• Kilka argumentów za i przeciw Autor: ~pi [188.147.65.*]
    Kilka spraw, dla tych co nie śledzą tej spółki i nie mają czasu na czytanie info:
    1. w spółce nic się nie dzieje
    2. prezes i rada siedzi cicho i nic
    3. według syndyk spółka jest prawie nic nie warta oczywiście bez skor-u bo syndyk nie ma dostępu
    4. kurs zwalony na maxa z średnio z 2 zł do ,30groni
    5. widmo wykluczenia z obrotu na max rok
    6. kara z KNF
    7. nikłe obroty
    Generalnie jest lipa, ale patrz: Duda, lipa straszna,Monnari jeszcze większa, Kolastyna spółki nie było to tylko ostatnie czasy. Teraz mówi się źle o spółce przy cenie 0,40.
    Teraz dla ostudzenia emocji Tora, nawet Pionner kupował przed upadkiem, Krosno choć prowadzi działalność operacyjną ale z GPW wypadło, ZNTK łapy mamy chyba 50/50

A teraz parę pozytywów:
    1.RN siedzi w spółce, a nie są to chłopcy z pierwszej łapanki, mają co robić w życiu
    2. jeszcze 4 miesiące temu P. prezes mówiła całkiem pozytywne rzeczy inne od syndyk...wiem spisek okey zawsze coś można powiedzieć
    3. Calatrava Capital ostatecznie nie zawiesiła rozmów,zmieniła tylko sposób rozmowy
    4. Paszyńcy wszyscy o nich zapomnieli tak nagle...a Carbonowi przydała by się taka spółka
    5. KNF widocznie otrzymała nowe materiały skoro KNF przesunęła decyzję ukarania spółki, bo chodzi o karę
    6. Spółka jest prawie nic nie warta, to według prawa upadłościowego powinna być możliwość ułożenia się z wierzycielami i danie szansy spółce stanięcia na nogi,bo więcej można z niej uzyskać. Z likwidacji wierzyciele prawie nic nie dostaną,jedyny pozytyw dla banku to zamknięcie sprawy i wpisanie straty.
    7. Pamiętam przy pierwszej upadłości Techmexu były podobne wpisy - że to już trup, jak na razie to chyba ma 7 żyć jak kot
    8. Cena 0,48 przy takiej ilości akcji, sory nie trzeba wiele to nie 2,42 prawie 5 razy tyle..

Reasumując nikt do końca nie jest pewny co się stanie, to jest ruletka na tej spółce, jednak jak jest tak źle że nie może być gorzej to sprzedaj drogi inwestorze kupujący na pewno się znajdzie.

Jeżeli ktoś ma sensowne przemyślenia niech pisze,powymieniamy się poglądami bow tej spółce inaczej teg o nie można nazwać. Miłej zabawy.
  • Re: Kilka argumentów za i przeciw Autor: ~kerim [83.7.19.*]
    Mądrze napisane.Trzymam te akcje już dość długo i straciłem masę % ale kwotowo to nie za wiele bo kupiłem za małe pieniądze-na szczęście.Za każdym razem miałem nadzieję,że się coś odwróci ale za każdym razem sądy sprowadzały mnie na ziemię.Teraz pomimo,że kurs tajemniczo znacznie odbił od dna,nie mam już zaufania co do pozytywnej decyzji jakiejkolwiek instytucji(w tym przypadku knf).Mam przeczucie,że mimo wszystko kurs akcji zostanie zawieszony na rok.Od poniedziałku rozważam sprzedaż tych akcji,bo nie mam zamiaru mieć na rok zamrożonych resztek,które mi zostały.De facto może być tak,że zawieszenie kursu będzie konieczne aby w spokoju doprowadzić spółkę do ładu o ile istnieje taka możliwość.Tak więc ja już nie ryzykuję a Wy jak to się mówi "róbta co chceta".Pozdrawiam.
  • Re: Kilka argumentów za i przeciw Autor: ~a o co tu chodzi? [213.134.185.*]
    Data sporządzenia: 2011-01-08
    Skrócona nazwa emitenta
    C&C ENERGY SA
    Temat
    Aneks do umowy sprzedaży wierzytelności.
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
    Na podstawie art. 56 ust. 1 pkt 2 lit. a ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych oraz § 5 ust. 1 pkt 3 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, Emitent podaje do publicznej wiadomości, że w dniu 7 stycznia 2011 r. został Emitentowi doręczony podpisany dwustronnie aneks do umowy sprzedaży wierzytelności zawartej z Przedsiębiorstwem Produkcji i Handlu "EL- CORN" sp. z o.o. z siedzibą w Koszewku (Nabywca), o której Emitent informował w raporcie bieżącym nr 17/2010 z dnia 4 sierpnia 2010r dotyczący przedłużenia terminu zapłaty.
    Zmianie uległ termin zapłaty za wierzytelność tj. należność główną w łącznej wysokości 9.560.191,00 wraz z należnymi odsetkami oraz zasądzonymi kosztami sądowymi. Zgodnie z aneksem zapłata ma nastąpić w terminie 7 dni od dnia przekazania wszystkich zabezpieczeń nabytej wierzytelności wobec spółki Techmex spółka akcyjna w upadłości likwidacyjnej z siedzibą w Bielsku-Białej. Odroczenie terminu zapłaty zostało spowodowane brakiem przekazania kompletnej dokumentacji zabezpieczającej wierzytelność.
[x]
TECHMEX 20,00% 0,06 2011-03-11 15:19:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.