A kto ma niby oddać po te 17 gr , jak już ostatnio był spory problem z nabyciem w tej cenie.
Zejście do tej ceny jest bardzo mało prawdopodobne , kontynuacja marszu w górę nieunikniona.
Dwa lata marazmu na tej spółce już wystarczą.
rozpedzonego byka trudno zatrzymac ale znając NC z tydzeń korekty po takich wzrostach powinno być nie jestem zachłanny siedziałem tu 3 miechy i sprzedałem .
No to już chyba dwóch odpadło , teraz uspokojenie , korekta w locie i atak na drugie widły pod koniec dnia , tak to powinno wyglądać.
A znając rynek NC , wiele było spółek , gdzie po takim wzroście następne dni przynosiły kolejne rekordy , dwuletnie kiszenie kursu też do czegoś zobowiązuje ;-)
Wybicie powinno być szybkie , tak jak już gdzieś pisałem na innym wątku z odcięciem niewiernych od spółki , tak aby mieli szansę na przyłączenie , ale po znacznie wyższych cenach od obecnych.
Dnia 2011-01-10 o godz. 11:31 slawek_wr napisał(a):
> To odpal sobie teraz wykres tygodniowy i popatrz co się
> dzieje o MACD już nie mówię. Opór na 60 gr.
Dlaczego stockwatch.pl podaje takie dziwne wskażniki kroczące mam na myśli
c/zo ,c/p,c/z dane finansowe z 17 .11 2010 a wiec po ostatnim raporcie
Takich nic nie znaczacych wpisow na kazdej spólce jest mnóstwo ( jak widac rynek zrobil calkiem co innego) Tutaj na forum EPI większośc co kwartal oczekuje tego i oewgo zwiazanego z wynikami a rynek i tak swoje.Teraz ponownie jest wyczekiwanie na wyniki roczne a rynek i tak swoje.Na gieldzie kupije sie przyszłośc stad umacnianie sie kursu na wykresach od dziennego ( troszke popsuli go jak dla mnie tym zamkniecien na 0,18) poprzez tygodniowy , miesieczny i kwartalny.Mam nadzieje ze sygnaly kupna ktore powstały w polowie listopada powodowac beda ze kurs bedzie systematycznie pokonywal coraz to wyzsze opory.
To też napisalem ze wiekszosc czeka na kolejne wyniki kwartalne ( i co kwartał są lepsze jak na tą chwilę) i związane z nim wzrosty a "sternik kursu "i tak robi swoje
tu kluczowe są fundamenty nic dziwnego że sporo chce wyrzucić po pierwszym dużym ataku kisili się tu 2 lata na stracie gdy rynek średnio w tym czasie dał 100% do przodu
ale kto wie kiedy wejść spokojnie zbierał w ostatnich miesiącach i teraz w najbliższych miesiącach to epigon będzie znacznie powyżej rynku przy cenie 0,50 c/z epigonu dopiero zrówna się ze średnią dla sektora spożywczego z głównego parkietu
potencjał jest ogromny każde cofnięcie wykorzystywać do akumulacji pisałem o tym już prawie 2 miesiące temu wtedy można było zbierać w przedziale 0.17-0.18 ale obecne poziomy są nadal bardzo atrakcyjne dodatkowo analiza techniczna wygneruje niezwykle silne sygnały kupna historycznie silne na epigonie bo rozpoczyna się tu najsilniejszy trend wzrostowy w całej historii notowań tej spółki
Jesli chodzi o srednie to zostala juz tylko do pokonania 10 kwartalna i to wlasnie ona na poziomie 0.22 jest przyczyna dzisiejszego zatrzymania i dodatkowo wczesniej na poziomie 0.22 byly po dwa lokalne szczyty na wykresach 2,4 i 6 H
jednak sie pomyliłem i w piatek bez problemu można było w pewnym momencie kupić po 19 gr .ja dokupuje po tej cenie , nie spodziewałem sie takiej paniki bo przecież ostatnio startowaliśmy własnie z 19 gr.
19 groni to poprzedni opór. Obecnie realizowany jest test od góry tego oporu. nie ma huraganowej podaży. Na papierze widać roczny spodek. Zasięg ruchu to okolice 60gr.
Pozdrawiam
Dnia 2011-01-18 o godz. 13:40 ~lukas8i8 napisał(a):
> tak jak pisałem ze odkupię po 19 dzis sie udało teraz
> czekać tylko do wyników a może po 18 jescze ktos odda?
jak zwykle to samo nie chcecie brać po 19 gr bo drogo ale jak bedzie po 30 wtedy bedzie promocja spółka ma szanse na 2,5 miliony zysku co dało by c/z na poziomie 8
Eskimos sygnał kupna na srednich dziennych dostal juz 20 I EPI na chwile obecna dostaje sygnaly na srednich ale na małych interwałach natomiast na dziennym jeszcze brak.Dopiero jak uporaja sie z oporem na 0,20 i zamkna na 0,21 taki sygnal powstanie.Czyli na moj chlopski rozum wychodzi tak jak piszesz czyli na przyszly tydzien.( o ile nic nie spierdola jak tym zejsciem na 0,18)