• Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~tk [78.9.2.*]
    realnie
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~ts [188.33.82.*]
    Więc w czym problem ?
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~ALI [77.254.83.*]
    PROBLEM W TYM ŻE TO GŁUPI GNOJEK KTÓRY SZUKA JELENI NA SWOJE AKCJE TOTALNEGO BANKRUTA.
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~DO ALI [78.9.2.*]
    KOTŚ TU CHYBA UMOCZYŁ TROSZKĘ DROBNYCH
    TROCHĘ WIĘCEJ NIŻ TROSZKĘ. NA TEJ SPÓŁCE SIEDZI SUPERCWANA SPEKÓŁA. MAJĄ TAKIE ZAGRYWKI ŻE WIELU NAWET NIE ZAUWAŻY JAK STRACI KASĘ. ROBIĄ SZTUCZNY POPYT A POTEM UBIORĄ CO NIEKTÓRYCH. SPIESZĄ SIĘ CORAZ BARDZIEJ BO ZA 3 MIESIĄCE TECHMEX DEFINITYWNIE ZCHODZI Z GIEŁDY!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~kris13 [188.147.141.*]
    PANIE ALI, A TOBIE O CO CHODZI? CHCESZ ZBAWIĆ ŚWIAT?? CZY WYSTRASZYĆ TYCH CO NIE KTÓRYCH BY NA POCZĄTKU WZROSTÓW WYRZUCILI SIĘ?
    PISZESZ ŻE NIE MASZ PAPIERÓW TO PO CO TY TU DEFETYZM SIEJESZ? JA NIE ZNAM ANI JEDNEJ OSOBY KTÓRA BY CAŁE DNIE SIEDZIAŁA NA FORUM TAK JAK TY I KLEPAŁA GDYBY NIE MIAŁA W TYM ODROBINY CHĘCI ZYSKU.
    JEZELI STRACIŁEŚ KASE TO WEŹ SIE CZEP INNEJ SPÓŁKI LUB INNEJ PRACY A NIE ZAMIESZANIE ROBISZ I ODGRZEWSZ STARE KOTLETY W POSTACI STRYCH KOMUNIKATÓW.
    POZDRO ALI, WIDOCZNIE CI SIĘ GRUNT WALI BO NIE KUPILEŚ TANIO TEGO PAPIERA I CI ŻAL D... ŚCISKA.

• Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~Staszek [79.175.236.*]
    Widzę że ktoś umoczył ale jak sprzedał a teraz nie ma za co się ubrać.
    WIDZĘ ŻE DOBRZE TRAFIŁEM. ZNOWU CHCECIE OKRAŚĆ NAIWNYCH.
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~Wojtek [77.254.34.*]
    Oczywiście, że sztucznie jest pompowany kurs (może pod info o zapłacie wierzytelności Texa dla Karen - termin minął 31.12.2010 r.).

Im mniej chętnych na kupno przy coraz wyższej cenie tym mocniej windują kurs o kilka groszy - sprzedają i kupując własne akcje dla pokazania skali obrotu (żeby postronni gracze uwierzyli, że: tak dużo kupują i przy jakim kursie, bo coś się za chwile pozytywnego wydarzy).

Za chwilę kurs się zatrzyma, następnie trochę się pobują na +/- 2gr, a następnie runie w dół jeszcze szybciej niż rósł.

Jak ktoś chce sprzedawać to bardzo dobry moment na realizowanie zysków lub minimalizowanie ewentualnych strat.

Żadnych 1,20 zł nie będzie. Chyba że w snach. Techmex to już na 99,99% spółka upadła i iest nie do uratowania.
  • Re: Wojtek Autor: ~takitam [79.163.123.*]
    Ktoś przerzuca codziennie 100k., a cała reszta obserwuje? W twojej teorii jest jakaś luka.
    Kupuj Kupuj bo niedługo będziesz kupował po 2 zł . Do końca miesiąca masz czas.
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~marco9691 [83.4.232.*]
    a gdzie byles od zeszlego tygodnai bylo brac po 30 ile chciales, coz wciaz jest cena atrakcyjna, czy to wzrosty pod wyrzucenie???? nie jestem tego taki pewny, gdyby bylo tak zle juz wielu by zarzucilo goscia swoimi niechcianymi z przed tygodnia akcjami, a tak kolejny wzrost, tyle ze juz nie 2%, 5%, 10% ale 15% czekam osobiscie, ze popracy zasiade do notowan i zobacze wkrotce 50% i wiecej % na wzroscie, czy mam racje, ???? gdybym to wiedzial to wzialbym kredyt na zakup wszystkiego do .80-1zl jak leci
    Ja nie sprzdałem czekałem teraz coś czuję że nadchodzi czas odrabiania strat.
    Gdzieśto mówili że ten rok będzie mi sprzyjał. Nie naganiam nikogo. Nie myślę ze to spekuła działa aby wywalić i zostawić leszcza z ręką w nocniku. Szkoda że idzie na fixie myślę że ddyby był na ciągłych widział być nawet 80% ale to kwestia czasu.
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~Wojtek [77.254.34.*]
    Naprawdę podziwiam niezachwiane dobre zamopoczucie i wiarę, że Techmex da sie uratować.

