Mówię oczywiście o tak słabym zachowaniu się kursu akcji w zeszłym roku. Bankowy OFE wywalił wszystko, Generali i Aegon tylko po 0,5%. Pan prezes Moritz ma więc jeszcze szanse od tych dwóch OFE. Oby ją wykorzystał. Chociaż kto wie czy decyzje nie zostały już podjęte.
czyli ofe prawie wygolone na tupie-zaplaca oczywiscie za to polscy emeryci.kapitalizacja tup sa-to 89 mln.sam tup -property jest ksiegowo-prawie 160 mln i zarzadza 23 nieruchomosciami w polsce.nie licze innych kwiatkow w calej grupie.to tylko pokazuje jak tanio grajdolek sobolewskigo wycenia spolke-ja jestem cierpliwy.stopy niewiernych b.gleboko poczyszczone.kolo miales racje jenak moritz za uzyskane srodki rzuci tez sily na bydgoszcz
Kris, chyba żle mnie zrozumiałeś albo ja niedokładnie napisałem. OFE wcale tak dużo nie sprzedały. Bankowy sprzedał coprawda wszystko czyli 1,27%, które posiadał ale to był OFE, który miał najmniej. Aegon miał 1,57%, a ma 1,56%, zszedł o 0,5% z tego co miał. Generali natomiast ma i miał najwięcej. Miał 3,61%, a ma 3,59% czyli tak jak Aegon zszeł o 0,5% z tego co miał. Dlatego napisałem, że te dwa OFE najprawdopodobniej dały Moritzowi ostatnią szanę, albo doszły do wniosku, że po takiej cenie to nawet strat podatkowych nie warto robić.
my drobni zaleznie od usposobienia mozemy wytrzymac te ruchy na papierach.mowie nie tylko o tupie.nie zazdroszcze nikomu z zarzadzajacych w ofe i tfi.masakra na tych ostatnich przez ta besse doprowadzila do prawdziwych dramatow-wielu zarzadzajacych to zdmuchnele.a ludzie dalej nie wplacaja do fuduszy agresywnych.jest jednak delikatna roznica-zarzadzajacy graja nie za swoje a drobni ryzykuja autentycznie swoja kase.np.za fatalne wyniki w pionierze wylecial c.iwanski.a ostatnio babol z ing i gosciu z pzu am.nawet oni nie maja latwo