• Ależ ta nasza giełda jest przewidywalna Autor: ~kolo [77.254.116.*]
    j.w.
  • Re: Ależ ta nasza giełda jest przewidywalna Autor: ~kolo [77.254.116.*]
    Teraz trzeba mieć tylko nadzieję, że nie sprzedawało DWS albo Ipopema. Tylko taki fakt może zatrzymać wzrost bo wtedy pojawi się info o zmniejszeniu udziału. Jeżeli sprzedawały OFE to jest OK i nawet jeżeli nie sprzedały wszystkiego to nie liczyłbym na to, że szybko zaczną sprzedawać. Teraz to oni mają czas.
  • Re: Ależ ta nasza giełda jest przewidywalna Autor: ~kris b [83.21.191.*]
    czyli chodzilo o podatki .ale niestety kupe ludzi przez te dni utopilo akcje za darmo-i nie odkupilo bo dzisiaj juz nie moglo przy tym wolumenie-nikt nie puszczal w lewo.ale to jest ich problem.jesli kolo ostatnio kupowales to gratuluje trafiles w dolek.ja nigdy nie trzymam wszystkich jajek w jednym gniezdzie-wole dmuchac na zimne.jutro pwenie po 6 i tup wraca z dalekiej podrozy/have a nice trip
  • Re: Ależ ta nasza giełda jest przewidywalna Autor: ~kolo [77.254.116.*]
    Co się stanie to było wiadomo, bo spadek nawet jak na taki papier jak TUP był zbyt mocny. Podkreślam, że cały czas nie zmieniam zdania na temat tej spółki, te 5k, które kupiłem, kupiłem tylko dlatego, że byłem przekonany co jest grane. Jeżeli nic nie zmieni się w poczynaniach prezesa i zarządu to nie będę tych akcji trzymał tylko sprzedam. Myślę, że bez problemu sprzedam po 6,50-7,00, nawet jak dalej będą sobie bimbać. Jeżeli zaczną coś robić to może zastanowię się na potrzymaniem do 9-10 zł.
  • Re: Ależ ta nasza giełda jest przewidywalna Autor: ~kris b [83.21.191.*]
    ja zawsze kupuje spolki po wlasnej analizie-tup tez wyladowal w tym koszyku ze znanych mi powodow.ale powiem tobie jedno-jesli uznaje ze jakas spolka jest dla mnie smieciem nigdy jej nie dotykam-za zadne chiny.kto ma wolna kase niech sledzi b3 system i bipromet-na razie jest cisza
  • Re: Ależ ta nasza giełda jest przewidywalna Autor: ucofb [87.96.60.*]
    http://www.pb.pl/a/2010/11/29/31_akcji_z_GPW_do_inwestowania_w_wartosc

Jestem zupełnie początkującym inwestorem. Przesyłam artykuł, jedyny w którym jest coś w miare ciekawego moim zdaniem napisane.

Zaczynam analizować poszczególne spółki:

lena, fasing, moj, ergis, krakchemia, bipromet, tup, rafamet, zetkama, nowagala z azotami to już się spóźniłem poczekam na dużą korektę (o ile będzie). Co sądzicie o tych spółeczkach?

Na pewno jednak zainwestuje w petrolek i bioton (dzisiaj jak się ładnie odbił) ! :))

ucofb@wp.eu jeśli macie jakieś uwagi ;)
  • Re: Ależ ta nasza giełda jest przewidywalna Autor: ~kris b [83.21.214.*]
    wszystkie wymienione spolki sa ok-wiekszosc z nich znam.ale co z tego-spolki z fundamentami sa na fundamentach w tym cyrku sobolewskiego.ale oczywiscie o tch 2 ostatnich ze stajni grubego ryska zartujesz-ma chlop zdrowie-dalej wierci-ale nie rope-ale kase od naiwnych .wg kryteriow kola-smiecie-z reguly nie dotykam i zycie pokazalo ze wniosek byl dobry.
  • Re: Ależ ta nasza giełda jest przewidywalna Autor: ucofb [87.96.89.*]
    Z tymi ostatnimi dwoma to oczywiście żartuje, natomiast jeżeli chodzi o resztę spółek to poważnie zastanawiam się czy w najlepsze z nich nie wejść. Tak jak napisałem dopiero zaczynam przygodę z giełdą, przeczytałem kilka tam książek na ten temat natomiast teoria a praktyka to jak wiadomo zupełnie dwie inne bajki, dlatego jeśli mielibyście jakieś spostrzeżenia to prosiłbym o kontakt mailowy: ucofb@wp.eu Poczytałem i napisałem na forach spółek które wymieniłem przy okazji zauważyłem, że kilka osób m. in kris b, kk, kolo Bartosz W. i kilka innych osób interesuje się podobnymi spółkami i mają dosyć sporą wiedzę. :) Pozdrawiam.
  • Re: Ależ ta nasza giełda jest przewidywalna Autor: ~kolo [77.253.188.*]
    Kolega z pracy zna osobiście prezesa Fasingu. Spółka jest naprawdę godna uwagi. Piszę bo własnie między innymi ją wymieniłeś. Jedyny minus to mała płynność.
  • Re: Ależ ta nasza giełda jest przewidywalna Autor: ~tup [79.189.75.*]
    Dziś będzie straszenie leszcza, żeby się wysypali więc się przygotujcie.
  • Re: Ależ ta nasza giełda jest przewidywalna Autor: ~kris b [83.21.212.*]
    papier ladnie odleszczony-pomachajmy jelopom co oddawali za bezcen-a teraz prezesie moritz dawac infa-a propo czy moge dojechac rowerem dso nieporetu-tam musi bycdopiero pieknie-podobno labedzie przymarzly do tafli
    To jak, jednak urealniamy ceny panowie.
    Ale postraszyć trochę muszą, żeby nie było tak kolorowo.
  • ODKUPUJA Autor: ~al [195.85.199.*]
    Co sprzedali pare dni wczesniej, wierny akcjonariat he, bedzie dobrze
[x]
ALTA 1,05% 1,93 2025-09-29 15:05:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.