Przecież ta spółka fundamwntalnie nic nie jest warta. Ona jest wtej chwili w likwidacji - majątek zostanie rozsprzedany. Kasa z tego nie zaspokoi wszystkich wierzycieli.

Poza tym większość aktywów jest w zastawie.

Wartość księgowa spółki jest na ogromnym minusie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poza tym za 4 m-ce spółka na zawsze wyleci z giełdy.

Życzę sukcesów. Potem jak zwykle będzie płasz i ujadanie na cwaniaków, co wykiwali pozostałych.
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~staszek [79.175.236.*]
    Wierzyciele swój rozum mają. Myślę że zrobią z TEX uzytek i odzyskają kasę w inny sposób.
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~marco9691 [83.4.232.*]
    wystarczy ze w tworzenie ukladu z wierzycielami wejda odpowiednie osoby jak na Monnari swego czasu, osobiscie jesli doczekam sie info, ze do spolki wchodzi pewien gosc to rozpoczne usrednianie na Monnari wykonal rzetelna robote, po czym wyszedl z zarzadu. zorientowani wiedza o kim pisze, a raczej mam na mysli
    pozdr
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~KimIrSen [213.238.65.*]
    Standardowo - niedopowiedzenia, tajemniczy inwestorzy, bliżej nieokreślone osoby, niestandardowe metody wyprowadzania spółki na prostą.

Tutaj tzrba naprawdę dużo silnej woli i ogromnej wiary i odwagi nżeby inwestować w Techmex.

Poza tym jak dobrze pamiętam to to wszystko już byłograne w przypadku Techmexu. Niektórzy nawet po działaniach KNF i publikacji raportów dalej na tym forum upierali się że napewno będzie układ.

Od ponad roku tą spółkę ratują pzred upadkiem i nic z tego nie wynika. Przecież Techmex nie prowadzi żadnej działalności operacyjnej, ani nie ma żadnej wizji swojej działalności na przyszłość (pomijam to, że nie ma żadnego majątku). Więc jakim cudem można to coś uratować? Na podstawie jakich przesłanek sąd miałby zmienić likwidację na układ, jeżli sami wierzyciele tego nie chcą?
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~takitam [79.163.123.*]
    Paradoksalnie, właśnie brak majątku, może przekonać wierzycieli do układu. Lepsze akcje, które komuś będzie można upchnąć, niż nic.
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~herlak [77.253.25.*]
    tylko komu ??? kto to kupi wiedządz że to akcje bez pokrycia ? :))
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~takitam [79.163.123.*]
    A kto teraz kupuje?
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~oloo [86.63.105.*]
    gdyby wierzyciele mieli w d..majatek (którego podobno juz nie ma, jak twierdzisz :) ), to niepowołaliby Rady Wierzycieli, i zdali się na syndyka

Obecnie stan prawny jest taki, że Wierzyciele kontrolują ( a więc sa zainteresowani) proces upadłosci, żeby syndyk im po cichu nie opchnał firmy, bez ich zgody majątkowi nic nie grozi...
    obecny stan na Techmexie ( Rada Wierzycieli) daje nadzieję akcjonariuszom, że koncowy obrót moze być dla nich pozytywny, choc droga jeszcze daleka, ale światełko widać...

~tk,
    kazdej ilosci kupić nie mozesz, bo w obrocie jest tylko ok 8 mln akcji...:) (żart)
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~AliBaBa [77.253.121.*]
    Ci akcjonariusz (inwestorzy) od Techmexa to są naiwni jak dzieci, albo założyli jakąś sektę pt.: TECHMEX BĘDZIE UKŁAD !!!!!!!

I tak mocno w to wierzą, ze aż starch.
    I wcale się nie dziwię że co sprytniejsi robią ich w balona na każdej podbitce.

Jak kurs spada to jest płacz i złożeczenie na wszystkich, że ich oszukali.
    A następnie po tygodniu optymizm wraca i znowu pojawia się nadzieja i niedorzeczna wiara w to, ze będzie układ i Techmex uratują, bo kurs drgnął 3 grosze na drugim fixie.

Techmex to już trup !!!!!!!!!!!!
    Rada wierzycieli jest po to aby wierzyciele mogli odzyskać maxymalnie dużo kasy ile się da - bo syndyk może sprzedać to wszystko za bezcen.

Układu nie będzie, bo na tym majątku (który w większości jest zastawiony i zajęty przez konkretnych wierzycieli) nie da się zbudować dochodowego biznesu. Przecież spółka nie prowadzi żadnej działalności operacyjnej, nie nawet kasy na pokrycie postępowanie upadłościowego.

