• No to znany już jest winowajca Autor: ~kolo [77.254.115.*]
    Mówię oczywiście o tak słabym zachowaniu się kursu akcji w zeszłym roku. Bankowy OFE wywalił wszystko, Generali i Aegon tylko po 0,5%. Pan prezes Moritz ma więc jeszcze szanse od tych dwóch OFE. Oby ją wykorzystał. Chociaż kto wie czy decyzje nie zostały już podjęte.
  • Re: No to znany już jest winowajca Autor: ~kris b [83.9.125.*]
    czyli ofe prawie wygolone na tupie-zaplaca oczywiscie za to polscy emeryci.kapitalizacja tup sa-to 89 mln.sam tup -property jest ksiegowo-prawie 160 mln i zarzadza 23 nieruchomosciami w polsce.nie licze innych kwiatkow w calej grupie.to tylko pokazuje jak tanio grajdolek sobolewskigo wycenia spolke-ja jestem cierpliwy.stopy niewiernych b.gleboko poczyszczone.kolo miales racje jenak moritz za uzyskane srodki rzuci tez sily na bydgoszcz
  • Re: No to znany już jest winowajca Autor: ~kolo [77.254.115.*]
    Kris, chyba żle mnie zrozumiałeś albo ja niedokładnie napisałem. OFE wcale tak dużo nie sprzedały. Bankowy sprzedał coprawda wszystko czyli 1,27%, które posiadał ale to był OFE, który miał najmniej. Aegon miał 1,57%, a ma 1,56%, zszedł o 0,5% z tego co miał. Generali natomiast ma i miał najwięcej. Miał 3,61%, a ma 3,59% czyli tak jak Aegon zszeł o 0,5% z tego co miał. Dlatego napisałem, że te dwa OFE najprawdopodobniej dały Moritzowi ostatnią szanę, albo doszły do wniosku, że po takiej cenie to nawet strat podatkowych nie warto robić.
  • Re: No to znany już jest winowajca Autor: ~dym [212.244.210.*]
    Widzę ,że kolega kolo korzysta ze stooqa :) teraz ciekawy jestem czy poradzi się głowy?
  • Re: No to znany już jest winowajca Autor: ~kris b [83.21.200.*]
    my drobni zaleznie od usposobienia mozemy wytrzymac te ruchy na papierach.mowie nie tylko o tupie.nie zazdroszcze nikomu z zarzadzajacych w ofe i tfi.masakra na tych ostatnich przez ta besse doprowadzila do prawdziwych dramatow-wielu zarzadzajacych to zdmuchnele.a ludzie dalej nie wplacaja do fuduszy agresywnych.jest jednak delikatna roznica-zarzadzajacy graja nie za swoje a drobni ryzykuja autentycznie swoja kase.np.za fatalne wyniki w pionierze wylecial c.iwanski.a ostatnio babol z ing i gosciu z pzu am.nawet oni nie maja latwo
  • Re: No to znany już jest winowajca Autor: ~MK3 [88.156.138.*]
    No to może dzisiaj już 6,50
  • Re: No to znany już jest winowajca Autor: ~AL [195.85.199.*]
    w koncu jakis spokoj na papierze, teraz mozolna droga pod górke
  • Re: No to znany już jest winowajca Autor: ~MK3 [88.156.138.*]
    No i mamy 6,50
    Chcecie znać co będzie dzisiaj? To proszę czytać ............ będzie dobrze!
[x]
ALTA 3,24% 1,91 2025-09-26 16:04:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.