Witam wszystkich. Naszą uwagę zwróciła spółka Aztec International z dziedziny budownictwa (akcesoria do montażu dachów, itp) z rynku New Connect. Free Float wynosi 30 % przy 3 123 00 akcjach, wiec w obrocie jest tylko 936 000 akcji, większość w tzw. mocnych rękach. Spółka szczyci się kapitałem amerykańskim.
W lutym szykuja się dwa przejęcia spółek z branży.
Technicznie wygląda bardzo obiecująco. Po ostatnim szczycie 22,50 zł walor zaliczył mocna korektę az do silnego wsparcia 12 złotych, które z powodzeniem zostało obronione. Mamy symptomy zmiany trendu na wzrostowy, niesłychanie niski STS ok. 8 oraz sygnał kupna na IMI. ROC i MACD chwilę przed generowaniem sygnału. Analiza dywergencji i linii trendu jak i zachowań śródsesyjnych, pozwala określić otwarcie pozycji między 12,30 i 13 zł ze Stop Lossem na 11,60. Najbliższy silny opór to 20,50. Mozliwy test ceny 18 złotych w ciągu dwóch tygodni.
Pozdrawiam analityk GDM
Witaj analityku, dzięki za cynk na ATE - kupione po 21 gr, sprzedane po 39 !
Sam się zastanawiałem nad Azteckiem, ale nie miałem przekonania. Teraz to co innego. Wchodzę za 80 % portfela.
Do kiedy można się spodziewać godziwego zarobku?
Dobre informacje ze spółki ukażą się już niedługo. Przypomnę, że proces przejęć spółek już sie rozpoczął:
- do końca stycznia 2011 r. zamknięcie badania sprawozdań finansowych niemieckiej spółki.
- do połowy lutego 2011 r. zamknięcie badania sprawozdań finansowych spółki z Wielkiej Brytanii
Sytuacja zaczyna sie klarować. Widze analityk, że dajesz rade. Kolastyna, Ampli, Air Market, Atlantis Energy, same strzały w dzisiątkę.
Mam nadzieję, że zdążę dzisiaj się obkupić Azteckiem.
Witam. Wszystko idzie po naszej myśli. W imieniu swoich klientów mam otwartych kilka pozycji miedzy 12 a 13 złotych. Jak widać walor jest zbierany własnie w tym przedziale cenowym. Trwa akumulacja, wolumen jest zadowalający (patrz A/D i MACD)
Lada moment nastąpi dywergencja linii STS i zostanie wygenerowany silny sygnał kupna. Od strony technicznej wszystko wyglada poprawnie.
Fundamentalnie czekamy na wyniki audytu inwestycyjnego, który zdecyduje o przejęciu dwóch spółek przez Aztec.
Cierpliwości - analityk gdm
Kolejna sesja pod znakiem akumulacji waloru. Spółka jest niedoceniana na NC, jednak ma olbrzymi potencjał. Przypomnę, że lokalne grudniowe szczyty to 20,50 i 22,50. Styczniowe wzrosty moga być podobne, zwłaszcza jesli beda poparte pozytywną informacją ze spółki n/t przejęcia przez Aztec dwóch zagranicznych spółek.
Warto mieć Aztec nie tylko dlatego, że anal go rekomenduje, ale to papier z przyszłością. Można zarobic na krótko i na długo.
Za pasem przejęcia 2 spółek!
Ruszy ruszy. Na razie musi sie pomulić, bo trwa zbieranie. W grudniu mulił na 12 zeta przez dwa tygodnie i wyskoczył w ciągu 3 sesji na 22,50 !!!
Bez infa! a teraz przecież będzie super info!
Ładny, ponad 5 % wzrost w piątek, daje nadzieję na zakończenie akumulacji waloru. Kto jeszcze nie kupił, ostatnia szansa w tym tygodniu przed potężnymi wzrostami pod przejęcie niemieckiej i angielskiej spółki. Radzę się pospieszyc!
Dnia 2011-01-10 o godz. 10:24 analityk_gdm napisał(a):
> Witam wszystkich. Naszą uwagę zwróciła spółka Aztec
> International z dziedziny budownictwa (akcesoria do montażu
> dachów, itp) z rynku New Connect. Free Float wynosi 30 %
> przy 3 123 00 akcjach, wiec w obrocie jest tylko 936 000
> akcji, większość w tzw. mocnych rękach. Spółka szczyci się
> kapitałem amerykańskim.
W lutym szykuja się dwa przejęcia
> spółek z branży.
Technicznie wygląda bardzo obiecująco. Po
> ostatnim szczycie 22,50 zł walor zaliczył mocna korektę az
> do silnego wsparcia 12 złotych, które z powodzeniem zostało
> obronione. Mamy symptomy zmiany trendu na wzrostowy,
> niesłychanie niski STS ok. 8 oraz sygnał kupna na IMI. ROC
> i MACD chwilę przed generowaniem sygnału. Analiza
> dywergencji i linii trendu jak i zachowań śródsesyjnych,
> pozwala określić otwarcie pozycji między 12,30 i 13 zł ze
> Stop Lossem na 11,60. Najbliższy silny opór to 20,50.
> Mozliwy test ceny 18 złotych w ciągu dwóch tygodni.
> Pozdrawiam analityk GDM
Papier złoto