Jeszcze raz do członków sekty TECHMEX BĘDZIE UKŁAD:

Techmex to trup. Układu nie będzie. Za 4 lub 5 m-cy Techmex wyleci z giełdy. Starcicie sowje pieniądze. Texhmex = Swarzędz.
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~oloo [86.63.105.*]
    niepotrzebnie podchodzisz tak emocjonalnie do sprawy upadłosci Techmexa, czy bedzie układ czy też nie, niezalezy to od Ciebie, jak równiez i odemnie
    ale spokojnie poczytaj sobie, po co jest powoływana Rada Wierzycieli:

Rada Wierzycieli powoływana jest właśnie ze względu na Wielkość majatku upadłego:
    ponadto:

Do rady wierzycieli należą następujące obowiązki:

służenie pomocą syndykowi w wykonywaniu jego obowiązków,
    kontrolowanie czynności wykonywanych przez syndyka,
    badanie stanu funduszów masy upadłości,
    udzielanie zezwolenia na czynności, które mogą być dokonane tylko za zezwoleniem rady,
    udzielanie opinii w innych sprawach, jeżeli tego zażąda sędzia komisarz, syndyk nadzorca sądowy albo zarządca.

ponadto;

Każdy z członków rady wierzycieli, jak również cała rada ma prawo przedstawiać sędziemu-komisarzowi swoje uwagi o działalności syndyka, a także zwrócić się do sędziego-komisarza o odwołanie syndyka.
    Rada wierzycieli może żądać od syndyka, wyjaśnień oraz może badać księgi i dokumenty dotyczące upadłości.
    Przedmiotem kontroli rady wierzycieli są wszelkie działania wymienionych podmiotów w zakresie prawidłowości, celowości, rzetelności i sprawności przeprowadzonego postępowania.
    Kontrolę czynności syndyka,oraz badanie stanu funduszów masy upadłości rada może sprawować przez poszczególnych swoich członków, których do tego upoważni.

a teraz pozostaw wnioski , każdemu inwestorowi z osobna, zapewniam, że oni nie sa idiotami i samemu potrafia wyciagac prawidłowe wnioski :)
    Ok. Takie są jej uprwanienia, ale co zrobią to inna sprawa.

Może się okazać, ze każdy weźmie tą część majątku, która stanowiła zabezpieczenie jej wierzytelności. Np. El-Corn weźmie udziały w SCORze, który jest w upadlości likwidacyjnej, a co za tym idzie np. część stacji w Komorowie. Na tej bazie z innymi wierzycielami np. utworzą nową spółkę lub sprzedadzą wspólnie jako całość np. dla podmiotu działającego w tej branży - Calatrava swego czasu była tym zainteresowana.

A kto nie miał zabezpieczenia na majątku nie sostanie ani grosza, bo nie będzie z czego spłacać.

Techmex na pewno nie zostanie reanimowany bo to pozbawione byłoby jakiegokolwiek sensu ekonomicznego.

Nie podchodzę do Techmexu i inwestycji w tą spółkę emocjonalnie.
    Denerwuję się tylko jak ktoś z uporem maniaka wmawia mi oczywiste nieprawdy (świadomie bądź nieświadomie). Jeśli świadomie to poprostu "nagania" sobie mniej zorientowaną klientelę, żeby sprzedać papier po 0,48 zł, któty kupił tydzień temu za 0,30 zł albo niżej.

Miałem kiedyś papiery Texhmexa, przyznaję i zarobiłem na nich jakieś pieniądze.
    Ale wyszedłem z tych akcji pod koniec września 2010 r. jak się zorientowałem, że tutaj happy endu raczej nie będzie, a kurs zacząl rosnąć ponad 2 zł (za wysoka cena - za duże ryzyko).

Dlatego uczciwie ostrzegam przed tekimi podbitkami, bo stracą na tym jak zwykle najmniejsi gracze, którzy czerpią informacje z tego forum.
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~odpowiedzialny [193.107.197.*]
    moge kupic techmex ale! za 1 grosz i tak boje sie ze strace wszystko...
    Nareszcie ktoś rozsądny na tym forum.

Wystarczy spojrzec jak kończy swarzędz.

Dziwię się tylko, ze ktoś to kupuje po 2 gr.

Tam pewnie działą sekta pt.: SWARZĘDZ BĘDZIE UKŁAD !!!
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~herlak [77.253.25.*]
    czyli co radzicie pozbyć się papiera? ale skoro rośnie to ktos kupuje :))
  • Re: Kupię każdą ilośc do 1,20 zł Autor: ~Samson [87.205.159.*]
    Ktoś kupował też po 2 złote i wyżej i to przy znacznie wyższych obrotach i jak na tym wyszedł?

Ktoś też sprzedawał w tym czasie i wyszedł na tym interesie znacznie lepiej.

Gwarantuję ci, że tak samo wtedy jak i teraz znaczną część obrotu dokonuje jedna osoba lub kilka osób działających jako spółdzielnia na włąsnych akcjach. Gdy osiągną poziom wyceny, przy którym opłaca im się wyjść z inwestycji wszyscy, którzy kupowali na zwyżce stracą bo prawdopodobnie nie będzie chętnych żeby kupować i kurs zacznie spadać w dół.

Myślę, że obecnie jest dobry moment na sprzedaż akcji bo raczej wyżej nie pójdzie i wkrótce zacznie spadać.

Ale decyzja należy do was.
[x]
TECHMEX -21,58% 0,06 2011-03-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.