ust. 1 Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych z dnia 29 lipca 2005 r. (Dz.U. Nr 184, poz. 1539 z poźn. zm.)
    A wy co o tym myslicie??????????????
  • Re: przemyślenie Autor: ~rupi [83.7.64.*]
    Jeżeli mają ponad połowe głosów,to może nie przegłosują nowej emisji21 01.2011-a wtedy ostro w górę.
  • Re: przemyślenie Autor: ~mar [79.188.237.*]
    Całkiem możliwe. Trochę tak z niczego ta emisja.Tylko zastanawia mnie jeszcze emisja na ATS. Co to kombinuje patrowicz. To szczwany lis. Może mieć coś grubego w zanadrzu
  • Re: przemyślenie Autor: ~rupi [79.185.97.*]
    Fon i Foneco maja tego samego Kto to? info..
    Zakończenie z sukcesem prywatnej emisji akcji serii J
    W związku z zakończeniem prywatnej emisji akcji serii J, z wyłączeniem prawa poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy, Zarząd FON S.A. w Płocku przekazuje dane dot. emisji akcji serii J:

1.Subskrypcja na akcje serii J przeprowadzono została w okresie od 10.01.2011 r. do 14.01.2011 r. (terminy umów objęcia akcji)
    2.Przydział akcji dokonany został w dniu 14.01.2011 r.
    3.Objętych zostało 3.968.193 akcji serii J
    4.Oferta nie była podzielona na transze i nie było redukcji
    5.Liczba papierów, na które złożono zapisy: 3.968.193
    6.W ramach subskrypcji przydzielono: 3.968.193 akcji
    7.Cena emisyjna akcji serii J: 0,56 zł.
    8.W ramach subskrypcji na akcje złożyło zapisy 1 osoba fizyczna.
    9.Akcje serii J przydzielono 1 osobie fizycznej.
    10.Spółka nie zawierała umowy subemisyjnej
    11.11) Wartość subskrypcji: 2.222.188,08 zł.
    12.12) Wartość dotychczas poniesionych kosztów emisji akcji serii J. – 4 998,69 zł.
    13.Średni koszt emisji na akcję: 0,001 zł.
    Zarząd FON S.A. informuje, ze w dniu 14.01.2011 r., w związku z objęciem przez osobę uprawnioną w ramach subskrypcji prywatnej 3.968.193 akcji serii J Spółki o wartości nominalnej 0, 10 złotych każda, o łącznej wartości nominalnej 396.819,30 zł. RN Spółki FON S.A. podjęła uchwałę nr 1/2011 o dokonaniu stosownych zmian w Statucie Emitenta.

Jeżeli nie dojdzie do kolejnej emisji na Fonie to ten FIZOL JEST MILIONEREM po walnym zgromadzeniu.MYŚLĘ,ŻE PODOBNIE MOŻE BYĆ NA FONECO!!
    Kto ma najwięcej akcji z OSTATNIEJ EMISJI ?
  • Re: przemyślenie Autor: ~rupi [79.185.97.*]
    Cos powycinało
    .FON I Foneco .Tego samego dnia Walne.Kto kupił całą emisję J Fona??
  • Re: przemyślenie Autor: ~zalamka [88.199.233.*]
    Dnia 2011-01-18 o godz. 16:08 ~rupi napisał(a):
    > Cos powycinało
    .FON I Foneco .Tego samego dnia Walne.Kto
    > kupił całą emisję J Fona??

czyżby tajemniczy inwestor z Cypru ??
  • Re: Nie ciekawie Autor: ~pkon [46.113.253.*]
    witam mam pytanie a kiedy bedzie notowane ostatnie zapisy na akcjie
  • Re: Nie ciekawie Autor: ~hanys62 [89.72.150.*]
    Na pytanie kto kupił akcje fonu co to za tajemniczy inwestor z Cypru? Wydaje mi się, nie jestem tego pewien, że jest to spólka zarejestrowana przez Petrowicza na Cyprze. Po co się rejestruje takie spólki każdy wie. Anonimowość i podatki. Może mnie ktoś poprawi, ale o ile dobrze pamiętam wywiad Petrowicza w TVN CNBS jakieś dwa lata temu to Petrowicz udzielił wtedy pożyczki fonowi na pokrycie zadłużenia firmy w wysokości około 7mln i jak to się znalazło na rachunku spółki z Cypru w formie obligacji nie wiem nie śledziłem tego, spółka w tym czasie nie była w kręgu moich zainteresowań, Może ktoś coś pamęta. Ale to by potwierdzało że spólka z cypru i Petrowicz są ściśle powiązani, takie mam przeczucie
[x]
FONECO -11,11% 0,09 2013-12-05 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.