i kto się śmieje ostatni ? !!! Proszę o opinie co takiego się dzisiaj stało :) ?Zbliżamy się do 100 i wreszcie są obroty. Ktoś coś wie a my się dowiemy w odpowiednim czasie. Dywidenda jest za mała żeby kusić do zakupów ....
Drogo się zrobi jak zobaczymy 140, od miesięcy trąbie ,że siedzieliśmy zbyt długo a długa konsolidacja to długie wzrosty.oczywiście będą też korekty ale kierunek jest jeden.
Nie zdziwie się jak do połowy roku zobaczymy historyczną wycenę.
Nie żebym narzekał bo mam akcje AZOTÓW, CIECHU i PUŁAW; POLICE też ostro w górę (w ogóle cały Wig-chemia +5%).
Ktoś się orientuje o co chodzi z ta branżą? Było jakieś info?
Bo nie wierzę, że to tylko sam raport DM BZ WBK (tym bardziej, że WIG-banki i wig-paliwa jakoś bardzo nie rośnie)
...ja też od roku czekałem na takie poziomy (po drodze skasowałem dywidendę) ale teraz się zastanawiam czy dalej to trzymać czy też wysiadać ? z jednej strony do dywidendy warto potrzymać (pewna kasa na czysto) a zdrugiej strony za mocno to wyskoczyło
mysle ze powtorzy sie sytuacja z poczatku 2007 roku,powinnismy przebic poprzednie szczyty,jazda na 140,mysle ze Ciech ma duzy potencjal wzrostowy po slabych wynikach w ostatnich kwartalach ,zaczyna wychodzic na swoje Pozd
czego sie podniecacie czysta spekuła...9.32 pakiet 10000 akcji, 10.53 5000 akcji i kurs w górę, a na końcu sesji popatrzcie na transakcje realizacja tego wszystkiego, koniunktura dobra i okazja do podbijania kursu ale wg mnie to juz przewartościowanie i spekulacyjna banka
te wzrosty nie byly przypadkowe ,z reszta wszystkie spolki z tego sektora ostro wystrzelily,popatrzcie na synthos rosnie w nieskonczonosc,kiedys napewno sie to skonczy,ale nie sadze ze nastapilo to przed ogloszeniem wynikow rocznych,pozdrawiam