• Zainteresowany Autor: ~Pankracy [62.87.152.*]
    Zacząłem przyglądać się Barlinkowi. Wycena robi się rozsądna, ale nie wiem czy w czasie kryzysu będzie popyt na deskę podłogową, gdy w sprzedaży są tańsze i coraz lepsze panele.
    Poza tym Sołowow wniósł swoje akcje (wiekszość) aportem do jakiejś spółki w LUX. Czy to ma znaczenie? Jakie perspektywy dla Barlinka? Dlaczego nie zabezpiecza się od wahań kursu euro jak robi to Forte? Kiedy straty finansowe przestana szkodzić wynikowi netto?
  • Re: Zainteresowany Autor: ~sm [94.42.92.*]
    Wycena jest dobra. Osobiście gdybym miał możliwość dokupiłbym.

Co do Sołowowa, to gość wie co robi. Wydaje mi się że to tylko w celu obniżenia płacenia podatku.

Barlinek nie zabezpiecza się przed wahaniami bo według mnie mógłby podzielić losy PKM Duda, które tak się zabezpieczało że teraz banki mają trochę udziałów w tej spółce (ad plus dla małych inwestorów bo bankom zależy na wysokim kursie) :)

Jeśli chodzi o straty finansowe to konieczna jest restrukturyzacja lub zwiększenie sprzedaży. W chwili obecnej łatwiej obciąć koszty, no chyba że zarząd wypuści produkty w konkurencyjnych cenach...
  • Re: Zainteresowany Autor: ~wacek [79.184.92.*]
    nie obniżą ceny deski,bo ambicja im nie pozwala, to firma jednego produktu,monokultura w pełnym wydaniu.Barlnek będzie po 10 zł przy wig-20 4000pkt.
    Pelet to bajer jaka wartość opalowa tego opału i na dodatek drogi czemu nie sprzedaja tego po 200 zł za tonę cwaniaczki.Nie kupowac tych akcji nie warto przez rok.
  • Re: Zainteresowany Autor: ~olin [195.140.236.*]
    wacek pie.............lisz bzdury
[x]
BARLINEK 0,00% 1,22 2014-01-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.