• Ostrzegałem!!! Autor: ~eskulap [77.112.142.*]
    Skończyło się babci sranie na beefsanie, rozpoczęły się fakty.
  • Re: Ostrzegałem!!! Autor: ~lol [95.50.160.*]
    Jak tylko pisalem o ubieraniu leszczy i rychlym trzepaniu, to mnie "marre" i inne pochodne besztaly. Kij wam w oko za chciwosc.
  • Re: Ostrzegałem!!! Autor: ~marre [85.238.204.*]
    srzedales to sie ciesz ;) bo kupisz i tak drozej niz sprzedales :)) a ubrac bym sie chetnie jeszcze chcial ale nie mam cashu bo nie widze aby spolka sie nie rozwijala ;)
  • Re: Ostrzegałem!!! Autor: ~Jony [80.51.44.*]
    jak narazie to jest ciekawie :) obroty spadaja wraz z tym jak kurs robi klejne szczyty :) ....hmmm zobaczymy jak wykoncza :) ( ktos miesza )

zobaczymy czy zakryjemy ostatnia czarna swiece :)
  • Re: Ostrzegałem!!! Autor: ~sadownik 30ha [79.188.17.*]
    taaaa...

jaka była przyczyna spadków? informacja o przekroczeniu przez BS Brodnica 5% udziałów? bo chyba od tego się zaczęły... to rzeczywiście fatalna informacja... po takiej tylko głowę pod dywan

a tu poleciało... dodatkowo święta... koniec roku... potrzeba u coponiektórych wykazania straty przed fikusem... u innych zrealizowania zysków...

... teraz niemrawy okres jak chodzi o zarabianie... ale niegłupi jak chodzi o zakupy...

dlatego macie rację z tymi leszczami... a z drugiej strony, żal... adyć zawsze jeden z drugim byłby kilka groszy do przodu...
    chyba dzisiaj jest ten ostatni dzien roku zeby ominac urzad podatkowy :)

no i fajerwery :)
    fakt...
    a fakty są nastepujące:

- kreska odzwierciedla, a nie kreuje rzeczywistość,
    - zarabia ten kto umie wypośrodkować między wskazaniami wskaźników, a faktami

no i pytanie... czy dla kilku minut tryumfalnego "a nie mówiłem" warto?... może lepiej ugryźć się w język i poczekać? :-)
    kreski sa dobre sprawdziły sie 100 % chyba ze twoje nawaliły :) moje maja sie swietnie wrecz rewelacyjnie :) reszta mowi sama za siebie :)
    fakt... widać inaczej interpretuję to co czytam... oczy nie te... :-)

dlatego wczoraj, jako że to pierwsza poświąteczna zrobiłem sobie, wbrew kreskom, a pode karpia surprise'a i kupiłem kilka szt. po 1,44... :-)

niebawem wywalę...będzie na petardy... :-)

a wcześniejszy post był do założyciela watku... który już już witał się z gąską... :-)

pozdr

• Re: Ostrzegałem!!! Autor: ~marre [85.238.204.*]
    o widze i Jony znow na pokladzie albo mi sie zdaje ;) czy tak z sentymentu piszesz :))
  • Re: Ostrzegałem!!! Autor: ~marre [178.73.202.*]
    no to jak? widze ze jak wzrosty to pewnie wszyscy posiadaja akcje co? :) no oprocz eskulapa :))) cale szczescie
    ja nie widzę wzrostów... widzę bujanie w przedziale 1,6-1,8... czyli tzw horyzontalny jak to mówią... przyczyny...te podaje parkiet (jak choćby podniesienie stop procentowych w Chinach i optymizm na Wall Str) + lokalne dołki generowane m.in przez okołoświąteczny luzik w Lądku i tamtejsze wyprzedaże... a zatem mniejsza pompka w kierunku GPW

dodatkowe pytanie... jaki wpływ na kurs będzie miało wydłużenie sesji od nowego roku

... opublikowanie nowej strategii, przetasowania w akcjonariacie (GA) itd... wyniosły kurs na poziom 1,4 - 1,6 PLN (pomijam lokalne maxima i minima)
    ... raport za IIIQ + zakup obligacji PBS podniósł poprzeczkę do 1,6 - 1,8 PLN
    ... teoretycznie ujawnienie kolejnego znacznego akcjonariusza w "osobie" BS Brodnica powinno ten kurs podnieść o kolejne... (ale być może to stało za wzrostami od 01.12 z poziomu 1,7)
    ... racjonalnym wytłumaczeniem nastepujących po 16.12 spadków jest albo gra niektórych graczy pod US + brytyjska gorączka zakupów... albo kolejny zawodnik próbujący wejść na boisko

wzrosty wg mnie mogą mieć miejsce po opublikowaniu RIVQ... i to nie z uwagi na dane finansowe w nim zawarte... ale kilka dodatkowych linijek ad. oddziałów... a na razie można sobie wolumenik poobserwować :-)

pozdr
  • Re: Ostrzegałem!!! Autor: ~kk [79.185.173.*]
    Panowie nie popadajcie w entuzjazm i euforię. Sami żonglują transakcjami i zleceniami , (90 % orotu) nikt tu się nie pdlącza. Co zechcą to zrobią ?To nie ma nic z normalnym handlem ?
  • Re: Ostrzegałem!!! Autor: ~marre [178.73.202.*]
    a skad Ty wiesz kto kupuje a kto sprzedaje? wrozka? masz pufne informacje o transakcjach? zgadywanka?
    jak Ci napisalem kupisz i tak drozej jak sprzedales ;) taki to czesty los wskakujacych i wyskakujacych ze strachu, a najlepiej by bylo jakbys sobie odpuscil to spolke bo widze ze nie na Twoje nerwy :))))
    ale kk ma racje... pewną cześć obrotu stanowią transakcje osób "wszedł - wyszedł"... (może nie 90% jak pisze... ale jakiś % na bank)... mnie to nawet pasi... a ile razy ktoś kupi i sprzeda... jego sprawa...ruch jest i to dobrze dla papiera

a horyzontów nie ma co porównywać... insza gra DT, insza w krótkim, insza w długim terminie... inne ryzyko ale też inny zarobek

jak kto lubi...

WIGi średniorocznie ok. 15-20% in plus (grudzień 2009/grudzień 2010), reszta to kwestia dywersyfikacji portfela... ile BEF to insza bajka :-)

a czy banki żonglują... a niech żonglują... ważne żeby przy rozliczeniach na fajrant stany się zgadzały... a jak na razie się zgadzają... bo jakakolwiek zmiana wg. mnie wymagała by kwitka w postaci "W dniu/dniach... w wyniku transakcji w systemie notowań ciągłych... stan posiadania... uległ zmianie...ble ble ble"... a tego ja na razie nie uwidieł :-)
[x]
PBSFINANSE -7,14% 0,65 2026-03-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.