kto panikuje, sprzedajecie po kilka, pereset akcji a zobaczcie jakie sumy są kupywane. Po co ta panika. Sami zbijacie sobie cenę. Chyba każdy zkaupił aby zarobić a nie stracić\. Poczytajcie na temat akcji zajmującej się winami i obrotami to największe zyski. Dla informacji :12,6 procent – przeciętnie taką roczną stopę zwrotu, przez ostatnie 21 lat, przynosiła inwestycja w wino*. Dla porównania, indeks największych spółek giełdy brytyjskiej FTSE100 dał zarobić średnio 4,3 procent rocznie, złoto - 4,1 procent, a rynek nieruchomości - 6,4 procent.
Wino jest nie tylko inwestycją zyskowną ale także relatywnie stabilną. Roczna zmienność notowań indeksu Live-ex 100 to ok. 11,8 procent, podczas gdy zmienność notowań złota oraz akcji (FTSE100) utrzymuje się na poziomie 15 procent. Zdecydowanie bardziej „stateczny”
Problemem było wyjście stąd nawet jakbym chwilowo zarobił 20krotność tego co zainwestowałem tutaj.Przy tej ilości jaką tutaj trzymam zarobił bym ledwie 190tysięcy złotych ale kto ode mnie to kupi jak nie jestem w stanie sprzedać nawet 1000akcji dziennie.